Väike võimendi ja selle toide

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Dawg313
    Liige
    • 01/2008
    • 37

Väike võimendi ja selle toide

Tere, peas keerlenud juba pikemat aega võimendi ehitus. Plaan oleks selline, et prooviks teha mingi väiksema võimu kidra jaoks ( Hetkel LM386 "noisy cricket" + kõrvaklapid ) Kasutaks siis tda2003 mikroskeemi, kui keegi oskaks midagi paremat soovitada siis kõik soovitused teretulnud. Toiteks kasutaks ühte trafot mis pärit logitech x-230 seest ja siit tekivad ka juba küsimused. Ehk keegi teab mis selle trafo võimsus ? Logitechi lehelt meelde jäänud et võimendi ise on tal 32W seega võiks sinna natuke otsa panna ja peaks õige võimsus käes olema ? Teiseks oleks natuke konkreetsem küsimus, et kui ma loen datasheedilt output current 3.5A siis see täendab, et trafo peaks kuskil nii paljuks võimeline olema ? Kolmandaks kas alaldusel kehtib selline nn. tavaline skeem? ehk siis trafo > diood sild > konded ?
    Minu mäletamist mööda oli selle trahvo pinge 12V seega x1.41 peaks saama ~17V, 18V oli maksimum mis lubatud seega peaks vist sobima ? Muidugi pole ma selles 12V kindel, sest kunagi väga ammu mõõtsin seda ning kui õigesti. Seega kui keegi oskab parandada mind siis oleks väga hea, sest hetkel pole võimalust mõõta.
    Seega toide on üks kindel asi millega vajan abi. Googeldanud olen ka suht palju kuid enamus skeeme on kahepolaarse toitega, põhimõtteliselt peaks saama vist sedasi kui vaadata ainult + ja maa poolt ?

Mainiks veel ära, et mängin ainult kodus ja seega ei vaja mingeid ulme võimsusi.

Edit: leidsin toite skeemi mis kuulub tda2002-le seega sellega korras ( http://xtronic.org/wp-content/upload...-SCHEMATIC.png )

Datasheedilt avastasin et 4oomi korral on võimsus 6W ja kuna enamus kitarri kõlareid suurema takistusega siis langeb võimsus vist ikka väga alla ?
    viimati muutis kasutaja Dawg313; 24 November 2010, 15:20.
  • marley
    Liige
    • 03/2006
    • 1129

Vs: Väike võimendi ja selle toide

Kui pillile, siis ikka lamp, milleks kõrvu kodus piinata. Manakovi ühelambiline paarivatine näiteks. Sirvi kasutaja Maaalune teemasid,
    või otsi mõni vana lampraadio või -telekas, sealt saad asja tervena kätte.

Comment

• Dawg313
      Liige
      • 01/2008
      • 37

Väheste kogemuste suhtes vist jääks esialgu mikroskeemi juurde, hiljem aega areneda. Vanavanemad on ka minu teada kõik vanad telekad minema viskand ( uurin üle muidugi ). Samas küsiks ära, et mis tulemus oleks kui lambil eel ja mikroskeemil lõpp ? nt Valvecaster ( 12au7 ). Vähemalt youtube järgi kuulates tundub suht huvitav.

Comment

• marley
        Liige
        • 03/2006
        • 1129

ega see mikroskeemiga tegemine ka lihtne pole (-;
        see lambil eel ja mikrol lõpp on viimasel ajal üsna levinud, kogemust ei oma paraku.
        teoreetiliselt.... ei hakka jahuma.

minul mängib põhihelina midagi sarnast
        Окончательный выбор помог сделать Влад Пронин и я остановился на схеме Анатолия Манакова с 6Ф3П Схема с автоматическим смещением Схема с фиксированным смещением. Рисовал кому-то вроде как сам автор. Начал работу с корпуса. Процесс заметно сдвинулся как только раздобыл силовой транс ТАН-29. Было

aga paremat heli pole enne ega pärast kuulnud. ja pole see ühekanalise asja kokkupanek nii hull ka lambi puhul.
        kui siiski teed mikroskeemil, siis vaata seda, ka sinu algne skeem on kasutuses:
        С чего все началось Началось все с покупки электрогитары – увлекся я музыкой, и захотелось мне научиться на этой самой электрогитаре играть. Довольно дорогое удовольствие, надо сказать: сама гитара + комбик + примочки + всякие там шнуры и ремни выливаются в приличную сумму. В общем, купил одну

aga see valvecaster proovi ikka ära, vahet pole, mis sa sinna lõppu hiljem paned.
        mikroskeemiga võimudest veel: kidraga on võime üldiselt väga lihtne klippima saada,
        ja mikroskeemi klippimine on midagi sellist, mida väga kuulda ei tahaks.
        sellest ka see lambisoovitus.
        viimati muutis kasutaja Scott; 29 November 2010, 07:04.

Comment

• Dawg313
          Liige
          • 01/2008
          • 37

Valvecasteri proovin mingi aeg kindlasti ära. Hetkel on probleemiks ikkagi lõpp, sest see samune lm386 võib olla kas või alguses eelvõimu eest. Seega ootaks mingisuguseid soovitusi mikroskeemi suhtes, selle logitechi toite võiks ka ära kasutada. Kindlasti mõtlen seda 2x22w varianti ka kui leiaks vaid mõistlikud kõlarid. Hetkel oleksi tähtis asja odavus ja lihtsus, sest võimu osta ei taha kuna ise ehitamise pisik sees. Enamus ajast mängin nagunii akustiga, lihtsalt ei taha, et poolmuidu saadud elektrikas nurgas tolmu kogub.

Comment

• marley
            Liige
            • 03/2006
            • 1129

Aga võid ju midagi sellesama logitechi seest kasutada -- seal peaks olema nii alaldi kui mitu kivivõimu.
            Põhimõtteliselt leiad ka raskemakaalulistest arvutikõlaritest vajaliku võimukese.

Comment

• Dawg313
              Liige
              • 01/2008
              • 37

Re: Vs: Väike võimendi ja selle toide

Selle logitechiga on selline asi, et ma mitmed-mitmed aastad tagasi sain ta vigasena. Aga kuna asja ei saanud siis said muud asjad minema visatud aga trafo pidasin millegi pärast vajalikuks, et alles jätta.

Comment

• radiotehnika35
                Liige
                • 07/2004
                • 3446

Vs: Re: Vs: Väike võimendi ja selle toide

Kas mingi TDA2040 või TDA2050 ei oleks parem mõte ?
                -superradical-

Comment

• Dawg313
                  Liige
                  • 01/2008
                  • 37

Vs: Re: Vs: Väike võimendi ja selle toide

Mõte oleks hea ikka aga selle puhul jääks asi toite taha kinni. Leidsin netist mingisuguse nimekirja kus kõik sellised väiksemad kivivõimud kirjas. ja kui olin enamus läbi vaatanud siis jäi ainult paar tükki sõelale ja nendest valisin ikkagi tda2003 tema hinna pärast. Kallist skeemi ei tahaks vastu taevast esialgu lasta. Eks ma katsun kõigepealt selle trafo üle mõõta ja sealt uued järeldused teha ( kas oli ikka 12v ).

Comment

• gadag
                    Liige
                    • 02/2006
                    • 126

Tere.
                    Hästi odava hinnaga saad Oomipoest TDA 2030 (hind tellides 11,40 EEK). Tegin omale väikese monovõimu selle peal. Lõugab nagu loom. Panin küll lõppu veel transid, aga võib ka ilma.

Ühepoolne toide

Comment

• Dawg313
                      Liige
                      • 01/2008
                      • 37

Võtan selle mõtte kindlasti arvesse, sest kui minu trafo annabgi ainult 12v (x1.41) siis on 8 oomi korral natuke üle 2w aga on alati võimalus seda parema toitega parandada.
                      Millegi pärast olen koguaeg arvanud, et tda2030 töötab ainult kahepolaarse toitega.

Comment

• henri503
                        Liige
                        • 09/2008
                        • 1419

TDA 2050 oli minu esimene võimendi.
                        Trafo võtsin suvalisest köögiraadiost mille trafol oli keskvällja võte.pinge oli vist~10V trafol.
                        Üteme ,et alla 200kr saaks selle võimendi valmis.Kui endal ka midagi olemas on radikas kondekad trafo..

Comment

• gadag
                          Liige
                          • 02/2006
                          • 126

Odavad sobivad trafod
                          http://www.westbalt.ee/catalog/produ...ducts_id=14379
                          http://www.westbalt.ee/catalog/produ...ducts_id=14380

Comment

• Dawg313
                            Liige
                            • 01/2008
                            • 37

Okei, uurin seda asja, endalgi peaks olema võimalus saada üks vana makk. Aga küsiks ka ühe küsimuse, et üks trafo oli 500mA, kas sellest tõesti piisab? Ja aru ei ole ma saanud kus kohast ma leian üldse selle et palju võimendile vaja ? Ja näiteks kui teen lampidel (12au7) eelvõimu siis toite võin lihtalt "+" poolelt võtta ja sobivaks teha ?

Edit: Usun et radikaks sobib ka mingi vanema arvuti radikas ?

Comment

• henri503
                              Liige
                              • 09/2008
                              • 1419

Alla 50W sobib enam vähem jah.Ja isegi võimsamatele saab panna.Kui läheb liiga soojaks siis üks vent kergelt puhuma ,et soe õhk ribide vahelt vällja tuleks paremni.

Comment

Working...