Teade

Collapse
No announcement yet.

ikka estonia 010

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    ikka estonia 010

    Selline mure, et vahetasin põlenud transid ära ning mõned takid ka, aga nüüd ei luba enam sisse lülitada sest punane tuli hakkab põlema. Isegi siis kui kanalei pole see, milles võib asi olla ja kust peaksin viga otsima.

    #2
    Vaat, estonia parandamine ei ole niisama transside vahetamine. Kuna vene transside parameetrid olid küllalt kõikuvad, tuleb see võim uuesti häälestade NENDE trannside jaoks. Selleks otsi tester ja suurem hulk kannatust.
    Kui süsteem korras ei ole, siis ülekoormuskaitse maha ei lähe. Kõike järgnevat tehakse ilma koormuseta(valjukata) ja lühistatud sisendotstega. Vasaku kanali asjad on sulgudes ja parema omad niisama. Skeemi saad http://www.netsys.ru/vega/Schem/estoniya-um-010.stm kui endal ei ole.

    Oluline on võimul paika saada kaks asja:
    * nullnivoo. Kui pinget peale ei anna, peab otsal E34(E31) olema kere suhtes null või muidu jooxeb ka vaikuses su valjukast alalisvool läbi ja see ei ole eriti meeldiv + raiskab voolu. Seda saab regullida potest R59(R65).
    * algvool. Kuna võimendi on b-klassist, võimendab positiivseid pinge poolperioode yks kanal (VT22 jne) ja negatiivseid teine. Et trans ei ole alguses täitsa lineaarne, tuleb mõlemad kanalid avada natuke korraga. Sellega hoitakse võimu koguaeg töörezhiimis. Siiski kulutab võim nii ka vaikusega voolu, mis läheb soojuseks. (+ toitest läbi ühe transi, läbi 2/3 oomi takistuse ja läbi teise transi teise toitesse.) Kui see vool liig suur on, paraneb küll kvaliteet(jäetakse kõrvale suurem osa sellest ebalin osast), kuid voolutarve suureneb ka tyhijooksul ja transid võivad juba siis maha põleda või muuda paha juhtuda. Kui on liig väike, hakkab asi moonutama. Selle voolu mõõtmiseks on ehitajad jätnud klemmid E33(29) ja E34(31), E34(31) ja E36(30) mille pealt pinget mõõtes seda saab mugavalt leida. Kui null on paigas, peaks need mõlemad pinget võrdsed olema ja õige väärtuse 30mV=0,03V saamiseks tuleb vaid potet R72(R71) keerata.

    Kui nüüd oled need pinged korda saanud, peaks kanal töötama. Kuid mõnikord ei õnnestugi see liig suurte transside erinevuste tõttu ja tuleb teisi transse proovida.(Kui võimalus on mõõta, tuleks juba enne sisse panekut leida ligikaudsete h21e -ga transid). Alles selle korda saamise järel pane valjukas taha. Kui see punane ikka põleb, siis proovimiseks võid ju trykkplaadi klemmi 27 ja maa vahele panna ja signaali anda. Kui töötab, siis on kaitselülitus ka läbi ja tuleb hakata sellega pusima. Niikauaks edu sulle.

    Comment

    Working...
    X