Teade

Collapse
No announcement yet.

pistiku metallkorpus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    pistiku metallkorpus

    Tekkis selline huvitav küsimus, et kas nendel vanadel vene pistikute(viie viiguga, nr2 on maandus, kasutatakse audiotehnikas, lahtivõetav) metallkorpusel on ka miski otstarve või mitte, tuleb see maandusega ühendada?

    Kuulsin ühe vana käest sellist juttu, et kui Estonia võimendil juhtub sisendpitiku metallkorpuse osa varem pistikupes metalli puutuma kui need viigu(vool peab sees olema), siis põleb võim automaatselt läbi!Täpselt ei saanudki aru miks,seega peaks mingi otstarve sellel metallkestal olema, aga MIS?

    #2
    eks see met kest ikka varjestuseks mõeldud on aga mina ei ole veel ühtegi kaablit näinud millel ta ühendatud oleks.
    Kasutan ise ka estoniat ja kuima selle sain siis olid mul vabrikus tehtud kaablid - ka neil oli kest kaabliga ühendamata. Estonia pistikupesa on aga ühendatud nii et see met kest saab pesast maanduse. Kui sellel vanal oli mingi vigane juhe mille pin-d liikusid ja puutusid vastu kesta siis võis küll signaal keresse minna ja miskit juhtuda
    Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

    Comment


      #3
      Ma olen näinud mitut kaablit, mis on nii isol. puhastet et varje jääb metallkesta kaablikinnituse sisse ja seega omab kontakti kestaga. Arvan, et nii on targem ühendada, sest siis ühendatakse pistiku pessa lükkamisel esiteks mõlema seadme korpused omavahel ning võimalikud erinevad pinged kestadel saavad nüüd ühtlustatud.
      Estonia võimu pole õnneks ise kasutanud
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        kui nüüd õigesti aru saan siis tuleb kestaga ühendada nr.2 viigu juhe e. siis maandus?

        Comment


          #5
          Tavaliselt küll. Mõnes kaablis oli maa jaoks eraldi juhe ja see käis pistikute kontakti 2. Varje aga oli ühendatud metallkestaga. Topeltmaa.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            ära ainult juhtme mõlemas ocas korpust ja nr.2 kokku lase.ainult juhtmest väljuval pistikul,st.sel pistikul,mille sa järgmise riista sisendisse pistad.muidugi,kui signaali pinge juhtmes on mingi 100-d mV-d,siis polegi vast hullu,aga näitex kidrade-mikrite juhtmetes hakkavad siis igasugu parasiitsed voolud sebima.ja müra tekitama.samad asjad tekivad muidugi kõigis juhtmeis,ainult küllalt tugeva signaali puhul pole müra lihcalt kuulda.kokkuvõtlikult:nagu ka audio trükkplaadil,ei tohi massijuhe moodustada kinnist vooluringi,mass peab jõudma igasse punkti ainult üht teed mööda.
            tegelt,kui just vaja pole(näitex müra vähendamisex),siis jäta see korpus rahule.seadme sees on 2.kontakt nagunii massi lastud.ja kui sina seadmest väljaspool ka nii teed,siis tekibki massisilmus,mille tulemusel võib(ei pea)müra kasvada.
            Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
            Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

            Comment


              #7
              Need parasiitsed voolud tulevad sinna niikuinii, olenemata sellest, kas on yhendatud või mitte. Jalg nr 2 on alati yhendatud kerega mõlemal pool ja sellest need voolud. Et seda ei juhtuks, tuleb teha asi hoopis teisiti a see on palju keerulisem ja nõuab, et mõlemas otsas istuv kola seda toetaks.
              Ise olen näind ka üht juhet, millel oli just varjestus puhastatud pikemalt ära ja varjega ühendatud.
              Oma varjestavat eesmärki täidab ta niikuinii, sest on pesa poolt juba yhendatud kerega. Aga kuna see varje läheb kokku pistiku omaga enne kui jalad, on seda ikkagi kasulik ise ühendada. Just kui kaabeldamisel on ohtu, et seadmed on enne kaabli yhendamist võrku pistetud, on hea, et see enne ära ühtlustab kerede potentsiaalid ja siis alles lastakse signaali otsad kokku, nii võib vältida tehnika läbilaskmist staatilise elektri tõttu...
              Kuigi mina neid varjeid ise kyll pole viicind yhendada...

              Comment

              Working...
              X