Teade

Collapse
No announcement yet.

K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

    tere , aastavahetusel sai kõvasti muusikat kuulatud ja võimendiga juhtus midagi , äkki keegi oskab nõu anda...

    imelik on see et kuulasime mingi 4h kõlarite max võimsusel mussi ja siis pärast panin vaikseks , mingi tund aega käis umbes inimkõne kõvaduselt süsteem ja siis äkki käis selline madal matakas woofritest läbi ja lõi võimul protect tule põlema. ja woofrite kanal enam ei tööta. aint kõrged töötavad(kõlarid on ühendatud nii et ühes kanalis on 2 x 600w rms woofrid ja teises kanalis on 2x180wrms kõrged)

    võim on mängind ilusti 2 aastat.ostetud thomannist. garantii on seal küll muidu 3 aastat aga ma usun et lihtsam oleks ta kohapeal mõne spetsi kätte anda, kui saksamaale saatma hakata.või äkki keegi teab äkki on thomanni mingi remondivärk ka eestis? ma arvan et ei ole.
    aga kes oskaks seda viga otsida siit foorumist või teaks kedagi teist soovitada ? tahaks ikka korda saada võimu.
    esialgu krutin ta lahti ja vaatan äkki on silmaga midagi näha

    võimendi selline THE T.AMP TA2400 MK-X

    Power Amplifier RMS power: 2x 1200 W @ 4 Ohm, 2x 760 W @ 8 Ohm, Input sensitivity: 0.775 V, THD: < 0.05% / 1 kHz, Slew rate: 60 V / µs, Damping factor: 500:1/ 1 kHz / 8 Ohm, Short circuit protection, Limiter, Fan (not temperature controlled),...


    #2
    Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

    nonii , võtsin kaane maha, sees on võimendil kaks poolt , kummagi kanali osad eraldi. ja kummagil poolel on eraldi 2 kaitset sees (15A 250v) ja see kanal mis ei tööta tal oli üks kaitse läbi, panin uue kaitsme sisse ningi kui voolu taha panin lõi kohe läbi , nüüd juba mõlemad kaitsmed.
    mõtlesin et kas asi võib tolmus olla , see kanal mis läbi on , tal on natuke rohkem tolmu peal.aga ikkagi tolmu on imevähe praktiliselt ei olegi (arvutikorpuses on tavaliselt tolmu 100x rohkem) võtsin tolmuimejaga tolmu ka ära.

    Comment


      #3
      Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

      Tolm ei põhjusta selliseid suuri lühiseid konkreetses võimendi elektriskeemis, iseasi kui tegu oleks metalli töötlemisel tekkiva saastaga. Ju ikka lõputransid lühisesse läksid ülekoormuse tagajärjel, nimelt on ka eelnimetatud komponentidel oma kindel piiratud tööaeg rasketes tingimustes. Mul selliseid T.AMP PA võime siin remondis käinud kuhjade viisi, korda on saadud siiani kõik isendid, võimsustransitoride valik on ka hetkel päris hea, seega saaks remontida neid küll.
      Võta multimeeter ja mõõda takistust mõlema toiteõla ja trafo keskpunkti e. siis croundi vahel, kui see on väga väike (0,5- paarsada oomi) siis on osadel lõputransistoritel E ja C lühisesse põlenud. Mis marki transistorid muidu seal sellel võimul on?

      NB! Tartu poole ma ise liikuda hetkel ei saa kuna transpordivahendil jooksis veermik kokku ja selle remont alles käib. Kui huvi, helista 58016344
      viimati muutis kasutaja Max27; 02 m 2009, 14:40.

      Comment


        #4
        Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

        see kanal mis läbi on tal on teist marki transid kui sellel mis töötab.

        läbi läind kanalil on 4 transsi
        TOSHIBA
        2SC5200
        0 633
        JAPAN

        teisel kanalil mis töötab on 3 ühesugust
        TOSHIBA
        2SA1943
        0 620
        JAPAN

        ja üks teistsugune
        TOSHIBA
        2SA1943
        0 634
        JAPAN


        palju selle kordategemine umbes maksma võiks minna?

        Comment


          #5
          Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

          See on stereovõimendi, milles on sees kaks ühesugust kanalit, kummagi toiteõla lõpulülituses ühesugune arv NPN kui ka PNP transistore, seerianumbrid ei oma väga suurt tähtsust, samas kui ühest partiist valik teha, on tulemus muidugi kindlam. Antud seeria transistore momendil hulgi laos olemas, nii oma 2000.- tk. Hind kokkuleppel, st. kujuneb täpselt selline välja, et Sina jõuad maksta ja mina olen samuti rahul, täpsemalt juba telefonitsi, kui huvi on...
          viimati muutis kasutaja Max27; 02 m 2009, 15:03.

          Comment


            #6
            Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

            1 transs 2000?

            tevalos on müügil sama seereianumbriga 47 eeku tk


            uus võim maksab 4200 kas siis on üldse mõtet parandada?

            Comment


              #7
              Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

              Antud seeria transistore momendil hulgi laos olemas, nii oma 2000.- tk.
              Mitte 2000EEK transistor, vaid kokku on neid antud transistore mul siin laos (2SA1943 ja 2SC5200) 2000 tükki!!!

              OT: Vat, mis tähendab, kui eksid kogemata kirjavahemärgiga, lause sisu hoopis teine ja inimesed, kes ei viitsi loogiliselt mõelda, need saavad kohe valesti asjast aru...
              Lihtsam on vist siiski helistada, kui siin koguaeg teksti toksimas käia, kui kardad oma numbrit helitamise ajal näidata, siis saad selle funktsiooni ju välja lülitada menüüst...

              Comment


                #8
                Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

                miks ma peaks kartma numbrit avaldada

                vaatasin enne veits valesti , rohkem on neid transse , kummalgi pool radikat on 4 hoopis , et kokku 8. võtsin ühelt poolt lahti 4, ja ongi lühises.

                Comment


                  #9
                  Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

                  miks ma peaks kartma numbrit avaldada
                  Tead, ma olen selle foorumi vahendusel kokku puutunud selle 1,5 aasta jooksul igasugu sellidega, kes pärivad, nuhivad, tahavad osta jms. ja kui asi konkreetseks läheb ning oleks vaja teada kontaktandmeid, nime, pesitsuskohta, siis vennikesed järsku kaovad...

                  Selle The T. AMP`i väljundvõimsuse nominaalväärtused on väga kaheldavad sellise väikese lõputranside arvu korral, ma viiks seal skeemis läbi mõningad uuendused, mis tagaksid sellise riistapuu pikaajalise kestvuse ja vähem pettust väljundvõimsus numbrite kohapealt.

                  Comment


                    #10
                    Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

                    eh ma ei tea kas ma kaon ära, sest mul seisab siin lauapeal üks katkine võim ja korda on ta vaja saada

                    aga oskad sa öelda kuda see parandus protsess välja võiks näha , kas ma pean ta viima kuskile kaugele sinujuurde ja kaua sellega aega läheb, et kas saab kohe kätte paari tunniga ? ja siis põhiküsimus, et mis see kokku võiks maksma minna, ümbertegemine + juppide hind? tahaks mingit kasvõi umbkaudset hindagi teada.

                    Comment


                      #11
                      Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

                      Tere ja head uut aastat kõigile!
                      Nüüd teema juurde.Olen täiesti nõus selle väitega,et 1200W võimsuse saavutamiseks kanalis on transse tõesti vähevõitu.Ilmselt on tõstetud toitepinge maksimumini.Sellest tulenevalt ka töökindluse vähenemine.
                      Kasutan ise E-800 mudelit, seal on sees sama marki transid ning samas koguses.Remondi suhtes niipalju, et olen 3.-4.jaanuaril Tartus ja kui huvi on võib telefonil 5655795 ühendust võtta.Hinda ei oska küll lambist öelda, enne vaja viga kõrvaldada ning detailide ja tööaja maksumus kokku lüüa.
                      Tervitustega Aivar

                      Comment


                        #12
                        Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

                        Kuna antud hetkel on transport probleemiks, siis peab selle võimu korda saamiseks minu juurde sõitma (tulevast nädalast jälle liikvel), (Tartust Võru poole ca 36km.), korda saamine sõltub paljudest asjaoludes, võib minna paar tundi kuni mitu päeva, hetkel ei tule selle konkreetse isendi sisemine ehitus täpselt silme ette, kuna pole juba pool aastat sellist siin käinud, pealegi hiinakad muutsid aegajalt selle tehnilist ülesehitust, põhimõtteskeem küll enam-vähem säilis aga detailide paigutus muutus.
                        Võimsustransistoride tükihind on ca 8.- Brand name omadel pisut rohkem, Draiveris olevate transide hind jääb samuti sinna kanti, tööraha arvestan tükitööna, ehk siis tulemustasuna, mingit tunnihinda ega külastustasu ei kaasne. Samuti ei küsi raha nõuande, ega testimiste eest. Selle võimendi remondihind jääb sinna 200- 500EEK kanti. Tavakodanikele oleks hind märksa krõbedam, foorumirahvale on alati püsisoodustused.

                        Comment


                          #13
                          Vs: K:Võimendi katki THE T.AMP TA2400

                          Teema püstitamisest juba rohkem kui üks kuu möödas ja võimendi sai siis pea nädala eest omanikule üle töötavana tagasi antud. Teeks siis sellest The t. amp võimendiseeriast väikese üldistava kokkuvõtte...
                          Hinna ja kvaliteedi suhe on neil reeglina suht paigas, ehitamisel kasutatud materjalid pole õnneks kõige odavamad ja inseneritöö samuti mitte kõige koledam. Väljunvõimsuse RMS numbrid on mõistagi rohkem kui kaks korda üle paisutatud aga see selleks, kes arvutada juba oskab, teeb piltide põhjal ise järeldused. Olen täheldanud suuremat tehniliste näitajate liialdamist just võimsamatel isenditel nagu seda on see samagi TA2400 mudel ja ülespoole. Antud isendist oleks saanud ülitugev monstrum, kui originaal lõputranside asemele oleksid saanud MJL21193/94 (ONS) http://www.oomipood.ee/?t=k_o&otsi=mjl21193 , aga see oleks eeldanud ligi 2000.- lisa väljaminekut, mida mõistagi kient ei oleks esialgu soovinud.
                          Õnneks on selle seeria suuremates võimendites kasutatavad PCB trükkplaadid universaalsed ja sisaldavad kohti 5`le paarile lõputransistoridele kanali kohta, nii saigi kõik kohad ära ilusti täidetud 2SC5200/2SA1943`ga (säästuremont). Emitterahelate ühtlustustakistid asendasin 0,56 oomistega, kuna transistoride võimendustegurid olid 20-30% piires kõikuvad ja võimendi toitepinge kõrge. Selle seeria PA võimendid omavad korralikku kaitselülitust ülekoormuse, väljundahela lühise ja liigkõrge temperatuuri tõusu eest. Bimetall kaitsmed on mõlemis otsas jahutusradiaatoritel ja termotakisti paikneb trafo mähiste vahel, mis on samuti osa ülekoormuslülitusest. Võimendil on topelt kahepolaarne toide mõlemi kanali jaoks (+/-63V ja +/-130V). Koos lõputransidega riknevad tihti nagu ka sellel korral pingeregulaator jõuahelas olevad väljatransistorid IRFP250. Viimaste korrasolekus tuleks alati veenduda peale võimendi remonditud lõppastme käikulaskmist. Pildid võimenidi sisemusest ja tööde käigust leiab siit: http://picasaweb.google.com/MAX979/P...TheTAmpTA2400#

                          Comment

                          Working...
                          X