Teade

Collapse
No announcement yet.

Pioneer A705R probleem.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pioneer A705R probleem.

    Tervist, sai siis ostetud kasutajalt 'jaansan' üks Pioneeri A705R võimendi. Kõik töötab ja olen kaubaga rahul. Nüüd täna 18.Sept viskas hääle kotti kuskil 3-4sec. Sellel ajal hääl ragises ka. Endateada tundub tegu olevat sama jamaga mis mul eelmise A602R võimendiga oli, et lõputrans läbi. Kuigi A602R'l olid mõlemad kanalid. A702R (uuel) viskas vasaku kanali kinni. Nüüd on hääl korralik, korraks oli. Minu küsimus on see, et kui see oligi vasaku kanali lõputrans, et kas see on tundemärk sellest et see hakkab ära surema vms? 'jaansan'i sõnul oli/on võim täiesti korralik mis on ka tõsi, aga minu käes ta hakkas nüüd korra jamama. Äkki võib olla asi tingitud sellest, et mul arvutist võibolla natuke liiga suur signaal tuleb? Signaal väga tugev ei ole, 30Hz on peaaegu põhjas, sellest on Master Volume 50%.

    Tänan

    EDIT: Palun ärge öelge, et "see oli ju korraks, nüüd ju asi korras", sest kuidagimoodi peab ju masinat hooldama ka ja see ongi nende surm kui ei enneta probleeme/vigu.
    viimati muutis kasutaja Garol; 18 m 2008, 14:37.
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

    #2
    Vs: Pioneer A705R probleem.

    kontrolli kõigepealt juhtmeid, nii ühendus- kui kõlari omasid.
    need on kõige liikuvamad osad (koos pistikute ja pesadega),
    enamasti peitub probleem sinukirjeldatud situatsioonis just seal.

    Comment


      #3
      Vs: Pioneer A705R probleem.

      Kui ülekoormuse, kõlari liinilühise või üldes helisagedusvõimendi väärkasutamise tagajärjel õnnestub sellise kaitelülitusega võimul lõputransid lühisesse ajada, peaks olema ikka suur tahtejõud, ma ütleks. Transistori rikke korral kostaks Sinu kõlarist tugev madalsageduslik heli (urin), konkreetsed Sinu välja toodud sümptomid viitavad siiski nagu signaalikaablite ja pistikute mitte korrasolekule. Osta või valmista ise alustuseks kõigepealt korralik kvaliteetne kaabeldus ja korda kuulamiskatset.

      Comment


        #4
        Vs: Pioneer A705R probleem.

        Olgu, suur tänu!
        Estonian SPL & Sound
        @gargru

        Comment


          #5
          Vs: Pioneer A705R probleem.

          Muidu juhtmed ammu vahetatud jne, aga probleem esineb ikkagi. Ja tundub et aina sagedamini ... Mure on

          EDIT: juhtmeteks on 3.5mm > 2rca ... kuskil silmajärgi 4-5mm paksune ühe kanali kiud.
          Estonian SPL & Sound
          @gargru

          Comment


            #6
            Vs: Pioneer A705R probleem.

            Kui keegi ei vasta, siis äkki keegi oskab öelda et mis võib olla selle põhjuseks või mida see tõotab. Et on tulemas transilõppude surm vms? Midagi vähemaltki paluks
            Estonian SPL & Sound
            @gargru

            Comment


              #7
              Vs: Pioneer A705R probleem.

              Esmalt postitatud Garol poolt
              Kui keegi ei vasta, siis äkki keegi oskab öelda et mis võib olla selle põhjuseks või mida see tõotab.
              Selle põhjuseks, et keegi ei vasta, võib olla on see, et keegi ei oska vastata või ei ole lahenduse leidmine foormi teema. Mida see aga tõotab, ei tea. Äkki seda, et on vaja otsida remondimees.

              Natuke sõbralikku norimist siia sügisesse pühapäeva õhtusse.
              Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

              Comment


                #8
                Vs: Pioneer A705R probleem.

                Siin foorumis osatakse vastata ka keerulisematele küsimustel ja reageerida vastavalt sündmustikule ning kus kohast ikka tavainimene muidu abi võimenditeemal saab kui võimendifoorumist. Point miks ei vastata on pigem selles, et Garol on oma võimendi probleemi lahti seletanud üpris segaselt ja umbmääraselt.
                Jäta esialgu need lõputransistorid seal võimendis rahule, transistor on ikkagi pooljuhtseade, mis rikneb enamasti ühe korra ja jäädavalt, mitte aga et vahel töötab hästi ning teinekord jällegi hakkab jebima, nagu seda teevad erinevad kontaktpinnad, lülitid, pesad/pistikud.
                Vii tõesti see konkreetne võimendi mõne asjatunda kätte üle kontrollimiseks, Tallinna pool neid remondimehi nagu muda, Lõuna-Eesti poole peal, Tartu kandi saaks ise vajadusel aidata. Ega minugi labor pealinna härrade omast palju maha jää.

                Comment


                  #9
                  Vs: Pioneer A705R probleem.

                  Pole seda võimendit lahti võtnud, ning väga palju ei jaga võimendite sisikonnast. Eelmisel pmst samal võimul oli mul sama jama, ainult et sellel oli 24/7 see jama. Käis remondis ära, öeldi et tehti korda. Aga kui voolu alla pistsin oli täpselt samasugune nagu ennem. Aga remondimees ütles et lõputransid läbi, seega kaldusin arvama et ka sellel võimul see jama. Muidu kui näiteks parem kanal uue võimuga (hetkelisega) ära sureb ja ragisema hakkab siis ainus viis seda korda saada on vaikselt nö Source vahetada. Ehk mul jookseb PC pealt võimu Line sisse. Siis Linelt lülitan korra Tunerile ja siis tagasi ja on enamvähem korras. Vahest peab mitu korda lülitama niimodi
                  Estonian SPL & Sound
                  @gargru

                  Comment


                    #10
                    Vs: Pioneer A705R probleem.

                    Toetudes viimasele postitusele oletan, et viga kas halvas kontaktis (külmjoode) või sisendi selektoris vms (see mida sa klõpsid, et hääl tagasi tuleks) või siis mõni transistor (kindlasti ei ole see lõpptrans) ei taha enam avatud olekus püsida ja vajab vahetust (või mõne teise detaili koosmõjul ei püsi avatuna näiteks kuivand kondekas jne). Kaks esimest võimalust ma nimetaksin mehhaanilisteks ja neid saaks õrna plaatide koputamisega kindlaks teha. Kolmas variant käib sulle juba ülejõu aga, et mitte oletada siin tühja soovitan pöörduda asjatundja poole.

                    Comment

                    Working...
                    X