Teade

Collapse
No announcement yet.

Remondin Estonia010

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Remondin Estonia010

    Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
    Võibolla see ta oligi, väga täpselt ei mäletanud.
    Kas see vastupinge kasvukiirus ongi toite all sisend juhtmete ühendamisel Estoniat tappev nähtus?
    Ma pole teistel vene transistoridel näinud sellist parameetrit nagu K-E vastupinge kasvukiirus. 200V/µs kasvukiirus on päris suur.

    В зависимости от того, какое напряжение (прямое или обратное) подано на переходы транзистора, выделяют четыре режима работы транзистора:

    1. В активном режиме (он является основным) напряжение на эмиттерном переходе прямое, на коллекторном – обратное.

    2. В режиме отсечки (запирания) на оба перехода подается обратное напряжение.

    3. В режиме насыщения напряжение на обоих переходах прямое.

    4. В инверсном режиме на коллекторном переходе напряжение прямое, а на эмиттерном – обратное.

    Päris keeruline lugu, paneb kohe mõtlema, mis siis vastupinge kasvukiirus on

    KT8101 ja KT8102 töötati välja 90-ndate alguseks võimendite jaoks ja olid tollal päris õnnestunud. Moonutuste seisukohalt on kasvukiirused väga olulised. Oleks võinud omal ajal neid rohkem osta, kuid mulle plastkorpuses transistorid eriti ei meeldi Tavaliselt antakse sisselülituse ja väljalülituse aeg. KT818 on väljalülituse aeg 2,5µs. KT818GM on Uke max 90V. Impulsina 150V.

    Transistoride põhiparameetrid:



    Mul oli ka kunagi väga ammu 2 „Estonia“ võimendit, üks 4 ja teine 8 oomine. Minu käes töötasid küll probleemideta. Ainult laseriga oli igavene jama – ühte kuulasin ja teist remontisin - põhjuseks teadagi tsehhi „kvaliteetplaat“.
    „Estonia – UM 010“ on küll igas režiimis kaitstud - ei meenugi ühtegi teist tolleaegset võimendit, millel oleks nii palju erinevaid kaitsmeid ja piirajaid
    Rikkimineku põhjusi võib olla erinevaid (jätan välja ise ringitehtud 8 oomised 4 oomisteks).

    Kuna võimendid on väga vanad (mõned 30 aastat), siis võib põhjuseks olla algse reguleerimise muutumine. Voolukaitse reguleeritakse potentsiomeetritega – kõigepealt kontrolliks E takistid, reguleeriks välja ja asemele paneks püsitakistid. Lõputransistoride termopasta on ära kuivanud ja soojusülekanne halvenenud. Poleks paha üle kontrollida ka temperatuurikaitsme rakendumine.(Läbilöök transistori ülekuumenemisest).
    Üldiselt voolukaitsme transistorid on kõige kiiremad. Kasutatud KT3102 ja KT3107 on 150MHz, KT632B on kirja järgi 200MHz, kuid nende hulgas on ka üle 300MHz eksemplare. Asendusel peab muidugi arvestama ka sisendkarakteristikuid või B ahela takisteid muutma. Osadel skeemidel on kaitsetransistori K-B ahelas mahtuvus või RC ahel, mis kõrvaldab vajadusel võnkumised. Ka varem mainitud K-E kaitsedioodid poleks pahad. Kui kalleid lõputransistore ei taha vahetada, siis tuleks „paarid“ KT630 - KT632; KT626 - KT961 küll kaasaegsemate ja võrdsemate vastu vahetada. Seda enam, et KT632 on 10 korda väiksema vooluga ja korpus on ainult sama. Sarnane probleem on ka KT626 ja KT961 puhul. Tollal polnud häid npn paarilisi pnp transistore.
    viimati muutis kasutaja Svago; 11 m 2016, 15:26.

    Comment


      #32
      Vs: Remondin Estonia010

      Üks märkus siia veel, puudub sellel võimendil väljundis Zobeli ahel (R142 ja C44 seda ei moodusta !).
      Millepärast see ära on jäetud ei oska arvata aga kui see ära mahub siis võiks ju proovida.
      http://hparchive.com/
      https://worldradiohistory.com/index.htm

      Comment


        #33
        Vs: Remondin Estonia010

        Transistori sisemise ehituse puhul räägitakse siiretes voolu kokkuleppelisest ja tegelikust suunast.
        Transistori kasutamisel räägitakse õigest pingestamisest: npn transistori K on + ; pnp K on – toide. Kasutaja seisukohast on siis vastupinge vastassuunaline pinge. Transistoridel puhul ei leidnud netist sellist vene transistoride parameetrit. Transistoride 1993.a. väga põhjalikus kataloogis puudus selline mõiste samuti (transistoride erinevate parameetrite selgitusi A4 formaadis 2 lk.) . Ainus koht oli KT8101 ja KT8102 andmeleht, kus räägiti K-E vastupinge kasvukiirusest.

        https://books.google.ee/books?id=KkzuCAAAQBAJ&pg=PA177&lpg=PA177&dq=transi stor+dU/dT&source=bl&ots=BFyfuuF-S4&sig=D4vOLXea7B5eF52owM9o4CVbr9w&hl=et&sa=X&ved= 0ahUKEwiY6Ja44LrLAhWJYZoKHeYlCLYQ6AEIGjAA#v=onepag e&q=transistor dU%2FdT&f=false

        Türistoride puhul on (duD/dT)crit (V/µs) -– max pinge kasvukiirus suletud türistoril, mis ei kutsu esile ümberlülitust suletud seisust avatuks. Päripinge on + anoodil ja vastupinge – anoodil.

        Comment


          #34
          Vs: Remondin Estonia010

          Vajan näpunäidet. Kuhu punktidesse pista multimeeter kui tahan potest R56 väljundit nulli kruttida?
          Нужно делать так, как нужно. А как не нужно, делать не нужно - Винни-Пух

          Comment


            #35
            Vs: Remondin Estonia010

            Esmalt postitatud Tuki poolt Vaata postitust
            Vajan näpunäidet. Kuhu punktidesse pista multimeeter kui tahan potest R56 väljundit nulli kruttida?
            Vastus on juba küsimuses - võimendi väljundisse - näiteks kõlari asemele. Ma olen kasutanud osutiga mõõteriista. Parem oleks keskasendiga või keerad mõõtmise ajaks 0-st kõrvale.

            Comment

            Working...
            X