Teade

Collapse
No announcement yet.

IRS20957 võitleb vastu!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    IRS20957 võitleb vastu!

    Kui miski ei aita siis foorum ikka aitab!
    RCF ART712-A MKII - bass/mid võimendi osas IRS20957 (originaalis 20955) kui algelist skeemi vaadata: https://www.infineon.com/export/site...1080676055.jpg Siis high output on ilusa väljundiga, korralik ristkülik impulss, siis low output moonutab korralikult. Mis tehtud seni- lõputransid ümber tõstetud korras olevalt kanalilt, IRS20955 vahetatud IRS20957 vastu, eelnevad op ampid ka ringi tõstetud- absoluutselt midagi ei muutu. Võimendi sellises osas kuskil 50W @ 4 Ohm isegi suudab enamvähem talutava siinuse välja lasta, aga see LOW väljund annab tunda, korraliku moonutuse tekitab. Ühe toiteõla tõmbab vaikselt ka maha- see muidugi tavaline. Välismaa foorumeid lapates antud kõlaril ikka palju probleeme- üks välismaa seltsimees vahetas ka transid, driveri ja midagi vist veel ja lõpuks 3 plaati saatis utiili. Mis minu mure- skeemi pole ja tundus väike niiskuskahjustus plaadil. Alkoholiga puhastus ja külmaga mitte midagi ei muutu LOW väljundi signaali kujuga.
    Ehk on lootust kes nende D-klassi võimenditega siin rohkem tegelenud on ja annaks nõu? Väga halb kui trükkplaat ise oleks süüdi- mõni katkenud rada kuskil mitmekihilises plaadis. Hetkel juba huvi pärast ei anna alla- tahaks teada mis seda moonutust tekitab. Lõppu paar pilti ka mis õige ja vale signaal. Lisaks D-klassiga pole väga palju sinapeal.

    #2
    Lase siinus sisse ja mõõda mis toimub Vcc otsa peal.

    Comment


      #3
      Siin üks youtuber parandab mingit D-klassi võimu, ehk ise selle järgi kontrolliks (ka) väljundis olevaid dioode; Ega rohkem ei oskakski teha.
      https://youtu.be/6fLHgMwchr0?t=22
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

      Comment


        #4
        Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Lase siinus sisse ja mõõda mis toimub Vcc otsa peal.
        Kahjuks see ei too midagi- Vcc pinil on stabiilne ca +12V peal ja siinuse sisendisse laskmisega ei usu et midagi muutub. Too ei anna ka midagi. IRS20957 struktuurskeemi vaadates jääb ebaselgeks miks HIGH väljund on ilus aga LOW väljund moonutab. Toitepinge +-80V täiesti korralik. Samuti mulle jääb väga arusaamatuks miks eelnevad OP ampe toidetakse 7810 ja 7908 toitestabikatega (või oli vastupidi, vahet tegelikult pole). Aastaid tagasi sai RCF-i kiri ka kirjutatud ja skeemi palutud aga vastust loomulikult ei tulnud. Lisaks too IRS20957 ei hakka ise 400kHz juures genereerima isegi kui mosfette pole väljundis.

        Comment


          #5
          Kas Vcc peal mõõtsid ossiga ja mingit pulsatsiooni ei olnud? Kuidas mõõtsid, kus oli mõõtmise ajal maa.
          Kuidas on need kaks ossipilti saadud, mida täpselt mõõdetud (mis jala pealt). Kus oli ossi maa mõõtmise ajal kummagi pildi korral.
          Kui ossiga toidet (+-80V) vaatad siis ei ole pulsatsiooni?
          Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
          Ühe toiteõla tõmbab vaikselt ka maha
          mis sellega mõtled, toidet?

          Comment


            #6
            Vcc mõõtmisel peab ossi maa olema -80V ahela suhtes. 12V suhtes pulsatsiooni ei olnud, toitelüüdid +-80V ahelas üle mõõdetud: kontrollitud- korras. Ossipildid võibolla on tõesti eksitavad aga üldiselt mõlemad pildid on mõõdetud mosfeti GATE sisendi pealt(irs20957 väljund sest ainult 6.8 ohm takisti neid lahutab). Skeemi eripära lihtsalt kas paned ossi GND maanduse või -80V ahelasse. Tulemust see ei muuda. Toiteõla maha tõmbamise puhul pidasin seda silmas et 50W koormuse puhul see vigane LOW väljund peaaegu lakkas töötamast(hakkas korralikult piirama) ja teine õlg tõstis pinget. Too pole stabiliseeritud toiteplokk.

            Comment


              #7
              Ühe samal kivil tehtud võimu veaks oli pingekordistusahela lekkiv keraamiline kondekas; mingi 10uFx16V 1210 korpuses oli kaasa võtnud ka 10oomise piiramistakisti. Algselt tegi ka mingit häält, aga taktsagedus oli kordades madalam. Äkki tasub need ahelad üle vaadata.

              Comment


                #8
                Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                Kahjuks see ei too midagi- Vcc pinil on stabiilne ca +12V peal ja siinuse sisendisse laskmisega ei usu et midagi muutub. Too ei anna ka midagi.
                Kas ei muuda või arvad et ei muuda. Ossi pildi järgi võiks ikkagi eeldada et seal on mingi viga.

                Ülemise gate pinge ossi pildil on liiga madal. Toide on 80+80V. Gate pinge peab minema 11V üle toitepinge seega 171V. Oss näitab 158V Võimalusel teeks kordusmõõtmise kahe sisendiga. Mõõtmise ajal üks sisend kivi jalal 13 ja teine ülemine gate.

                Alumist trantsi mõõtes võiks samuti kahe sisendiga teha, üks sisend jalal 13 ja teine alumine gate.
                Samuti poleks paha mõõta ühe sisendiga alumist gate otsa ja teise sisendiga Vcc.


                Comment

                Working...
                X