Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi vilinaprobleem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi vilinaprobleem

    Kas oskate arvata, mis mu helisüsteemiga viga on? Mul on Telefunken HA750M Hi-Fi võimendi ja Estonia kõlarid. Sügisel tekkis probleem, et kui võimendi sisse lülitan, siis paar minutit annab kõlarites vilinat, mis siis sujuvalt taandub ja kaob. Viisin võimendi remonti, kus viga ei leitud. Kui võimendi remondist tagasi tõin, siis oli vilin mõneks kuuks kadunud, kuid nüüd on vilin tagasi. Pärast paari minutit kaob vilin täielikult ja heli taas perfektne.

    Vabandan, kui siin kuskil on vastused sellisele probleemile. Külastan seda foorumit esmakordselt. Tänan info ja nõuannete eest!

    #2
    Natuke lisa infot tuleks vea otsingul kasuks. Kas helitugevus maha keerates vile muutub, kaob, ei muutu? Kas sisendit vahetades muutub midagi? Mis allikast signaal võetakse? Isegi võiks proovida stepsel seina panna teistpidi, 180 kraadi pööratult, siis faas-null vahetuvad, kas see muudab midagi. Vilina sageduse võiks kah ära mõõta, telefoniga kõlari lähedalt salvestades-analüüsides.

    Comment


      #3
      Sellist viga otsitakse signaali ahelast teise võimendiga.

      Sedasi saab vea alguse koha teada - lokaliseerida,

      Loogilised testpunktid on võimendusastmete väljundid. (op.võimendite väljundid).
      http://hparchive.com/
      https://worldradiohistory.com/index.htm

      Comment


        #4
        See on tõenäoliselt mõne tagasiside ahela või sellega seotud komponendi probleem, mis võimendi genereerima ajab. Kindlalt teada saamiseks oleks vaja mingit mõõteriista, kas ossi või helikaarti, mis suudab signaali kuju näidata.

        Comment


          #5
          https://www.manualscenter.com/manual...l#.YofmG5LP3cs
          https://img.manualscenter.com//manua...2BF9505004.png

          Comment

          Working...
          X