Teade

Collapse
No announcement yet.

Digimodulaatori seadistamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Digimodulaatori seadistamine

    Küsiks nõu, et kuidas seadistada digimodulaator Terra MHD101.
    Vaja oleks seadistada siis kõige optimaalsemalt tööle. Peaks olema siis selline seadistus, et ei segaks üle õhu levivaid kanaleid nt Starman ja tasuta kanalid.
    Katsetusel sain pildi ette asjale. Neljast telekast 2 töötasid ilma ühegi nähtava veata. 1 vana CRT telekas koos starman digiboxiga suutis kanali leida aga mängis ainult heli. Digiboks näitas et signaal ja quality olid suhteliselt põhjas. 1 vanem sisseehtitatud digiboxiga näitas pilti koos heliga aga täiesti mustal ekraanil ilmusid ja kadusid valged täpikesed ja pilt vahepeal jooksis kokku ning osad liikumised muutusid nö nagu piksliliseks. Äkki ülevõimendus selle teleka jaoks? Samas kõige lähemal olevas telekas oli asi korras.
    Link manualile https://www.dropbox.com/s/hmk2l5ycpa...al_en.pdf?dl=0

    Tekkis ka mõte, et oleks äge siis panna kanalile ka nimi, et TV's näitaks ka seda kuhu alla ma täpselt selle peaks sisesama seal? Mis see ID oleks?
    3.1 Network Name + ID - Enter the Network name + ID*
    3.2 Program Name + ID - Enter the Program name + ID
    3.3 Provider Name - Enter the Provider name
    Info võib olla ELUOHTLIK!

    #2
    Vs: Digimodulaatori seadistamine

    Võimendust saad muuta atenuaatoriga, juhendis on nimetatud 3 asendit.


    Esmalt postitatud Crash_Override poolt Vaata postitust
    Tekkis ka mõte, et oleks äge siis panna kanalile ka nimi, et TV's näitaks ka seda kuhu alla ma täpselt selle peaks sisesama seal? Mis see ID oleks?
    3.1 Network Name + ID - Enter the Network name + ID*
    3.2 Program Name + ID - Enter the Program name + ID
    3.3 Provider Name - Enter the Provider name
    Lk. 5 - kanali nimetuse saad määrata Program Name real. Provider on teenusepakkuja nimi, sinna paned enda, kodu, koera või Terra MHD101 nime. Network ehk võrgu nimi - 'Kodu', mux X või seadme nimi, millest pilt tuleb. Nendest kanalinimi on alati näha boksis või telekas, teisi andmeid näitab või ei näita iga seade erinevalt.

    VideoPID võiks olla väiksema väärtusega kui AudioPID, mõned vastuvõtjad hakkavad pirtsutama, kui APID on VPIDist väiksem.

    LCN numbriga saad valida, millisele programmikohale vastuvõtja teenuse salvestab. Kui on määramata, siis läheb tavaliselt nimekirja lõppu esimesele vabale kohale.

    UHF alal kasuta 8 MHz kanalilaiust, VHF-iga 7 MHz. Sagedus vali selline, mis on õhus vaba, st ei sobi Levira ega Soome Digita sageduskanalid. Modulatsiooni parameetrid peavad olema vähemalt grammike suurema läbilaskevõimega (muksi mahuga) kui edastatav video ja audio. Mida väiksem modulatsioonitüüp ning coding rate ja suurem veakontroll ning pikem kaitseintervall, seda stabiilsem pilt, aga kaotad edastatava info mahus. Ehk 64QAM CR 7/8 GI 1/32 annab küll väga suure muksi mahu, kuid signaal on tundlik välistele häiretele ja sumbumisele.

    Arvesta ka sellega, et kui liidad modulaatori oma majavõrguga (või modulaatori ja teleri vaheline kaabel on halva varjestusega), siis võib osa signaali välja kiirguda ja naabrid näevad kah.
    viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2018, 20:18. Põhjus: viga
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      #3
      Vs: Digimodulaatori seadistamine

      Tänud vastuse eest.
      Kui suur on seos seadistamise ja viivituse vahel? Mul oleks vaja pilt saada võimalikult väikese viivitusega teleritesse. Ei tahaks valesti seadistades seda viivitust suurendada.

      Vaatasin et Levira lehel kirjas: UHF IV ja V ala, kanalid 21-60, sagedustel 470 – 790 MHz
      Seega ei tohiks probleeme olla kui modulaatoril kasutan 61-69 kanal?


      Hetkel tutvusin selle lehega, kuigi sealt kanalie sagedustest/kanalitest aru ei saa:
      https://www.levira.ee/programm.pdf
      Soome ma arvan, et ei puuduta väga mind sest Kuressaarde ei tohiks levida vist.
      Info võib olla ELUOHTLIK!

      Comment


        #4
        Vs: Digimodulaatori seadistamine

        Mida Sa mõtled viivituse all? Kui menüüs seadistused ära teed, peaks need aparaati ju salvestuma ja aktiveeruma.

        Kui mõtled sissesöödetava video ja DVB-T kanali vahelist viivitust, siis on see nagu on. Signaali protsessiga läheb aega ja kuidagi lühemaks seda ei saa. 3 - 4 sekundit viivet on lausa ideaalne.

        https://www.levira.ee/saatejaamad.pdf vaatad, mis kanaleid konkreetselt Levira Saaremaal kasutab - neid ei tohi kasutada. Samuti ei kõlba 61 - 69 ja lähemas tulevikus ka 49 - 60 kanalid, kuna seal on/tuleb internet ja piisavalt lähedal oleva tugijaama signaal pressib end kaablitest-ühendustest läbi ja hakkab segama. Ühesõnaga kõik sagedused, mis on hõivatud, ei sobi. Soovitavalt ka nende naabersagedused.

        Kui Kuressaare, siis võivad paista Soome asemel Läti ja Rootsi sagedused, vähemalt ülilevide ajal.

        See kehtib eriti juhul, kui liidad modulaatori olemasoleva majavõrguga, sest valesti konfides hakkab see modulaator olemasolevaid teenuseid segama, aga ka vastupidi. Antenni poole peab panema tõhusa tõkkefiltri modulaatori kanalile, et sealtkaudu midagi välja ei pääseks. Ehk kui oled süsteemi valmis saanud, skänni korraliku antenni ja tundliku boksiga majas ja õues modulaatori sageduskanalit, sest see kõik võib kaugemale näha olla kui plaanitud.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment


          #5
          Vs: Digimodulaatori seadistamine

          Vaatasin hetkel üle ja leviral kasutuses: 22,24,29,34,38 kanalid Saaremaal.
          Tegin siis hetkel sellise seadistuse: https://www.dropbox.com/s/l7m22gjdiz...istus.jpg?dl=0
          VPID ja APID jätsin nõnda nagu oli.
          Mõtelsingi seda viivitust sisendi ja väljundi vahel. Ma tean, et sellest ei pääse aga mõtlesin, et kas olenevalt modulaatori seadistusest see aeg pikeneb või mitte. Läheb modulaator olemasolevasse majavõrku. Siis pean antennile mingisuguse filtri veel vahele leidma. Hetkel läheb modulaatorist signaal läbi antenni võimendi. Sellel kaks sisendit üks antennist ja teine modulaatorist ja kaks väljundit, mis omakorda jagatud veel passiivesete splitteritega (kui mälu ei peta siis jagab viieks mõlemad signaalid pärast võimendit). Mõne liini otsas on lausa 5 tv pesa, kõik seina sees paiknevate pesadega ja jadamisi. Pole just ideaalne lahendus aga nõnda kunagi ehitati.
          Info võib olla ELUOHTLIK!

          Comment

          Working...
          X