Teade

Collapse
No announcement yet.

Sony GDM-5010PT (Sun) monitori remont.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sony GDM-5010PT (Sun) monitori remont.

    Tere.

    Et siis selline 21" monitor. Viga on järgmine: pilt hüppab kahe asendi vahel, üks on normaalne ilus ja paigas pilt, teine variant selline, et vertikaalselt on ülemine ja alumine serv veidi kokku surutud ning keskelt sellevõrra laiali venitatud. Venitatud pildi puhul on ka veel selline nähtus, et ülemises ja alumises pooles ka veidi horisontaalselt laiali venitatud, mida kaugemal kaskmest, seda rohkem. Näiteks ristkülik on veidi liivakella kujuga, ehk vasak ja parem külg veidi sisse nõgusad.
    Sisse lülitades on natuke aega normaalne pilt ees, seejärel hakkab hüppama nende kahe variandi vahel sagedusega ~2-3 korda sekundis ja vahest pidades pikemaid pause. Mida kauem monitor töötab, seda harvemaks vilkumine jääb, ning lõpuks jääb paigale, aga selles venitatud olekus.
    Milles võib olla sellise nähtuse põhjus, ning kuidas kõrvaldada? Võibolla on hoopis kellelgi huvi see korda teha väikese kopika eest, kui oma hammas peale ei hakka.
    Teine probleem on veel, nimelt ei tööta nuppudest rotation ja pilt ise on ühes äärmises asendis, e. siis vasak külg üles ja parem alla keeratud. Kui plaadi küljest lahti võtta ROT- ROT+ juhe (2 sooneline), siis on pilt enamvähem otse, kuigi veidike on vasak serv allpool kui parem.

    Ootaksin siis lahketelt inimestelt nõuandeid ja ettepanekuid või pakkumist selle molli äraremontimiseks.

    #2
    Lisaksin pildid kah asjanduse kohta, äkki siis keegi oskab midagi juba kosta.

    Monitori pildid

    Comment


      #3
      tundub, et on kontaktiviga.võtta kaan maha ja koputa õrnalt plaat läbi-kuidas reageerib?

      Comment


        #4
        Enamasti leiab sellised kontaktivead üles kui tähelepanelikult (vajadusel luubiga) uurida jootekohti, eriti ja varem ütlevad üles võimsamate (suurema soojenemisega) detailide ühendused. Ühenduskohale siis tekkinud väike "rõngas" ümber ja sellise detaili liigutamisel on näha ka kui "rõnga" sisemus koos detaili otsaga liigub.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

        Comment


          #5
          Mul millegipärast karvane tunne, et nii lihtne see probleem pole kui kehv/külm joode. Plaati olen suht hoolega uurinud ja paistavad ühendused ikka päris kenasti joodetud olema. Mis kamm veel võiks olla?

          Comment


            #6
            Võid kontrollida kaardi tagasiside lüüte (eriti see väiksem, mingi 22uF või nii). Kipun siiski arvama et viga proses (too MB...sajajalgne). Nende molude geometria vigadega olen ka enne kokku puutunud ja alati proseni välja jõudnud. Vahetusjuppi pole ja seepärast kindlalt ei saa väita aga...
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              Seda, et juppe saaks isegi vahetamiseks, sest mul teine samasugune moll veel olemas. See töötab aga veelgi vähem. Toiteplokk ei funka ja laotus vist samuti. Omavahel plokke kombineerides olen vähemalt sellise järelduseni jõudnud. Kõrgepinge ei tule peale, sisse lülitades mõneks sekundiks läheb koobi küte sisse aga siis jääb täiesti vait. Niiet kui seda kivi asendamist võibolla tasuks proovida, aga mul puuduvad vajalikud seadmed, et sellist ümberjootmist teha.

              Comment


                #8
                Proovisin teist uurida jälle väheke. Panin ventika puhuma laotusploki alumisele(e. siis madalpinge) osale ja hoiab pilti enamvähem paigas, kui mitte arvestada vendi enda tekitatud häiretega. Pika aja peale soojeneb siiski niipalju, et pilt vahest hüppama hakkab, aga kui temperatuuri piisavalt madalal hoida, siis on suht korras. Radika(kus küljes paras posu detaile) temperatuuri alandamine põhimõtteliselt ei aita.
                Mis võiks olla põhjuseks, et temperatuuri tõus pildi paigast ajab? Kas midagi läheb liiga kuumaks ja hakkab trikke tegema või on mingi detail vigane ja hakkab soojenedes jamama?

                Comment


                  #9
                  Jah, seesama prose on tundlik temperatuurile. Proovi teda jahutada. Või: kuumuta (kolviga kasvõi) ja vaata kas hakkab ohkem hüppama.
                  Üks kahtlane koht on veel: laotuspoolide küljes olev trükkplaat. Seal on vahest halbu jooteid olnud. koputa aga ettevaatlikult.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                  Comment


                    #10
                    Selle kivi markeering on MB90553 ja mingi infi kohaselt vist analoog 24LC14B.
                    Kas keegi oleks võimeline tegema liigutust, et ühelt plaadilt see MB kivi lahti võtta ja panna siis selle oletatavalt vigase asemele? Või tuleb asjale radikas+vent selga istutada? :P

                    Veel üks kiireloomuline küsimus. Mis asjad on pildil: Toide paremal all nurgas? Tähistatud PS671-674, kollast värvi, servas punane rant ja peal kiri 2000, trükkplaadil elemendi all mingi veidi konti või kulmuneeti meenutav(joon millel mõlemas otsas täis ring) märk. Igatahes sealt jooksevad läbi pinged +15, -15, H CENT H, N ja L.
                    Leidsin ka laotuseplokist samasuguseid elemente, kollane musta randiga ja kiri 1000, kollased ilma mingi randita ja kiri 1600 ning lisaks 2 tükki, mis on TO92 korpuses ainult et ilma keskmise jalata, kiri N50 ja Z.

                    Comment


                      #11
                      Kas tõesti keegi ei oska öelda mis tundmatud elemendid need seal skeemis on?? Tunduvad olema nagu mingid ülekoormuse eest kaitsvad detailid, aga niisama traadiga asendada ka ei julge, kui ei tea millega täpsemalt tegu. Help!

                      Comment


                        #12
                        need on kaitsmed,kahe amprised

                        Comment


                          #13
                          Kivi on Mitsu 16-bitine prose. 24L...aga E2PROM mälu. Toda vahetada on üsna keerukas...Lisaks pole kindel, et vahetusjupp toimib. Proovi enne radikaga (kuigi ka see võib mitte aidata kui kivil sisemine defekt).
                          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                          Comment


                            #14
                            Many thanx teile!

                            Radikat peaks vist katsetama jah, sest isegi ventikas eemalt peale puhumas oli vägagi abiks.

                            Comment


                              #15
                              Kunagi kuumenes toiteplokis generaatortrans, peale lihtsa radika lisamist oli OK.

                              Comment

                              Working...
                              X