Teade

Collapse
No announcement yet.

Netflix

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Netflix

    Niih, uus tore asi on siis meil kah lõpuks levima hakanud. Hetkel on mu muljed veel negatiivsed, aga usun et see teenus saab vaid paremaks minna ja kindlasti jääb see üheks eelistuimaks viisiks contenti tarbimiseks.
    Üks asi, mis kindlasti saab lähiajal lihtsalt arenenda on sisu valik. Hetkel on neid filme, sarju ja saateid liiga vähe sellega rahule saaks jääda.

    Teine asi on kvaliteeti. Ma ilmselt ei ole ainus kes märkab, et video (ilselt heli kah) kvaliteet on oluliselt viletsam kui näiteks vaadata kasvõi blu ray rippi. Ilmselt ei ole see tarbija poolelt põhjustatud, vaid Netflixi ise pakub sellist kvaliteeti. Isegi kui resolitsiooniks on full HD, on pilt ikka tuhm ja kräbuline. Kuidas teie kvaliteediga rahul olete?

    Kahtlustan veel seda, et äkki ei jõua see Netflixi pilt mulle telekasse kõige optimaalsemat teedpidi. Ma nimelt saan telekasse netflixi vaid üle Chromecasti ja Androidi Netflixi app-i. Ma ei ole kindel, kuid ei usu, et Chromecast video kvaliteeti kuidagi rikub.

    Aga mu põhiline küsimus on see, miks mu seadmetes ei ole "tekkinud" Netflixi app-i? Arvan, et mingid uuemad telerid uuendavad end kuidagi automaatselt, kuid minu vana 4a vana Samsungi teler, mis on pooleldi "samart" - igatahes omab mingeid smart-rakendusi - igatahes ei sisalda Netflixi appi. Sama lugu on blu ray mängijaga, mis omab kah äppe aga Netflixi ei paku. Kas keegi on midagi spetsiaalselt teinud, et Netflixi app oma seadmesse ilmuks?

    #2
    Vs: Netflix

    Oma viimase otsa plasmasse sain Neflixi ainult nii, kui tegin nö factory reset-i (eelnevalt muidugi märkisin oma kalibreeringud üles) ja määrasin asukohamaaks Soome. Kuigi Eesis asi ju peaks toimima, ometi ei uuendanud Panasonic ennast. Muutes asukohamaad - tekkis kohe ka Netflix ikoon. Näis, nagu oleks see juba eelnevalt intallitud, kuid Eesti jaoks kuidagi peidetud.
    Nii et 3-4 aastat vanal telekal võiks juba olla vastav võimalus, vanematega juba kahtlasem. Et nüüd filmide-saadete valik Euroopas on võrreldes näiteks USA või Kanadaga üllatavalt vilets - see juba teine teema.

    Resolutsiooni üle ei nurise. Loomulikult blu-ray kvaliteedini ei küündi, sest Netflix on kõik saated üsna väikeseks kodeerinud. Kusagil käisid läbi 5Mb/s ja 7Mb/s. On need numbrid õiged, ei tea, aga blu-ray'st kindlalt viletsam.

    Näib, et Netflix seab resolutsiooni ise vastavalt olemasoleva võrgu kiirusele. Esimene pool minutit filmist suht 480p resoga ja siis hüppab aeglaselt full HD peale. Seepärast ei tasu kohe alguses otsustada kvaliteedi üle. Ilmselt 100Mb/s ühenduse puhul oleks asi kiirem. Vanemad asjad (McGyver jne) on üsna viletsad, nähtavasti on kusagilt saadud interlaced versioon ja see kuidagi valesti ümber kodeeritud. Tulemus kole, isegi tavaliselt telekanalit nähtu on parem.

    Vastuseks: pane otsingusse, vaata mida foorumites räägitakse, tegin ka ise nii. Enda puhul Factory reset ehk siis shipping condition taastamine oli asi mille üle tuli enne pikalt mõelda. Sarnaselt arvuti OP süsteemi reinstallile - tont seda mäletab, mida kõike kasulikku on muudetud aja jooksul ja kuidas seda kõike uuesti teha.

    Comment


      #3
      Vs: Netflix

      Netflix puudub seadmetest enamasti kahel põhjusel: 1. üldse pole Netflixi appi selle seadme jaoks, 2. Valitud on Eesti vms regioon, mida Netflix pole varem toetanud.
      Esimesel variandi puhul pole teha midagi, teisel juhul aitab Sebastiani poolt soovitatu, ehk siis tuleb valida mõni regioon, mis on Netflixi toega (juba ammu). Enamasti on vaja ka factory reset vms seadistused nullida, et masin uskuma jääks.
      Praegusel juhul ei ole enamik tootjaid veel oma tarkvara uuendanud, et Eesti satuks toetatud riikide nimekirja, värskematele seadmetele tehakse uuendused ilmselt lähikuudel ära. Paljud veidi vanemad seadmed jäävad sellest uuendusest ilmselt üldse ilma.
      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

      Comment


        #4
        Vs: Netflix

        Oii jah. Mu teler on Samsungi D5500 seeria ning ilmselt mingi idabloki jaoks kohendatud partii. Riikidest saan valida Bulgaaria, Rumeenia, Baltikumi, Poola jne. Aga mitte Soomet

        Comment


          #5
          Vs: Netflix

          Ja nii esmapilguline võrdlus näitab, et Elioni filmiriiulis umbes 70% sama valik kusjuures tunduvalt parema pildiga ja Eesti subbakatega. Heli jah netflixis 5.1 milleni Elion pole veel jõudnud.
          Minul Pana bluray's netflixi äpp oli kohe olemas aga telekas (Pana ) puudub.
          Küsimus:
          Kui resettida kasutajamaaks Soome, kas siis tulevad ka soome subbakad?

          Comment


            #6
            Vs: Netflix

            Olin kasutaja alla 1 kuu, ehk siis tasuta proovi aeg. Valisin prooviks paar filmi, aga üle 5 minuti ei vaadanud, sest kvaliteet
            oli lihtsalt kohutav. Minu isiklik subjektiivne arvamus on; pildi kvaliteet on halb ( võrdlen Zoom TV-ga ), filmi valik kesine, subtiitrid puuduvad.
            Arenemismaad on Netflixil veel küll, vaatame mis paari aasta pärast on muutunud.

            Comment


              #7
              Vs: Netflix

              Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
              Kui resettida kasutajamaaks Soome, kas siis tulevad ka soome subbakad?
              Kahjuks mitte, tuleb leppida ingliskeelsetega.

              Comment

              Working...
              X