Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõvakettaga DVD-mängija probleem pildiga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõvakettaga DVD-mängija probleem pildiga

    Kasutan kõvakettaga DVD-mängijat/salvestajat Panasonic DMR-EX795 Elioni digiboksi ja teleri vahel. Kui DVD-salvestaja on välja lülitatud (ooteseisundis), on teleri pilt kvaliteetne. Salvestaja sisselülitamisel tekivad pildiprobleemid (horisontaalsed vaheldumisi alla-üles jooksvad lained, püsttriip jookseb pildi ühest servast teise, varjud (üks spets nimetas seda 'kajaks', s.t. häired võivad vastata näidatavale pildile, nt. brüneti inimese pea on negatiivis blondina näha)), mis on vahel nõrgemad, vahel tugevamad. Digiboks on ühendatud SCART IN-pessa, kuid tegu pole ilmselt digiboksis, sest sama tulemuse annab mis tahes allika (näiteks teise DVD-mängija) ühendamine sama SCART pesaga, samuti ei sõltu pildiprobleemid telekast, sest need jäävad ka salvestustele (ja teise telekaga on proovitud, SCART-kaableid on vahetatud).

    Ehk siis suvalise pildiallika ühendamisel DVD-mängija SCART IN-pesaga tekivad pildihäired, kuid seda vaid juhul, kui DVD-mängija on sisse lülitatud, muidu on pilt ideaalne. Vabakanalid tulevad antenniotsa kaudu sisse ja salvestuvad ideaalselt, DVD-sid, USB-pulgalt mängib ideaalselt. Seade on käinud paari meistrimehe käes, kes ei osanud midagi arvata, ja PANASONICu garantiiremondis, kust tuli kuu aja pärast tagasi täpselt samasugusena.
    Probleemi olemuse selgitamist raskendab see, et pildihäirete tugevus varieerub nähtava põhjuseta - kanaliti, päeviti, mõnikord on pilt nii kena, et isegi hoolikalt vaadates midagi ei märka, teinekord on häired vägagi tugevad ja segavad vaatamist. Varem kasutasin Philipsi salvestajat, see oli eriline käkk ja DVD kirjutaja ning kõvaketas lõpetasid sisuliselt paari aastaga lepingu, kuid samade seadmete vahele ühendatuna ei ole Philipsi pildil senini midagi viga.

    Ehk siis - järsku oskab keegi midagi arvata, või pakkuda välja, kuidas probleemist mööda saaks - kõige muu poolest olen selle Panasonicuga üsnagi rahul, Philipsiga võrreldes võrreldamatult töökindlam.
    viimati muutis kasutaja Scott; 30 m 2014, 22:22. Põhjus: liigendus

    #2
    Vs: Kõvakettaga DVD-mängija probleem pildiga

    Toiteploki häired kiirguvad välja Panasonicust... ? Seadmele endale need väga ei lähe korda, ka kirjeldusest nähtub sama. Lihtsalt mõte.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #3
      Vs: Kõvakettaga DVD-mängija probleem pildiga

      Mul peaaegu sama Panasonic seade ja täpselt samuti käitub selline kooslus. Kuna kasutan harva, siis pole ka viitsinud põhjalikumalt uurida. Samuti on probleeme scart kaudu siseneva heliga ja see on juba täbaram lugu, sest netis kolades tundub see olevat panadel üks küllalt levinud viga ja seda saab ravida vaid ühe sajajalgse vahetamisega. Kust seda saada on (kui üldse saab), pole veel välja viitsinud uurida.

      Comment


        #4
        Vs: Kõvakettaga DVD-mängija probleem pildiga

        Toiteploki häired kiirguvad välja Panasonicust... ? Seadmele endale need väga ei lähe korda, ka kirjeldusest nähtub sama. Lihtsalt mõte.

        Üks neist spetsidest, kellele sai seadet näidatud, pakkus, et probleem võib olla mingis signaalivõimendis, et kui lülitad seadme sisse, hakkab võimendama ja miski läheb nihu (ligikaudselt niisugune too selgitus oli, ma ise ei ole ala asjatundja).

        Comment


          #5
          Vs: Kõvakettaga DVD-mängija probleem pildiga

          Esmalt postitatud Lenxx poolt Vaata postitust
          Ehk siis suvalise pildiallika ühendamisel DVD-mängija SCART IN-pesaga tekivad pildihäired, kuid seda vaid juhul, kui DVD-mängija on sisse lülitatud, muidu on pilt ideaalne.
          Vat see panigi mind mõtlema et põhjus võiks toitest pärit olla, kuna mittetöötava seadmega monitori häireid ei teki. Selle kirjelduse järgi on pilt võetud kõrvalt salvestuseks, säärasel juhul ei tohiks muul viisil videovõimendi või videoprotsessori vigasus montoril välja paista - ainult läbi toite, mis võib ka läbi Groundi kiirguda.
          Kui see häire on tõesti pärit vigasest komponendist signaaliahelas, siis on kirjeldus tiba vale. Ehk et videosignaali siiski kommuteeritakse ning pärast sisselülitust näeme juba masinat läbivat pilti - muidugi saab siis olla igasuguseid põhjuseid.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment

          Working...
          X