Teade

Collapse
No announcement yet.

DLNA võrgu ehitamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    DLNA võrgu ehitamine

    Hei!

    Küsiks veidi nõu, kuidas ehitada oma esimest DLNA-l põhinevat süsteemi, mille komponentideks on - Samsung Smart TV, NAS (näiteks Buffalo Linkstation Live), ressiiver (näiteks HK AVR151), suvaline Windows 7 läpakas ja Androidi tablet.
    Eesmärgid:
    1) kõik filmid, muusika ning pildid oleksid NAS-il. Filmid ja pildid jookseksid NAS-ilt telekasse, juhtimine telekast. Heli üle HDMI, optilise või analoogi telekast ressiiverisse.
    2) Muusika jookseks NAS-ist ressiiverisse, kontrollimine läbi tableti või läpaka.
    3) dokumendid jms oleks NASil, ligipääs läbi läpaka ja tableti (sellega ilmselt probleeme ei teki)

    Telekas, NAS ja ressiiver suhtleksid üle etherneti kaabli, tablet ja arvuti üle wi-fi.

    Kas kõik tundub loogiline? Mis võib saada kitsaskohaks (ruuter, full HD filmide mängimine)? On kellelgi kogemusi sarnaste süsteemidega? On midagi, millele tuleb eraldi tähelepanu pöörata seadmete ostul, seadistamisel vms?
    Eraldi meediamängijat ei tahaks osta, kuna NAS vähemalt andmete järgi suudab jooksutada nii mp3, FLAC kui ka enamusi filmiformaate. Hoiaks süsteemi minimalistliku.

    Ette tänades,

    #2
    Vs: DLNA võrgu ehitamine

    Meediat mängib maha Samsungi telekas, mitte DLNA server. DLNA server jagab faile. Kui telekas oskab ka netist faile maha mängida, kasuta seda varianti.
    Üks võimalus, kui telekal meediamängijat pole, on kasutada Rasperry-t, see on olemuselt Linux arvuti ja seal on valmis meediamängija koos koodekitega võimalik mällu lisada, mistõttu mängib Rasperry maha kõiki formaate nii lokaalselt kui üle võrgu, sh. DLNA võrgu ja sealjuures HD-d. Rasperry-l on HDMI kui komposiit väljundid olemas. Teoreetiliselt, kui DVB pulgal on Linuxi lähtekood draiver olemas, saad teleka või sati teha.

    Comment


      #3
      Vs: DLNA võrgu ehitamine

      Mul on koduses võrgus üle wifi/LAN-i läpakas, meediapleier, võrguketas, ress, wifi ruuter, digibox. Telekal on LAN-i võimekus olemas, aga täiesti saamatu asjade maha mängimisega. Kõik seadmed on ühendatud üle gigabitise switchi, saab natuke kiirust ka. Üldiselt kõik seadmed näevad kõiki, võrgukettal on meedia, mida saab kasutada üle wifi, meediapleieri kaudu, teleka kaudu või ress võtab otse võrgukettalt.

      Comment

      Working...
      X