Teade

Collapse
No announcement yet.

Vanakooli videomakk Hitachi VT518E(sw)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vanakooli videomakk Hitachi VT518E(sw)

    t
    ere,mure selline,et pole videomakkidega varem kokku puutunud,vaid DVD-mängijaga.Makk vanem mingi 3 videopeaga kusagil 80-ndatest Jaapani toode.Asi selles,et mahamängimisega
    pole probleemi,aga makk on salvestatav,aga ei oska salvestada.Teler oma 2004a.mudel TCL,millel puudub Scart pesa,seal taga kõik pulkpistikud(kollane,valge ,punane)Makil ka taga Scart puudu,aga vaid 2 pistikupesa,siis valge
    ja kollane.Nii sisend,kui väljundpesad,ning üks S-kaabli pesa,ning teisel pesal siis antenniga ühendamise võimalus.Omal siis tavapäraselt teleka vaatamiseks kasutusel Viasati parab.antenn,ning viasati digiboks Samsung DSB-B560N,mis 2 Scart pesaga,kuid mul viidud dekoodrist välja siis (tavaliselt teleka vaatamiseks)Scart pistik dekoodrist teleka taga asuvate 3 pulkjuhtmega.(punane,valge,kollane.Scardil ka veel peal lüliti out/in.Praegu out peal.Ning kirjas all sellel TV SCART.Kõrval teine pesa Scart on tühi,seal kirjas VCR Scart,pole aimugi milleks see,igatahes mitte tavaprog.vaatamiseks.Nüüd minu juhtmete ühendamised siis,videomakist välja 3RCA juhe ,küll ainult 2 siis IN pesadesse ainult siis kollane ja valge juhe,kuna seal sellised värvid olemas ainult,punast pole.Teine juhtmepool siis viidud telekasse,kus siis OUT,ehk väljund.Nüüd siis S kaabel makist välja(kus kohal kirjas ATT.SW,ning vasakul pool pistikut siisAERIAL RF OUT.telekas panin tavalisse antenni pessa,sest see vaba,ning signaal tuleb läbi digiboksi,kus Scart liides,ning teises otsas 3 pulkpistikut,seega antenni juhe vaba.Kokkuvõtvalt ütlen siis,et makk kustutas mingi eelnevalt valitud kasseti,millest polnud kahju küll maha,aga peale ei lindistanud midagi.Kuigi makil vajutasin ka REC nuppu,makil lint mängis kogu aeg,sai piilutud väikse led lambiga kaanevahelt sisse.Proovisin ka erinevaid variante,aga pea ei võtnud seda asja vastu.Kas talitasin õieti,kui kaablid niiviisi paigaldasin taha.Üks tuttav ütles läbi telefoni,et sellisel viisil pole võimalik midagi salvestada.tehnika olevat vana,ning digiajastu.Kas peaksin siis Scart pesaga ikka videomaki soetama?Sain ,,päranduseks ,,suurema koguse videokassette,ning tekkis ka huvi mingeid loodussaateid ,või huumorisaateid salvestada,aga praegu olukord siis selline,nagu ta on.Kas see tõsi,et sellise makiga pole võimalik enam salvestada?Otsisin ka Netist manuaali,aga ei leidnud,endine omanik pole ka suur maki tundja,kuna tal ka manuaal puudub,aga kinnitas,et makk salvestas kunagi,pole ka ise digiajastul salvestanud midagi.Samas ,see vanakooli makk pidi olema kindlam,kui tänapäeva Hiina toode,kus pooled jupid plastmassist.See siiski Jaapani toode.Pult puudub,aga kõiki funktsioone on võimalik esipaneelilt juhtida.Seal veel mingid lülitid kellaaja seadistamiseks,kui telekast soov mingil kellaajal saadet lindistada.Äkki keegi targem oskab nõu anda,kes seda trehvab lugema,või veel parem,kes Võru kandist,ehk astub läbi,ning vaatab,loomulikult tasu eest ikka,kui eelnevalt kokku leppida.Tänan.

    #2
    Vs: vanakooli videomakk,,Hitachi,,VT518E(sw)

    Ühenda makk tuuneri ja teleka vajele. Tuuneri väljund läheb maki sisendise , maki väljund telekasse.Makil valid kanaliks AV ja pead esmalt telekast sati pilti läbi maki nägema. Kui see olemas, proovi salvestada.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: vanakooli videomakk,,Hitachi,,VT518E(sw)

      t
      ere,ning tänud,õhtul provin peale tööd.

      Comment


        #4
        Vs: vanakooli videomakk,,Hitachi,,VT518E(sw)

        proovisin maki digiboksi ja eleka vahele ühendada.Scart väljundjuhe,mille teises otsas on need 3 värvilist pulkjuhet ühendasin makki siis valge ja kollase.Kollane siis videojuhe,valge audio.Sealt edasi makist välja (out)valge ja kollane telekasse(in),aga ei midagi.Panin makist ka veel välja S-juhtme,ning teleka antenni pessa.Nüüd makil ,kui vajuasin lindistuse Rec(punaseks)aga AV sealt displeilt küll välja ei lugenud.Seal paremal nurgas ülalt alla ,kui taskulambiga läbi klaasi vaadata displeid valguse käes,siis näha :
        IRT
        REMAIN
        DATE
        COUNTER
        aga ükski neist põlema ei süttinud.Kui panin salvestamise peale,siis REC (punane )all sellel kohe VTR põleb punaselt,kasset käib edasi,aga midagi ei salvesta peale.Toimisin nii ,nagu siin kirjeldatud eelpool.Milles asi võib olla?Kes teab?

        Comment


          #5
          Vs: vanakooli videomakk,,Hitachi,,VT518E(sw)

          Sul on vaja teist kollase-valge-punasega pulkpistikutega juhet veel. Viasati tuunerist (SCART>3-ne pulkpistikupesad, lüliti jääb OUT) kolla-valge-punase juhtmega videomaki IN-pesadesse. Teise juhtme kolla-valge-puna ühendad videomaki OUT-pesadesse ja teise otsa teleri kolla-valgesse sisendisse. Punane jääb kasutamata, võid osta ka kahe pistikuga juhtme, kus kollane-valge, kollane-punane.

          Juhtmel olgu ükskõik mis värvi otstega pistikud, peamine, et kollane pesa makil on ühendatud kollase pesaga teleril ja valge või punane pesa makil on ühendatud teleri valge pesaga. Kui nii ühendatud, pane makki filmiga kassett taasesitama ja saa selle pilt telerisse.

          Kui pilt ees, lülita Stop ja vali makil AV IN, kui see on lüliti või menüü kaudu valitav, aga see võib aktiveeruda ka sellega, kui maki IN-pesades on pulkpistikud lõpuni sisse surutud. Lülita ka Viasati tuuner sisse ja selle pilt peaks nüüd ees olema. Videomakk peab ka kogu aeg sisselülitatud olema, muidu signaal läbi ei jookse.

          ----

          S-kaablit pole antennipessa mõtet torgata, need on erinevad asjad ja tõenäoliselt on S-video juhtme teise otsa klemmid eelmise katsega juba kõverad. Ehk siis antenni- ja muud pesad ei aita praegu.

          Võiksid teha pildid maki ja teleri tagustest pesadest või kirjuta vähemalt teleri mudelitähis. Sest saaks ka teisiti ja ümberlülitiga asja ära lahendada, aga siis peab kaablid ise kokku jootma, poest selliseid museaalseid juhtmeid enam ei leia.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

          Comment


            #6
            Vs: vanakooli videomakk,,Hitachi,,VT518E(sw)

            t
            ere,ning tänan nõuande eest.Eks ma peale tööd proovin pusida.Teler on TCL EC2159 .Sain aru,et seda S-videokaablit pole vajagi sinna taha,selge.Võtan ta tagant ära,sai ka ilma proovitud juba .Kui ei saa ikka pilti ette,siis proovin pildid saata.Tähendab tegingi,aga
            imelikul kombel näitas,et pildifail liiga suur.Vähendasin ka pilte,aga
            ikka suur.Tegin 13 pilti muidu.Eks ,kui keegi targem,ka lastest sattub siia ligidale,eks siis saadan ka pildid.Pole just arvutis väga tugev.Olen küll mujale pildifaile saatnud,näiteks Skaypi teel,või FB-sse,pole probleemi olnud.Eila jah proovisin siia lisada,aga ei saanud,või ei osanud.Klikkisin küll peale,kus pilt kirjas.Videona äkki proovida,kui telefoniga teen.Aga kena päeva,ning suured tönud nõuande eest.Praegu lööb ette vaid IRC punasena,oli vist nii,ning ka lindistus märgi punasena,seega ,jah vist signaal läbi ei jookse.Aga
            püüan ka ise õhtul midagiproovida.Kena päeva!Ahjaa,unustasin,vaat selle valikuga ongi probleem,saan aru,et tuleb valida AV IN,aga klõpsasin kõik nupud läbi,ei midagi??????Loomulikult ei hakanud ma kerimis,ning pausi ja PLAY nuppe klikkima.Seal keskel mingid niupud,mis seotud kellaajaga,kui panna kindlale kellaajale saade salvestama.Ning 2 Tracking TV programm,need siis videopea asendi muutmiseks,üks noolega enda poole,teine endast eemale.Need peaks olema pildi kvaliteedi parandamiseks,kui kassett erineva makiga lindistatud.Peal veel makil kiri Voltage Syntheizer tuning system 4 programme 1 years timer.Lugesin ruttu Scott postituse läbi,näib,et nii ühendasingi,aga õhtul kontrollin veel üle.Ma arvan,et konks ongi selles,et ma ei oska sada ümberlülitada AV IN peale.Proovisin need 4 nupukest seal läbi,aga displeil küll midagi msellist ei märganud.Aga kena päeva,eks õhtul kontrollin kõik uuesti üle.Tänud veelkord!
            viimati muutis kasutaja Astra63; 28 m 2014, 12:15.

            Comment

            Working...
            X