Teade

Collapse
No announcement yet.

Digilevi läbi signaalijaoturi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Digilevi läbi signaalijaoturi

    Ühes toas on analoogtelevisioon, teises ruumis vaatan aegajalt digiTV-d läpakast. Otse ühendades näeb digit kenasti, signaalitugevus 80 protsendi kanti, tiba siia sinna. Läbi jagaja paraku kukub nulli ligidale signaalitugevus ja vaatamisest ei tule midagi välja. Varem töötas samamoodi läbi jagaja kenasti, aga antennikaabel on vett saanud ja üsna läbi omadega. Uut kaablit ka vist vedada ei saa, kuna Starmani seadmed pööningul vms( korruselamuga tegu) ja nad ei lase kedagi katusele:S. Suur tabalukk ees ja ei pääse ülesse. Kas antennivõimendi jagaja ees võiks midagi paremaks muuta asja juures? Või ehk hoopis võib signaali jaotur väsinud olla? Vahest võiks siiski digit näha siin.
    otsija

    #2
    Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

    Kui on lukk, siis peab kuskil ka võti olema. Vähemalt nagu mulle on selgeks tehtud - ühistu ei tohi keelata . See , et ütlevad, et meil on Starman, ei maksa midagi.
    Võimendist võib ju kasu olla aga parem on ühisantennimajandus korda teha.
    Vaevalt, et Starmani kaabli otsast mux1 sisse tuleb. Aga kui tuleb, siis ehk tuleb traadiga/toaantenniga samuti.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

      Selliseid "huvitavaid kokkuleppeid" et kui Starman (või kes iganes teenusepakkuja) on asjadega seal siis teisi sinna ei lubata püütakse rakendada kui on oht ja tehniline võimalus et mõni teine tuleb sinna oma teenust pakkuma. Tavaliselt on siis ühistu esimees "ära räägitud", elu on vähemalt nii näidanud
      Pööning on korteriühistu ühisomand ning seega ei ole ühistul õigust keelata ühistu liikmel minna pööningule et temale kuuluv juhe vms paigaldada või ära vahetada. Isegi kui sellega hakkab kaasnema mõne teise teenusepakkuja toote kasutamine, see on iga isiku enda otsustada. Küll aga ei saa paigaldus /vahetus lõhkuda olemasolevat tarindit, halvendada katuse veepidavust jne. Kui sellised ohud on siis on ühistul õigus nõuda lõhkujalt kulude hüvitamist.
      Kui tuuakse põhjuseks et kuna Starman osutab tasulist teenust ning on oht et keegi, pääsedes pööningule võib ebaseaduslikult teenusega "liituda", siis peab Starman oma seadmed panema oma seadmekappi, mida ainult nemad avada saavad - pööning aga peab olema põhimõtteliselt ligipääsetav.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

      Comment


        #4
        Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

        See pööninguvärk kuidagi koomiline jah siin. Keegi veel rääkis, et kui vana antenn/kaabel enam ei toimi, siis võid starmani koksi nn laenata 300EEK kuutasu eest vms(jah, koridori kilpi jooksevad starmani koksid sisse igale poole). Eriline majandus käib ikka. Eks kui analoog kinni pannakse, ju siis korteriomanik hakkab ise ajama siin seda asja, mina seda torkima ei hakka. Ehk suurema kisa peale saab need lukud lahti, samas elame näeme.
        otsija

        Comment


          #5
          Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

          Kui enne splitterit sellise antennivõimendi pistaks(otse ilma splitterita pilti näitab, seega võimendamine peaks päris palju juurde andma), kas oleks mõtet ostma tormata? Ja kas sellele antennivõimendile miskit erilist toidet ka vaja või kõlbab ka tavaline seinakuubik alaldi+konde? Seal viitab küll mingisugusele konkreetsele toiteplokile.
          otsija

          Comment


            #6
            Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

            http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=ZS12%2F100Z
            Sellele viitavad, et 12V toide liiguks ikkagi vaid antenni suunas ja antennisignaal läbi toiteploki ei läheks. Aga filtri võid ju ise ka vahele ehitada, see on seal pisikese mummu sees.

            Tegelikult kui sul see signaalijaotur vahel on, siis see nagunii alalisvoolu läbi ei lase (või laseb, on ka selliseid), kõlbab ka ise tehtud kuubik alaldi ja kondega.

            E:
            Ah ja, isetehtud toiteplokile väljundisse väike traadipool ikkagi ka veel, et telesignaal läbi toiteploki kondensaatori ei üritaks minna.
            viimati muutis kasutaja A.S.; 14 06 2010, 09:03.

            Comment


              #7
              Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

              See võimendi on ette nähtud otse antenni aktiivelemendi külge monteerimiseks ja tal on sisendis 300/75 üleminek. Teda 1:1 kujul kusagil kaablivahele monteerida ei saa. Toide on tal tõesti too sinumainitud "seinakuubik alaldi".

              Comment


                #8
                Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

                See väike feriitrõngas vahelt ära. Kui on eesmärk koonerdada, siis peaks ju kõlbama küll. Ega ma kindlalt ei tea, arvan lihtsalt.

                Comment


                  #9
                  Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi.

                  Njah, eesmärk on tõesti koonerdada. Proovisin ka ise mõnd asjalikku skeemi leida, mis kasvõi 5dB splitterikao suudaks tasa võimendada, ühte kiirelt ka proovisin, kasutades teleri antennisisendi transsi, mis peaks ka idee poolest sobima, aga ei saanud mingit head nahka. Olen üritanud kusagilt laenata korra kellegi võimendit, siiani pole trehvanud kellegil, peagi toon vist maalt ära laenuks ühe kobedama ja vaatan, kas tolku on üldse. Ja kui on keegi mõne lihtsama ja toimiva skeemi otsa koperdanud, siis võib seda ka mainida. Kui saab odavamalt selle 5-10 dB tagasi, siis miks mitte ise teha.
                  otsija

                  Comment


                    #10
                    Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi

                    Esmalt postitatud otsija poolt
                    ..Läbi jagaja paraku kukub nulli ligidale signaalitugevus ja vaatamisest ei tule midagi välja. Varem töötas samamoodi läbi jagaja kenasti, aga antennikaabel on vett saanud ja üsna läbi omadega.... Või ehk hoopis võib signaali jaotur väsinud olla?...
                    Mina panustaks siiski kõigepealt riknenud asjade kordategemisele. Kui signaali pole, siis pole ka midagi võimendada. Kaabel siiski võimaluse korral vahetada ja jagaja samuti. Ka see võib rikneda nii, et ühest otsast signaali ei tule. Ja ühenduskohad/pistikud korda!

                    Comment


                      #11
                      Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi

                      Ühendused timmis, vähemalt nii kaugele kui minu käed siin hetkel ulatuvad. Kaabel oleks muidugi vaja välja vahetada ja vast seda saabki teha millalgi ma loodan. Panin täna veel läbi splitteri käima korra dvbvieweri ning signaalitugevuseks näitab 70-80 prossa igal kanalil, aga pilti pole. Tea kas programmi mingi omapära või ongi signaal hea, aga kvaliteet null.
                      otsija

                      Comment


                        #12
                        Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi

                        Kui kasutad läpakat, siis peaksid saama sellega ju liikuda erinevatesse kohtadesse, erinevate kaablite ja antennide taha. Kas tolle veel analoogpilti näitava teleka tagant ei saa korraks kaablit laenata? Kas sõpruskonnas kellegil pole korraks telesignaaliga kaabliotsa laenata? Mastilähedal soodsamates oludes peaksid lausa traadijupiga saama signaali kätte, et oma vaatamiseprogramme kontrollida.
                        Mul pole aimugi, kui adekvaatselt "mõõtev" too dvbviewer'i skaala on, kuid 70-80% on üldjuhul ikka juba päris korralik signaalitugevus. Kas mingit mõõdikut "Q" või kvaliteedi mõõtmiseks ei ole? Sellise signaalitugevuse juures tundub, et mingi "müra" solgib signaali ära. Kui võimendi kaablisse paned, siis võimendad ühtlasi ka toda müra. Pead leidma, mis segab. Müra allikaks võib muide olla ka ise antennina toimiv riknenud või halvastiühendatud kaabel.
                        Kas tollest analoogtelekast häire tekkimine on välistatud?
                        Mis toimub naabrite pool? - mingeid põnevaid odavaid Hiina 100Hz telekaid on naabrusse siginenud? Kõu-internet? Või näiteks kodukootud amatööride leiutatud ja paigaldatud valveseadmeid vms...?
                        viimati muutis kasutaja Plinn; 14 06 2010, 14:39.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi

                          See võimendi unusta ära - sellega saad ainult asja hullemaks teha. Lisad 34dB müra. (ja raiskad raha). Laena kuskilt prooviks mõni korralikum võimendita toaantenn (mis ka pärisantenni meenutab) ja proovi sellega.
                          Muide, ma arvan, kui olemasoleva kaabli välja vahetad, võid ka mux1st ilma jääda. Ikkagi on tunne, et see pressib parasiidina sisse.
                          Martin@vahtis kunagi sedasi R2 pealt ETV-d , taga oli lihtsalt "kaabel". Pilt ilus ja võrviline. "soome" antenniga tulid ülejäänud.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                          Comment


                            #14
                            Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi

                            Tartu soinaste mast siit tsirka 40 km kaugusel, otse Tartu ja minu vahele jääb veel kaks kolmekorruselist elamut. Proovisin ka omal ajal selle kaks rombi tüüpi antenniga, mida Shele ja teised soovitasid, rõdult ei saanud ikka mitte essugi, isegi analoogi ei saanud, läbi sahina ja udupilve ainult tuli analoog. Nagu mainisin siis otse enne splitterit toimib, peale splitterit mitte. Olen proovinud ka splitteri väljundeid vahetada, ei andnud midagi. Kanaliotsing ka midagi muud peale sellesama soinaste masti ei leia, see reaalselt kõige lähemal ka ja antenn arvatavasti selle peale suunatud. Naabrite kohta ei tea midagi ja minu digi ei tööta läbi splitteri ka siis, kui teise telku kaabel tagant ära võetud on. DVBvieweril ei paista kuskil Q olevat, levi peale klikates näitab veel mingit Time protsentides ja lihtsalt mingit aega ala 00:49. Aga no kui arvate et võimendist abi pole, ma siis ei hakka sellega jamamagi ja jään selle katusele mineku kohta selgust ootama. Kui satub näppu kuskilt, siis proovin ikka võimendiga ka korra ehk.
                            otsija

                            Comment


                              #15
                              Vs: Digilevi läbi signaalijaoturi

                              USB-pulga ja dvbviewer'i S-näitu ei tasu uskuda. Q juba näitab signaali olemasolu kohta midagi, aga kui seda näitu pole...

                              Lae vabavaraline AltDVB, sellel on Q-näit ka olemas. Sealgi proges ei tasu S-i tõsiselt võtta, kuna muid näite peale nulli ja saja ei ole .

                              Kui Martini pakutu (et tuleb parasiidina sisse) tõene on, ei tohiks korraliku antenniga pildi ettesaamisel raskusi tekkida.
                              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                              ATiP1pN4XeM

                              Comment

                              Working...
                              X