Teade

Collapse
No announcement yet.

LCD või Plasma

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LCD või Plasma

    Vaja oleks kübeke nõuannet.Vaja ligemal ajal osta elutuppa teler,mis kohati mängib nii 8-10 tunnikest,vahel rohkemgi selleks siis sooviks,et teler oleks elektri energia suhtes ökum,samas teler mängiks STV kaabli otsas ja signaaliks see mis sealt tuleb.Lisa teenust osta ei kavatse,nagu fullid digi kanalid jne.´Momendil möllab 32LCD Sharp,mis kevadel seab sammud suvilasse kuna seal vaatamine toimub antenni abil.Kuna STV telesignaal on nagu on siis teler võiks olla selline,mis nagu öeldakse ,,si..tast saia teeks,, ja raha käiks välja kuni...15kg.Odavam ja hea ei oleks paha.Suurus 32-42.

    #2
    Vs: LCD või Plasma

    Esmalt postitatud vikir57 poolt
    sooviks,et teler oleks elektri energia suhtes ökum
    sellise ülesande püstituse juures, ei saa ju kahtlustki olla, mis vastuseks on. lcd on
    plasmaga tuleks ehk öku siis, kui elad ahjuküttega korteris ja saad siis telekaga tuba kütta ja hoiad ahjupuude arvelt kokku

    Comment


      #3
      Vs: LCD või Plasma

      Tänan! Kuid jutu mõte on ka selles,et teler ju võib öku olla kuid kui pole korralikku pilti,mis silmal oleks hea vaadata,siis pole sellest ökust tolku.Ühe teleri juba ostsin,, prooviks,, müügimeeste jutu peale.Ühes poes öeldakse,et osta see see see kõikse parem,teises jälle,et võta hoopis see,see suurem ja parem.Olen lugenud erinevaid foorumeid ja see foorum tundus minule profim kui teised,selleks siis see küsimus sai esitatud.Kusagilt lugesin väga profi juttu LCD ja plasmade kohta kuid googelda või,, moogelda,, ei leia seda enam.Inimene kes pole eriti kaasaegse elektroonika uuendustega kursis on väga raske osta seda,kui ta isegi ei tea milline see aparaat olema peab.Kas see pill näitab ainult AKd või teeb lisaks kohvi ja sügab naist ka.

      Comment


        #4
        Vs: LCD või Plasma

        uuri ka http://www.digi-tv.ee.
        Seal päris mitmeid telekaid kommenteeritud.

        Omast kogemusest võin ütelda, et philipsi 8000 seeria teeb päris head saia.

        Comment


          #5
          Vs: LCD või Plasma

          Eks ilu on ikka vaataja silmades.
          Ma ka STV klient ja ei ole see kvaliteet midagi nii hull, kui varem; pigem oli rohkem probleeme tähemehe võrgus.
          Aga telekas tänapäeval peaks võimaldama DVB-T ja DVB-C vastuvõttu ( muidugi veel on saada ka analoogsignaal ); hea kui on FULL-HD, aga 32"LCD puhul on see ka nonsens: nii väikesi täppe ei suuda keegi teha ja reaalselt on ekraanil 1028 rida.
          Pigem valida 32" LCD puhul HD-READY.
          Soovitavalt võiks olla USB ja PC sisendid; HDMI on ju enamusel.
          Vähe oluline pole ka kasutamise pool: on juhuseid, kus digi paketis on valitud asukohaks eesti ja puudub DVB-C ! Soome valikul jälle puudub MPEG4, päästab rootsi asukoht, aga siis on eesti kanalid alates nr. 200-st ja ümber tõstmine ei ole siiamaani õnnestunud (Pana telku).
          Head susserdamist !

          Comment


            #6
            Vs: LCD või Plasma

            Plasma, plasma ja veelkord plasma. Selle eelarvega korralikku LCD telekat ei saa. Voolutarbest niipalju, et üldjuhul on heledus ja kontrast keeratud maksimum 60% peale, siis ka voolutarve umbes 60% maksimaalsest. Vaata Panasonicu ja Pioneeri plasmade poole.
            Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

            Comment


              #7
              Vs: LCD või Plasma

              Aga mis on siis plasma eelised LCD ees kui et plasma, plasma ja ainult plasma ?
              Samahästi võiks öelda et LCD, LCD ja ainult LCD ... kuna et ...värviülekanne on parem, paneeli eluiga on pikem, ei sõltu niipalju vaatenurgast ega ruumi valgustusest. Tänapäevased 6värviga LCD paneelide pildikvaliteet on ikka peris hea muide ... telemaailmas millegipärast kasutatakse reziiruumides kah pigem LCD paneele mitte plasmasid.

              Comment


                #8
                Vs: LCD või Plasma

                Plasma esmane eelis on just nimelt värviülekanne. LCD paneelil puudub must värv, see puudus on tingitud taustavalgusest, väga headel paneelidel on see küll vaevumärgatav, aga sellised aparaadid ületavad tublisti sinu eelarve. Mõned märksõnad veel, reaktsioonikiirus, analoogsignaali esitus (scart, komposiit ja RGB sisendid jäävad ka pärast digitelevisioonile üleminekut aktuaalseks). Plasma pilt on kuidagi silmale mõnusam, see küll minu subjektiivne arvamus. Tegelikult asi nii, et sellel teemal on vaieldud ja vaieldakse ka edaspidi. Minu soovitus on lihtne - kui eelarve maksimum 20k. eek siis plasma, üle selle võib LCD poole vaatama hakata. Rõhutan et see on puhtalt minu arvamus, niipalju kui on inimesi on ka arvamusi ning maitseid! Endal mul kodus kaks 42 tollist plasmat, LG mis teeb oma igapäevast tööd vähemalt 6 tundi ööpäevas juba viies aasta ning veidi üle kolme aasta vana Samsung mis saab noorema pere käsutuses vaata et rohkemgi tööd teha. Kui viimast telekat ostma hakkasid katsetasin paari LCD paneeli, no ei meeldinud... hirmus müra analoogsignaalis ja väga kiirel liikumisel akvarellpilt, viisin tagasi ja tõim plasma. Mingeid suremise märke pole seni kummalgi plasmal täheldanud, poolsurnud LCD paneele on aga seoses tööga piisavalt nähtud, plasmade osakaal selles suhtes tublisti väiksem.
                P.S.
                Plasma tootja poolt lubatud eluiga viimase aja pillidel on 60-80 tuhat tundi, see on väga pikk aeg, enne lõppevad telekas kasutatud elektrolüütkonded ja muutub tehnoloogia kui paneeli ressurss ammendub. Pole ju ka LCD telekate inverterid igavesed.
                viimati muutis kasutaja karla; 16 m 2009, 14:56.
                Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

                Comment


                  #9
                  Vs: LCD või Plasma

                  Esmalt postitatud Sgrafito poolt
                  Aga mis on siis plasma eelised LCD ees kui et plasma, plasma ja ainult plasma ?
                  Mina pole veel näinud nii hea pildiga LCD-d, et eelistada seda plasmale. Ja pole sel voolutarvitusel neil häda midagi, 250W kanti jäävad. Plasma poolt. Aga tegelikult ootan oledi. See mida Samsung kupeldab LED-teleri pähe, seda ju ei ole.
                  Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                  Comment


                    #10
                    Vs: LCD või Plasma

                    Siin on vist kõige otstarbekam oma tutvusringkond üle vaadata ja ennast kõikvõimalikesse kohtadesse külla kutsuda. Ja vestluse vahele olemasolevad teleripildid üle vaadata. Nagu eelkõneleja märkis, kõige ebameeldivamad momendid tekivad LCD-l madala intensiivsusega mustvalgete kaadrite mängimisel - mitut sorti värvisiirded - aga sõltuvalt konkreetsest pildiparandusprogrammist on mõni pilt ikkagi vaadatav. Oma silm peab siiski otsustama.

                    Comment


                      #11
                      Vs: LCD või Plasma

                      OLEDit kahjuks vist võib ootama jäädagi kuna et ma nüüd täpselt ei mäleta kas rohelise või sinise värviga pidi sel tehnoloogial suured probleemid olema.
                      LCD telekate kvaliteedi erinevused on muidugi jah ... suured ... sai oldud natuke aega tagasi juures kui valiti sobivaid paneele stuudio monitoringuks ... "võitja" brandi ei hakka reklaamima aga ütleme nii et ei maksnud üle 20k ja kui setingud enamvähem paika said krutitud ei jäänud palju alla sony broadcast CRT monitorile.
                      Teistpidi selle LCD mustaalas oleva detaili puudusele (selles on erinevatel paneelidel vägagi suur vahe)... kummal on jällegi valge valgem ja ma ei ütleks et uuemad LCDd nüüd väga aeglased oleks?

                      Põhjus miks madala resoga pilt parem plasmal näib ei räägi ju muust kui et tema pilt pole nii terav ja upscale moonutused lihtsalt blurritakse ära

                      Kokkuvõtlikult ... eks se ole tegelikult ikkagi igaühe maitseasi milline pilt rohkem meeldib ja ega muud polegi soovitada kui võimalikult paljusid erinevaid vaadata.

                      Comment


                        #12
                        Vs: LCD või Plasma

                        Esmalt postitatud Sgrafito poolt
                        ... kummal on jällegi valge valgem ...
                        Ma olen mitmes poes imestusega märganud, et plasma valge on pigem hall
                        Võibolla on odava otsa või reguleeringute küsimus, pole uurinud ...

                        Comment


                          #13
                          Vs: LCD või Plasma

                          Poes enamjaolt reguleerimata telekad, kõik seadistused on keskasendis, nii nagu tehasest tuli.
                          Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.

                          Comment


                            #14
                            Vs: LCD või Plasma

                            vabandan, üks täielik OT teemasse, ei leidnud sobivamat-
                            mis see tähendab kui ekraani ülemises vasakus nurgas on ekraanil väiksed täpid ja seda ainult PC mode'iga. teleriks siis Sony Bravia 40" LCD

                            Comment


                              #15
                              Vs: LCD või Plasma

                              Esmalt postitatud a1 poolt
                              Ma olen mitmes poes imestusega märganud, et plasma valge on pigem hall
                              Võibolla on odava otsa või reguleeringute küsimus, pole uurinud ...
                              Aga nii ju ongi, et plasmal on must mustem ja LCD-l on valge valgem. Pimedas vaadates on plasma parem, valges vaadates on LCD parem. Kui raha on vähe, suurus on määrav ja ekraani kasutatakse vaid õhtul TV vaatamiseks, on plasma kindlasti parem variant, muul juhul on asi keerulisem. Poes on telekad enamasti poe valgusele kohandatud spetsiaalses "ultradünaamilises poe režiimis", mitte keskasendis. See telekas, mis poes teise kõrval paremat pilti näitab võib kodus palju kehvema pildiga olla. Minu "hääl" läheb siiski LCD-le.

                              Comment

                              Working...
                              X