Teade

Collapse
No announcement yet.

video switchi ehitamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    video switchi ehitamine

    Tere,
    Tahaksi küsida sellist asja kuidas ja kas on ise võimalik valmis ehitada nö. algeline video switch. Et näiteks oleks 2 sisendit (VGA ja/või compsoite) 1 põhiväljud näiteks projektorile ja siis preview väljud. Ning et saaksa põhiväljunidile fade to black või lihtsalt musta pilti saata. Kui nõnda ehitada ise oleks keeruline või siis signaali kadu liiga suur siis mõtlesin, et kui teha sama asi ainult et 1 sisendiga ja siis ainult põhiväljund ja preview ning ka mustaekraani saatmis võimalus. Seda olex vaja genereerida siis mõlema nii Composite kui ka VGA puhul. Poes sarnaste asjade hinnad on üpriski kallid, sellepärast siis ka küsimus. Kui midagi jäi arusaamatuks siis küsige. Küsija suupihta ei lööda.
    viimati muutis kasutaja Crash_Override; 01 m 2009, 13:10.
    Info võib olla ELUOHTLIK!

    #2
    Vs: video switchi ehitamine

    VGA mustaks lülitamine on suht lihtne, ühenda lülitiga värvisignaalid lahti allikast ja 50ohm takistitega maha. Vaja kolme ümberlülitava kontaktiga lülitit. Kui sünkrosignaalid jätad alles, siis ei tohiks proje signaali puudumise üle virisema hakata... Igaks juhuks võib muidugi testida enne kui midagi põhjalikumat ehitama hakata.

    Jagamiseks on niikuinii aktiivset tükki vaja. Ise leiutamine on ka võimalik aga lihtsam oleks vast võtta mõni valmis VGA splitter, passiivselt ei saa signaali kadudeta jagada (on ka mõningaid erandeid, näiteks mõni proje võimaldab termineeringut välja lülitada jne... aga see eeldaks signaali tagasi toomist projektori juurest monitori juurde ja lülitamist projektori juures jne). Splitterile siis mingi lülitiga karp veel ühe väljundi ja proje vahele ja ongi nagu hästi.

    Comment


      #3
      Vs: video switchi ehitamine

      digitali vastus OK.
      Saab kasutada nii lihtsalt lüliteid kui ka releesid. Jagamisel tuleb kasutada kindlasti liinidraivereid ja mitte unustada, et composite videole kõlbab ka 10MHz ribalaius, VGA-le oleks 100MHz vähevõitu, kuigi käiks kah kuidagi. Tavaliselt ülekostvuste vähendamiseks kommutaatorites sisenev mittelülitatud signaal lastakse üle sobitustaki maha, väljuvasse signaaliahelasse aga tekitatekse katkestus. Kas tavalised VGA switch'id ei sobi algmaterjaliks?

      Comment

      Working...
      X