Teade

Collapse
No announcement yet.

RF modelaator

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    RF modelaator


    Kas keegi on antud isendiga reaalselt ka kokku puutunud või mõne analooksega. Probleem selles, et vaja video kaardist TV-out (RCA) pesast tulevat signaali 2 teleri vahel jagada, lihtsalt tv splitteriga asi nagu ei taha üldse pilti ette võtta või siis on kvaliteet lausa õudne aga samas kui ainult 1 tv taga (ilma splitterita) siis asi OK.
    Seega küsimus, kui ma viskan RF modelaatori vahele kas on lootust, et ma saan mõlemasse telerisse suhteliselt normaalse pildi või oleks vaja selle asemel hoopis mingit võimendit vahele, kui jah siis millist?

    Igasuguse abi eest olen tänulik.

    #2
    Vs: RF modelaator

    Olen sellise isendiga pilti jaganud. Kolmele.
    Üks läbijooksuga hargmik ühe väljundiga ja kahene jagur. Ja tahtis võimendit korraliku pildi saamiseks. Võimendiks mingi Triaxi 20dB liinivõimendi. Kuigi ilma võimendita peaks ka vähemalt mingisugusegi udukogu ette saama.
    Jaguritel e. splitteritel, nagu sa neid nimetad on vahe, ja suur.
    Kui ikka signaaliga kitsas, siis tuleb valida korraliku tootja väikese sumbuvusega mudelid.Suvalise ehituspoe letist noname asjadega võib jopata, aga võib ka mitte.
    Triax peaks olema piisav. Serigost võid küsida.

    Kaableid ei maksa alahinnata. Kui tegu pika kaabliga, siis tuleb valida korralik kaabel, ja selline, mis kestab. AL113 on näiteks hea valik.
    Ja pikkade kaablite puhul tuleks valida modulaatoril madalaim võimalik sagedus. Madalamatel sagedustel on kaod pisemad.

    Comment


      #3
      Vs: RF modelaator

      Kui lihtsalt niisama vaja kahele telekale pilt ette saada ja kaugused liiga müstilisteks ei lähe, siis võib neid ja jadamisi panna. Tavaliselt jookseb scart'ist sisse tulev signaal ka välja tagasi; kui kasutada sobivaid scart üleminekuid, saab signaali lasta ühte telekasse ja sealt teise edasi. Mitme scart pesaga tuleb uurida, millisest mida õnnetub saada, võimalik et välja tuleb ainult ühes või tuleb ühte lasta et teisest kätte saaks vms. Kui hankida scart-komposiit kaableid (nt scart- 6xrca) ja rca-rca jätkusid, saab kombineerida ja proovida mismoodi asi toimib.
      Natukenegi pikemate liinide korral ära mingeid juhuslikke peeneid kaableid kasuta, kaabli kadu läheb suureks. Kõige lihtsam viis on hankida tavalist antennikaablit ja sinna f-mutrid otsa keerata. Edasi juba f-rca üleminekud külge ja ongi rca-rca kaabel.

      Comment


        #4
        Vs: RF modelaator

        Tere!

        Tänan abi eest!
        Üks lisa küsimus, kuna pean ka võimendi vahel muretsema siis hakkas mulle silma Triax Modulator, CM 01/UHF+amp mida mõtlesin muretseda aga nagu tcuman ütles madalamatel sagedustel on kaod väiksemad siis hakkas silma ka Triax Modulator, CM 01/VHF seega küsimus kumba oleks mõttekam osta?
        PS! Maksimaalne teleri vahe on umbes 100 m

        Comment


          #5
          Vs: RF modelaator

          100 m on juba arvestatav vahe jah. Sellise vahemaa jaoks sobib tõesti VHF-ala paremini.
          Vaata järgnevaid linke, seal on antud sageduste kaupa kaabli sumbuvus 100m kohta.Kui võimendit valid, saad vajaliku võimenduse teada, kui liidad pikima kaabli sumbuvuse ja jaguri sumbuvuse.
          http://www.abcantenn.ee/index.php?si...&mid=2&kat=570
          http://www.abcantenn.ee/index.php?si...&mid=2&kat=570

          Edit: Üks asi veel. Su postidest ei selgu, liigub nende teleriteni ainult see videokaardist saadud moduleeritud signaal, või veel midagi (antennist või/ja kaabelvõrgust tulev signaal). Kui signaale on rohkem, võib ka juhtuda, et VHF-alasse neid enam juurde ei mahu.
          viimati muutis kasutaja tcumen; 05 m 2009, 17:05.

          Comment


            #6
            Vs: RF modelaator

            Tere!

            Ainult arvuti signaal tuleb seega suur tänu vastuse eest!

            Comment


              #7
              Vs: RF modelaator

              Midagi nendel lehtedel ei klapi, sumbuvustabel ei lähe kokku 1,13 soonega normaalse kaabli andmetega või kaabel rämps. 860MHz peal võiks 17-18db kandis olla ja 1,02 tabel millegipärast sama, andmed rohkem 0,7 soonese kaabli omad.
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

              Comment


                #8
                Vs: RF modelaator

                Hmm. Natuke kummalised on need andmed tõesti, kui hoolega vaadata.
                Mu eesmärk oli küll teemaalgatajale näidata kaabli sumbuvuse sõltuvust sagedusest ja see oli lihtsalt esimene link, mis näppu jäi.
                No vähemalt suurusjärkudest saab ettekujutuse kätte.

                Comment


                  #9
                  Vs: RF modelaator

                  Esmalt postitatud tcumen poolt
                  Hmm. Natuke kummalised on need andmed tõesti
                  Ja veel see hind seal väga soolane selle AL113 kohta, teadmiseks veel, et AL113 ja AL113 vahel võib suur vahe olla ja seda märkab kahjuks alles mõne aasta pärast, ise kasutan ainul AL113Gold-i mis kindlalt mehhaanilise vahuga, mitte keemilise vahuga. Muide keemilise vahuga kaabel imab aja jooksul niiskust sisse ning sumbuvus suureneb, ja tehase hind sel kordades väiksem mehhaanilise vahuga kaablist, müüakse aga praktiliselt ühe hinnaga.
                  VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                  Comment

                  Working...
                  X