Teade

Collapse
No announcement yet.

Telesaate salvestamine kõvakettale DivX formaadis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Telesaate salvestamine kõvakettale DivX formaadis

    Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
    Asi pole nii hull. Normaalne MPEG2 editor lubab lõike teha mistahes kohalt.
    Seegi on tõsi. Kuid et ta on MPEG-2 siis... ma kasutan seda vaid siis kui keegi soovib sellese formaati saada, sellesse konvertimine jääb viimaseks sammuks.
    Mul on vaja et keyframe oleks mitte harvem kui 3 frame tagant, sest sellise intervalliga saab parasjagu enamvähem igast allikast pärit materjali lõikuda nii et tulemus oleks ilus, TV, VHS ja sarnased sourced. Väiksem võib see ka olla kuid katseliselt on 3 paras. Kas seda paneb soft oma suva järgi GOP'i kujundades pole oluline sest tavaliselt selline i-frame ei satu sinna kus on vaja lõige teha. Kasutan koodekit kus key intervall pannakse mitte automaatselt vaid manuaalselt, reaalajas, lisaks tehakse kohe ka deinterlace ning heli on PCM ning seda läbi Juli@ kaardi sisenedes. Ma ei pea vaevama end frame majandusega sest see ainuke mis on oluline, on mul ju ise paika pandud. Ka video bitrate on valitud 12Mbit/s, võiks panna ka 16 kuid alates ca 8 kandist nagunii silmaga vahet ei näe, niisiis on mõningane varu nagunii olemas, 720x576 pildiks piisab. Siia järgneb ainult üks konverteerimine- sellese milles materjal soovitakse säilitada.

    Mis on "normaalne MPEG2" editor? Ilmselt hakkan ühte vinnipuhhi installima õhtul, võibolla katsetan...
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #17
      Vs: Telesaate salvestamine kõvakettale DivX formaadis

      Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Mis on "normaalne MPEG2" editor? Ilmselt hakkan ühte vinnipuhhi installima õhtul, võibolla katsetan...

      ...et aga korralikku editori tasuta ei saa, on tuntud tõde. 30 päeva saab siiski katsetada ka niisama.

      edit: lähemal ajal pidavat VideoLan midagi asjalikku väljastama ja seda puhta tasuta:

      (see lihtsalt informatsiooniks, antud editori MPEG2-võimalustega pole ma kursis)

      Comment


        #18
        Vs: Telesaate salvestamine kõvakettale DivX formaadis

        Tänud , just parajal ajal - vinnipuhh juba imetleb oma pisikest pehmet....

        Toda Womblet olen kunagi katsetanud, siis polnud sellega midagi teha. Sellest on aga aegu möödunud juba, ehk on edasiminekut. Pean võtma satilt mõne mpeg2 jupi et katsetada.
        Uudis VLC arenduse suhtes on paljulubav. Ehk hakkab .ts failide töötlemine hõlpsamaks minema, seda ka Maci kasutades (mul digitaalsed signaalid tulevad Mac'i).
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #19
          Vs: Telesaate salvestamine kõvakettale DivX formaadis

          Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          Toda Womblet olen kunagi katsetanud, siis polnud sellega midagi teha. Sellest on aga aegu möödunud juba, ehk on edasiminekut.
          Lihtne video lõikamine on neil juba aastaid päris häid tulemusi andnud. Efektide või fade-in/fade-out lisamisega läks aga asi keeruliseks, need kohad tuli ümber kodeerida ja Womble sisemine MPEG2 enkooder oli selleks ülimalt vilets. 5. versiooni on lisatud ka Main Concept'i enkooder, mis peaks juba päris korralikult toimetama. Samuti on nüüd mõnda aega pea täielik AC3, VOB, M2V, MV2 (elementary stream) ja TS toetus. Meeldib ka DVD autoriseerimine, selle lihtsus. Kui mitmed profimad DVD authoring programmid virisevad, kui MPEG2 pole 100% DVD compliant ja tahavad vägisi kõike ümber kodeerida, siis Womble oma ei tee teist nägugi ja toodab ikkagi täiesti mängitavaid VOB faile/DVD plaate.

          Kui võtad satilt otse MPEG striimi, siis eksportides vaata, et oleks MPEG-2 Program mitte MPEG-2 Transport. Monitor/Detail all saab kontrollida, kas väljastatakse ikka direct stream copy (sinine), või on midagi vaja ümber kodeerida (punane). Vanemad Womble versioonid ei saanud hästi asjale pihta, kui striimi GOP Timecode oli vale. Selleks tuli fail eelnevalt "parandada" fix timecode errors utiliiti kasutades. Kehtis see just failide puhul, mis reaalajas striimina salvestatud, Elioni IPTV VLC-ga näiteks. Kui timeline'l videot edasi kerida hästi ei õnnestu, siis ongi MPEG2 ajakood ilmselt vale.

          Comment

          Working...
          X