Teade

Collapse
No announcement yet.

Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

    Remondin hobi korras könesolevat isendit. Sellel ei käivitunud algselt toiteblokk, viga oli kahes alaldusdioodis dioodsillas ja läbi oli ka stabilitron +9V toitehaelas. Pärast nende asendamist teler käivitub, kuid 6-7 minuti möödudes kaob UHF signaal, samas VHF kanalid (N: ETV 6. kanalil) töötavad jätkuvalt hea kvaliteediga. Järgnevalt asendasin profylaktika möttes köik el.lyytkonded +5V ja +9V toiteahelates ning ka UHF lylitusahelas olevad transid (Q101, Q104, ka Q607), kuid abi sellest ei olnud. Täpsustuseks olgu öeldud, et teleri soojenedes UHF konkreetsed sagedused mitte ei muutu, vaid signaal järk-järgult nörgeneb kuni täieliku kadumiseni.

    Milles vöib olla viga? Ise kahtlustan mikrokontrolleri IC101 (PCA84C440P) mittekorrasolekut, kuid mida arvavad kogenud asjatundjad?

    exon

    PS. Vajadusel vöin yles laadida ka teleri skeemi, kui keegi juhendab, kuidas seda teha.
    viimati muutis kasutaja exon; 02 m 2009, 23:03.

    #2
    Vs: Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

    Kui muutub sujuvalt lumesajuseks ja lõpuks kaob sootuks, pole AVR (automaatne võimenduse regulaator) pingega kõik korras. Kuna viga esineb vaid UHF alal, tuleb viga otsida kanaliselektorist (kas transistor või lülitusdiood, mikroskeem, kui on). Sellest väljapool on AVR-ahel kõigile sagedusaladele ühine ja peaks rikke korral mõjuma kõigile kanalitele.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      #3
      Vs: Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

      kas sa toiteplokis endas vahetasid el.lüüt kondensaatorid ära(neid on seal vist kolm tükki)?kui ei,siis vaheta tingimata.
      detsimeetri kadumist otsi kanaliselektorist endast.vaata tugeva luubiga kõik tinutused üle.
      tavaliselt on parem sel juhul selektor vahetada,aga nii vanal teleril pole mõtet.nii et tinutuskolb kätte ja läks.

      Comment


        #4
        Vs: Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

        Tänud, Scott ja Kreeklane!
        Vötan siis tuunerploki (2500KKC) tösisemalt käsile. Eelneva remondi käigus sai avatud selle ploki varjestuskate, kuid plokis olid näha vaid vaheseintega eraldatud körgsageduspoolid, mistöttu ei osanud kahtlustada viga seal.
        AVR-i töö tagab teleris mikroskeem TDA8305A. Saan aru nii, et see tagab signaali automaatse vöimenduse reguleerimise köigi sagedusalade osas, seega ei tohiks viga peituda antud mikroskeemis.
        Mis puutub toiteplokki, siis seal said ka köik lyytkondekad (neid on seal töesti 3) välja vahetatud. Ka lylitustransistor BUT11AF sai asendatud veidi vöimsamaga - BU2508AF-ga.

        Comment


          #5
          Vs: Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

          Esmalt postitatud exon poolt
          sai avatud selle ploki varjestuskate, kuid plokis olid näha vaid vaheseintega eraldatud körgsageduspoolid, mistöttu ei osanud kahtlustada viga seal.
          Võta maha tagumine kate, jooted selle all. Jõudu!

          Comment


            #6
            Vs: Recor 4120PS teleril kaob soojenedes UHF signaal

            Sai siis lõpuks tuunerplokk ära vahetatud (vana ploki remont ei andnud pos. tulemust). Kõik toimib hästi, välja arvatud see, et uuest tuunerplokist väljuv vahesagedussignaal tundub olema võrreldes eelmisega oluliselt tugevam. Vaatasin skeemilt, et ploki väljundsignaal on enne raadiokanalit (täpsemini enne 38,9 MHz sagedusfiltrit) piiratud ühe 100 oomise takistusega.
            Kas oleks skeemis vajalik midagi muuta/reguleerida, et vahesagedussignaali nivood piirata?

            Comment

            Working...
            X