Teade

Collapse
No announcement yet.

Telekal pilt pime

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Telekal pilt pime

    Hädas JVC telekaga. Oli kõik norm ja äkki vajus pilt tumedaks (ca 20 minutiga... jutu järgi) See mul sugulase telekas, kurb vaadata kuidas väike poiss silmi pingutab ja heli järgi telekamängu mängib :-/ Mõtlesin siis, et kakux lahti, ent ei tea mille kallale esmalt minna. Olen telekaid ennemgi putitanud, kuid vea ocimine võtab suure aja. Oskab keegi kogenum tegija nõu anda? Ise arvan, et mõni pooljuht minestas või siis kont? Kinekas kindlasti asi pole. Siis oleks see pimenemine olnud pikaajaline protsess.

    Ahjaa... räägiti veel et värvid olid enne seda nurkadesse koodnunud... nagu magneetimise probleem... ei tea kas see kuidagi ka selle pimedusega seotud?

    #2
    Vaevalt asi selles aga proovi siiski demagneetida.
    Siis vaata üle reatrafo jooted ja kui oss käepärast, ka kõrgepinge pulsi kuju.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      hmm... eriti ei usu, et magneetunud mask pildi pimedaks teeb... a mis ossi puudutab, siis on olemas küll a kõrgepinge kallal pole sellega käinud. Kuidas seda teha? Kas sikkan kummiloti eest ära ja kargan pinge all ligi? Mis kujuga peab signaal olema ja kui pole õige, siis mida sellest järeldada. Ja kas teisiti ei saa seda teada, kui kõrgepinget ossiga torkida... naca riskantne värk (irw)... lapsepõlvest veel mälestused meeles ;D

      Comment


        #4
        Ma pole juba tükk aega telekaid torkinud,kuid vanast ajast on üht-teist meeles.Kõrgepinge kallale ära kohe mine.Esmalt proovi ära mõõta kineskoobi kütte pinge,seejärel läheb koobi soklisse ka kiirnduspinge (vist?).See peaks olema ka suurusjärgus mõned sajad volti.Viga võib olla ka videovõimendis (heleduskanal).Loomulikult võib olla kala ka kõrgepinges.Ilma vastava adapterita ära kõrgepinget ossiga mõõtma hakka.
        Vana helitehnika remont Pärnus

        Comment


          #5
          EI!!!!! Mitte mingil juhul 25kV mõõta, seal pole midagi vaadata. Mõtlesin laotustransi kollektorit, seal on ca 1kV impulss. Peaks olema ilus sirge ja kitcas.
          Koobi kütet tasub ka uurida - vahest on eeltakisti ees ja see muudab takistust. Samuti võivad jooted pahad olla. Lisaks on küte vahest alaldatud pinge ja selle silumislüüt väsinud (ossiga näeb ära).
          Kiirenduspinge G2-l on ca 5..7kV, reguleeritav trfo peal olevast nupust (suurendab heledust).
          G1 pinge on tõesti -100V ringis (miinus!). Seal on tavaliselt kustutuspuslid peal. Pinge muutmisega seatakse "ametlikult" heledust (esipaneelilt).
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment

          Working...
          X