Teade

Collapse
No announcement yet.

küsimus antenni ja antennivõimendi kohta seoses DVB-T'ga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

küsimus antenni ja antennivõimendi kohta seoses DVB-T'ga

ma eriti palju telekat ei vaata ja rahulduksin täiesti ETV'ga, mida sooviksin siis arvutist vaadata. Muidest TV3 ja kanal2 pidid ka saateid digitaalkujul 2007 aasta sügise jooksul edastama hakkama. Mure on aga selles, et ma elan Tallinnas Nõmme kandis ja küllaltki madalal ning puudega ümbritsetud kohas- seega kardan, et ennem Kristiine saatja avamist(ka võibolla juba 2007a) ma arvatavasti selle toaantenniga ETV digitaalsignaali kätte ei saa. Samas ei tahaks ma ennem DVB-T vastuvõtjat ära osta, kui pole kindel, et seda kasutada saan. Teine võimalus oleks kasutada maja katusel olevat detsimeeterantenni, kuid kuidas ma tean, kas kanal E45 on võimendatud või pole seal mingeid filtreid vms? Kas selleks peab katusele minema ja antenni ning antennivõimendi pealt lugema või saab ka kuidagi kavalamalt mõõta(on selleks mingid spetsiaalsed mõõtevahendid)? Tahaks selle asja enda jaoks ennem selgeks teha, sest kui ma juba antenni või antennifiltrit vahetama peaksin, siis lükkaksin vist selle DVB-T projekti edasi.

Lisaks oleks huvitav teada, et millistel kanalitel Eestis sideamet laseb televisioonil levida? On need E5 - E69? Tegelikult on see ka seadme valimisel vajalik teada, millistes sagedusvahemikes ta Eestis töötama peab.

ette tänades!

Vs: küsimus antenni ja antennivõimendi kohta seoses DVB-T'ga

Kuidas omalajal TippTV (TV1) kohale jõudis?
    Laena kellegi käest Zoombox ja asi selge.
    Samas see USB junn maksab ca 600eek ja vaevalt ta hind oluliselt muutub.
    Logo antenn oli Ehitusservices 125eek + kaabel.

Comment

Esmalt postitatud m4rtin poolt
      ma eriti palju telekat ei vaata ja rahulduksin täiesti ETV'ga, mida sooviksin siis arvutist vaadata.
      Seega on sul vaja mõnd arvutikaarti. HVR-4000 on universaalkaart, mis võimaldab nii analoogkanalite, FM-raadio, DVB-T ja sateliidivastuvõttu. On ka lihtsamaid ja odavamaid kaarte:
      http://www.digi-tv.ee/modules.php?na...ewtopic&t=7063
      Muidest TV3 ja kanal2 pidid ka saateid digitaalkujul 2007 aasta sügise jooksul edastama hakkama. Mure on aga selles, et ma elan Tallinnas Nõmme kandis ja küllaltki madalal ning puudega ümbritsetud kohas- seega kardan, et ennem Kristiine saatja avamist(ka võibolla juba 2007a) ma arvatavasti selle toaantenniga ETV digitaalsignaali kätte ei saa.
      Mis kvaliteediga on TV3-e analoogvastuvõtt ?
      Samas ei tahaks ma ennem DVB-T vastuvõtjat ära osta, kui pole kindel, et seda kasutada saan.
      Rendid kuuks ajaks Zuumboksi, ETV jaoks pole vaatajakaarti vaja.
      Teine võimalus oleks kasutada maja katusel olevat detsimeeterantenni, kuid kuidas ma tean, kas kanal E45 on võimendatud või pole seal mingeid filtreid vms?
      Mitte ainult E45! E59 E64 üldjuhul ei tuleb nõukaaegsetest antennivõimenditest läbi. Antennikaabel on soovitav asendada uuega, millel korralik varjestus ja "digital ready" kirjad peal.
      Kas selleks peab katusele minema ja antenni ning antennivõimendi pealt lugema või saab ka kuidagi kavalamalt mõõta(on selleks mingid spetsiaalsed mõõtevahendid)?
      On küll, aga need ei ole odavad:
      http://www.oomipood.ee/index.php?t=k...L_EM-DIGIAIR20
      http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...rtnr=76-377-47
      Tahaks selle asja enda jaoks ennem selgeks teha, sest kui ma juba antenni või antennifiltrit vahetama peaksin, siis lükkaksin vist selle DVB-T projekti edasi.
      Kui on detsimeeterantenn, siis seda üldjuhul vahetada pole vaja. Antennikaabel üldjuhul ON VAJA vahetada.
      Lisaks oleks huvitav teada, et millistel kanalitel Eestis sideamet laseb televisioonil levida? On need E5 - E69? Tegelikult on see ka seadme valimisel vajalik teada, millistes sagedusvahemikes ta Eestis töötama peab. ette tänades!
      Zuumboks'l on esialgu meeterlaine üldse välja ratsitud, seega pole karta, et lähiajal meeterlainel Eestis DVB-T'd levitataks.

Comment

On siis MPEG 4 toetav arvutikaart ka kuagilt saadaval?

Comment

Esmalt postitatud Wedru poolt
          On siis MPEG 4 toetav arvutikaart ka kuagilt saadaval?
          HVR-4000 on MPEG4 toetusega kaart, millega saab vastuvõtta ka analoogkanaleid ja HDTV sateliidikanaleid (DVB-S2):

Isiklikult olen proovinud analoogvastuvõttu Hauppauge WinTV tarkvaraga ja digivastuvõttu ProgDVB-Elecard-Editioni ja ProgDVB elecard AVC Plug-In'ga. ETV ja Luxe TV pilt on korralikult ees.

Kaasasoleva PowerCinemaga (ei tööta XP'st vanemate windowsi versioonidega) peaks Windows XP all MPEG4'ja sööma, sest tehnilistes andmetes on h.264 toetus olemas. Täpsem info siit:

Comment

Working...
          X