Teade

Collapse
No announcement yet.

BaltSat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    BaltSat

    Kuidas sellist satti teleka taha ühendada, et midagi p****e ei läheks?
    Mingid väljundid on tal ka, ühed sellised mida saab täna päeva telekatele taha panna, väljundid on base band, audio ja video. Teist sorti väljund mingi DIN nimega polarity. Sel satil on mingid tundmatud nupud taga paneelil ja need on threshold ja skew, ees paneelil polarity. Mis üles annet need nupud täidavad. Kuidas on satipanniga kas ühe panni küljes võib olla kaks pead? Kas suurus kah loeb midagi näiteks vastu võttu? Kuidas on riikidega lood, kui ma tahan Vene kanaleid vaadata või Saksa kanaleid kas sagedusi kah peab kruttima või peab hoopis antenni suuna pärast muretsema? Kuidas on satipanniga, Kas peab mingi spetsiaalne pea olema või võib kah olla mingi suvaline raadio antenn? Mis moodi see pea ültse töötab, kas ta võimendab tõõtab nagu radioola ULLplokk või muud moodi? Olen mõelnud odavuse peale, et kas võib teha traatvõrgust satipanni.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    #2
    Vs: BaltSat

    Kas see peaks olema huumor?Muide,kui kaugel sa oled oma lampvõimendi projektiga?
    Vana helitehnika remont Pärnus

    Comment


      #3
      Vs: BaltSat

      http://digi-tv.ee/
      BaltSat on ca 15 a. tagasi satelliidiajastu koidikul n.ö. põlve otsas tehtud analoogtüüner. Üksikuid järelejäänud analoogkanaleid peaks praegugi näitama, aga üldiselt muuseumikraam.
      viimati muutis kasutaja vaiko; 28 m 2007, 21:49.

      Comment


        #4
        Vs: BaltSat

        Esmalt postitatud RaunoK poolt
        Olen mõelnud odavuse peale, et kas võib teha traatvõrgust satipanni.
        Kui tööle saad sellise asja anna mullegi teada!

        Comment


          #5
          Vs: BaltSat

          Esmalt postitatud human poolt
          Kui tööle saad sellise asja anna mullegi teada!
          Kui meenutada, et algusaastatel liikusid õpetused, kuidas valada betoonist seen et siis sinna peale omakorda voolida-valada epost antenn ja see hiljem fooliumiga katta ... siis praegusel ajal on saatjate väljundvõimsused sedavõrd tõusnud, et saaks hakkama palju väiksema vaeva ja valuga.

          Kui see ei ole fanaatiline huvi kõike oma kätega teha, siis ...
          ... neid vanu asju peaks suht naeruväärse raha eest saama, kui vähegi otsida.

          Comment


            #6
            Vs: BaltSat

            Oehh kui palju küsimusi...

            Kuidas sellist satti teleka taha ühendada, et midagi p****e ei läheks?
            Mingid väljundid on tal ka, ühed sellised mida saab tänapäeva telekatele taha panna, väljundid on base band, audio ja video.
            Kui selle tuuneri sisust esialgu kruvikeeraja eemal hoiad, ei tohiks ei telekas ega tuuner nässu minna. Oled Sa üldse kindel, et see tuuner töökorras on? Kõige tavalisem RCA otstega audio-videojuhe ajab asja ära. Baseband väljund oli mõeldud välise raudvaralise dekoodri jaoks (neid leiab ehk muuseumist ja teha pole nendega enam mitte midagi).

            Teist sorti väljund mingi DIN nimega polarity. Sel satil on mingid tundmatud nupud taga paneelil ja need on threshold ja skew, ees paneelil polarity. Mis ülesannet need nupud täidavad.
            Polarity-pesa ja -nupuga pole samuti midagi teha, sest tänapäeval käib antennipea juhtimine läbi antennikaabli. Tänapäevase antenniga näed umbes poolt kanalivalikust. Teise poole nägemiseks pead antennipead 90 kraadi pöörama. Thresholdi nuppu võib umbes võrrelda selle nupuga, millega vanal raadiol valid kohaliku ja kauge jaama kuulamise vahel.

            Kuidas on satipanniga, kas ühe panni küljes võib olla kaks pead? Kas suurus ka loeb midagi? Kuidas on riikidega lood, kui ma tahan Vene kanaleid vaadata või Saksa kanaleid, kas sagedusi ka peab kruttima või peab hoopis antenni suuna pärast muretsema?
            Ühe panni küljes võib olla rohkem päid kui üks-kaks. Selle tuunerile on üks pea siiski maksimum. Jah, ka satinduses suurus loeb, täpsemini läbimõõt. Mida suurema läbimõõduga antenn, seda tugevam signaal tuunerisse jõuab. Suurusega ei maksa aga üle pingutada, meetrisest piisab täiesti. Suurema antenniga võivad selle tuunerivanakese sisendtransistorid liigsest erutusest lõplikult ära vajuda. Kanalitest näitab see aparaat vaid saksa kanaleid. Sagedust pead muutma samuti nagu raadiol, ega tuuner muidu tea, mida Sa vaadata tahad. Antenni suund on samuti väga tähtis, kuid selle paikasättimine on ühekordne tegevus. Satiantenn on vaja väga täpselt ära reguleerida; paar millimeetrit viltu ja pilti pole. Seda täpsust võiks võrrelda ehk nii, et pead "vett lastes" kogu joa meeter eemal olevast nõelasilmast kadudeta läbi juhtima.

            Kuidas on satipanniga, kas peab mingi spetsiaalne pea olema või võib kah olla mingi suvaline raadio antenn? Mis moodi see pea üldse töötab, kas ta võimendab, tõõtab nagu radioola ULLplokk või muud moodi?
            Satiantennil on spetsiaalne pea, raadioantenn ei sobi kohe kuidagi. See pea tahab elektrit ka saada, nii 13 või 18 volti. Sul on õige mõttelõng, raadio ULL-plokiga on teatav sarnasus olemas. Satilt tulnud signaal võimendatakse ja selle sagedust muudetakse väiksemaks umbes 7 korda.

            Olen mõelnud odavuse peale, et kas võib teha traatvõrgust satipanni.
            Võib küll, kuid selleks vajamineva võrgu ja ajakulu hind tuleb kordi suurem juba valmistehtud antennist.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

            Comment

            Working...
            X