Teade

Collapse
No announcement yet.

Probleem teleka ja S-video kaabliga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Probleem teleka ja S-video kaabliga

    Ühendades s-video kaabliga TV ja videokaarti saan telekasse must-valge pildi. Tegemist on Samsung ca 1997 aasta telekaga. S-video ühendub SCARTi. Lugesin kuskilt, et vanematel telekatel ei pidavat suutma eristada s-videost koos tulevat chrominance ja luminence signaali. Kondensaatoriga kaabli modifitseerimine pidavat vea korrigeerima. Ei leia netist materjale. Keegi oskab aidata?

    #2
    videokaardi settingutes ikka määratud telepildi formaat kas secam või pal ......pal systeemis secami pilt ongi must-valge.

    Comment


      #3
      no mul oli ka üks igavene vana salora aga näitas ikka üleminekutega scardile värvilist pilti ...ma arvan et viga settingutes või siis kuskil üleminekutes ....edu igatahes

      Comment


        #4
        kondensaatoriga võid lasta värvisignaali juurde, siis saad kokku tavalise komposiitsignaali, mida tõenäoliselt siis asi vastu võtab.
        Probleem võib olla ühes kohas kahest:
        1) arvuti ei saada värvisignaali (või saadab piki sedasama heleduse traati ja telekas võtab teisest traadist)
        2) telekas ootab komposiiti, kus siis värvi ei ole(heledus ja komposiidi sisend on samal jalal scardis).

        Comment


          #5
          Lugesin kuskilt, et vanematel telekatel ei pidavat suutma eristada s-videost koos tulevat chrominance ja luminence signaali.
          Koos nad ei tulegi veid erinevate kaablite kaudu. Küsimus selles, kas telekas üldse toetab s-videot. Võibolla mitte ja seepärast SCART pesas toimib ainult luminance signaal, mis annaki mustvalge.
          Teleka mark oleks hea teada.
          Muidu s-video > composite üleminek: http://www.hardwarebook.net/cable/av...composite.html

          Comment


            #6
            Kõige lihtsam oleks scart pistikusse joota vastavate klemmide vahele see kondekas juurde. Kui muidugi see pistik on lahtikäiv.

            Comment


              #7
              See telku ei tunnista S-videot. See süsteemide erinevus oli esimene asi, mida pidasin veaks, selle likvideerimine ei aidanud.

              Comment


                #8
                Koomiline. Panin selle 470pF kondeka vastavate klemmide külge ning kui panin teleka tööle nägin osaliselt desktopi(ekraanil ja ka kuvaril osad 5x5cm mustad ruudud). Seal kus pilt oli, oli roheline värv paigas, aga sinine oli asendatud punasega. Kas peaks muutma mahtuvust vms?

                Comment

                Working...
                X