Teade

Collapse
No announcement yet.

Monitor lülitab ennast välja...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Monitor lülitab ennast välja...

    Tere,

    Mure on siis järgmine, nimelt otsustas mind kaua truult teeninud 21" monitor DIGITAL VRC21-HA jupsima hakata... Nimelt monitori soojenedes ~15-30 minutit peale arvuti käivitamist käib monitori sees "klõps" ning pilt ongi kadunud. Samal hetkel kustub ka lüliti diood. Kui monitor seejärel välja/sisse lülitada, siis käib taaskord "klõps" ja pilt on kadunud. Kui ma lasen monitoril näiteks pool tunnikest seista, siis õnestub taaskord loetud minutiteks asi käivitada.

    Milles võib olla probleem ja kas sellele leiduks ka lahendus?
    Mainin ära ka selle, et monitor on 10 aastat vana...



    tänud ette:
    tervitades: Tarzic

    #2
    Küllap see külmjoode on. Soojuspaisumisega kaob kontakt ja jahtudes jälle taastub. Vahel aitab ka kolakas molu pihta. Tuleb molu laiali lammutada ja trükkplaati hoolikalt luubiga uurida. Eriti laotused ja toiteplokk. Ja eriti veel selliseid kohti, kus plaat on kuumusest pruunikaks tõmbunud.
    Harjutamine teeb harjutajaks.

    Comment


      #3
      "klõpsatus" mis monitorist kostub on pigem relee klõpsu moodi. Või külmjoode tekitabki lühise, mille tagajärjel mingi relee või kaitse rakendub?

      Jäi veel mainimata, et kui see jama algas, siis oli monitori pilt tunduvalt tumedam, kui olema peaks... Kui olin vahelduseks teist molu proovinud ja selle probleemse taas külge ühendasin, siis oli pilt taas normaalsetes värvides, kuid väljalülitamine jätkub samas vaimus.

      Huvitav on ka see, et monitor on toodetud "February 1995", ehk siis täpselt 10 aasat pidas vastu...
      tervitades: Tarzic

      Comment


        #4
        Klõps võibki releest tulla, sest paljudes monitorides ongi relee sees. See pole aga põhjus, vaid tagajärg, kui toide kaob. Seega kõigepealt ikka plaat hoolikalt üle vaadata. See külmjoode võib olla vaevumärgatav ka luubi all. Samas teinekord palja silmaga kaugele näha. Nii et luup kätte ja asja uurima.
        Harjutamine teeb harjutajaks.

        Comment


          #5
          külmjoodet on hea otsida õrnalt plaadi vastu koputades.kui koht on enam vähem leitud, siis on juba lihtne ka silmaga viga märgata.

          Comment

          Working...
          X