Teade

Collapse
No announcement yet.

Audio/videosalvestus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Audio/videosalvestus

    Kas videomakkides (tavalistes VHS) toimub audiosignaali salvestamine eraldi pea kaudu või on helisignaal liidetud videosignaaliga ja mahamängimine ning salvestamine toimub ühtse trummel-videopea kaudu? Või on nii ja naa?
    Tänan

    #2
    On nii ja naa. Mono videomakkides toimub audio salvestus ainult eraldiseisva helipeaga. Stereomakkidel lisaks ka trumliga ja koos videosignaaliga. See siis nn. Hi-Fi heli lisaks "normal" helile ja kvaliteet lähedane CD audiole. Point selles: videolint liigub nii aeglaselt, et tavaline helipea ei suuda kõrgeid sagedusi salvestada palju üle 10kHz, Hi-Fi aga lubab kuni 20kHz, tunduvalt paremat dünaamikat ja head signaal/müra suhet. Paremates videomakkides salvestab "tavaline" helipea ka stereosignaali, kuigi kvaliteedilt üsna viletsat.
    Eeliseks on, et seda heliriba saab editeerida, videost sõltumatult kustutada-salvestada uus, aga koos videoga Hi-Fi heli pole võimalik videot puutumata muuta.
    Lõpuks...stereo-videomakkides salvestatu on siis kasutatav ka mono-makkides, need "näevad" ainult seisva helipeaga salvestatut, steromakid aga lubavad valida "normal" või "Hi-Fi" heli vahel. Monomakis salvestatu tuleb ka stereomakis monona, kuna videoga koos heli lihtsalt ei ole.

    Comment

    Working...
    X