Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes aitab? sülearvuti ja teleka vaheline ühendus!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kes aitab? sülearvuti ja teleka vaheline ühendus!

    :huh: sülearvutil väljundid: s-vhs ja 3.5mm hääl. selle jaoks ostsin 5M juhtme mille teises otsas oli siis scart ühendus( kust läheb ka hääl koos pildiga telekasse) tegemist Bandridge kaabliga. Kuid nüüd tekkis probleem et vaja selle sama juhtmega vedada pilt telekasse millel on taga ainult RCAd. Tekkis idee : ostsin emase scardi ja 3-RCA otsikut ja jupi spets.kaablit (millel 2 soont hääle jaoks ja üks soon jääb siispildi joks, mõistus otsas , kuidas seda pildi juhet emasesse scarti ühendada.Ilmselt ei toeta too RCAdega telekas(Samsung taga 4RCAd üleval punane ja must , all kollane ja valge RCA) S-VHSi.MIs teha , kas oskab keegi mind kui asjahuvilist õpetada !!!
    Puudub.

    #2
    Mh...kas ikka on vaja seda 5M spets juhet kasutada? Kas poleks lihtsam osta S-Video>RCA üleminek, mida ilmselt niikuinii vaja on, kui telekas S-Videot ei tunnista. Üleminek siis sülearvuti S-Video pessa ja sealt RCA juhe edasi telekasse ja lisaks 3,5mm>2xRCA juhe heli jaoks.
    S-Video puhul jookseb 2 soont video jaoks ja 2 soont (stereo-) helile. Tuleb siis SCART emasel 15 jalalt viia 470pF kondensaator SCART video otsale 19 ja sealt võtta videosignaal telekasse. Kui viitsid nii teha, saad hakkama ilma eelmainitud üleminekuta.
    Vaata ka eelmist teemat, sealt saad vajalikud kontaktide numbrid.

    Comment


      #3
      http://www.electronics-lab.com/proje...005/index.html

      leidsin siis sellist infot,kas ilmselt on sellest kasu ka minu lahenduse puhul?
      kuigi seal paistab olema 630pF kondensaator!!!

      to: sebastian !

      Selge ta on et oleks kergem olnud osta kogu krempel eraldi.Kuid mulle meeldib ka ise nokitseda, emane scart,3rca ja korralik 30cm juhtmejupp ostetud. Emasele scardile joodetus ka 2rcad hääle jaoks 2,4,6 pin. 4 pin siis ühendab mõlemaid st. välimisi ringitaolisi ühendusi scart pistikutel, loodetavalt olen jootnud hääle õigesti.
      Nüüd ongi jäänud ainult siis üks rca teleka pildi jaoks ühendada ! Teostasin mõõtmised testriga ja märkisin isasel s-vhs pistikul 3 ja 4 pin. vastavalt 15 ja 20,(kuid sa kirjutad et peaks olema 19?, kuid mõõtsin testriga tolle Bandridge isase scardi otsast et 19pin nagu ei olekski ühenduses, loodan et loen scartide pin nr. muidugi õigesti.) need kaks tuleks siis ühendada omavahel kondensaatoriga 470pF? ja too ühendus vedada siis rca välimisele ringile. Kas rca sisemisele pulgale ühendan siis lihtsalt 1 ja 2 pin vastavalt emaselt scardilt 13 ja 17 pin ja peakski asi toimima...?
      Puudub.

      Comment


        #4
        Jah, 20 on ikka õige, ajan isegi vahest segi
        Erilist vahet pole, kas 470pF või 630pF...kuigi esimest varianti olen rohkem kohanud.
        S-Video 1 ja 2 (koos) lähevad RCA välimisele "rõngale", 3-pin otse ja 4-pin läbi kondensaatori RCA sisemisele "pulgale".
        Isasel S-Video pistikul lähevad 3 ja 4 SCART-le vastavalt 20 ja 15.
        Põhimõte selles, et 20 SCART-l (3 S-Videol) on tegelik mustvalge videosignaal...15 SCART-l (4 S-Videol) aga värvussignaal, mis liidetakse mustvalge videosignaaliga läbi kondeka.
        Nagu lingilt näed, on RCA-l välimine rõngas Ground Shield (maandus, varjestus) ja keskmine pulk Centre Signal ehk videosignaal.

        too ühendus vedada siis rca välimisele ringile
        Ikka RCA sisemisele pulgale.

        Kas rca sisemisele pulgale ühendan siis lihtsalt 1 ja 2 pin vastavalt emaselt scardilt 13 ja 17 pin ja peakski asi toimima...?
        RCA välimisele "rõngale".

        Loodan et ei tulnud keeruline seletus .

        Comment


          #5
          Kas too kondensaator on 470pF ja 50 volti ?
          Puudub.

          Comment


            #6
            Seal signaalipinge max. 1V. Kondensaator keraamiline. Niiet erilist vahet pole, mis pingega kondensaatori paned.

            Comment


              #7
              proovisin samal telekal mille taga scart ühendused, teist sisendit mis külje peal ja koosneb siis 3 RCAst ja tundub et sain tööle vähemalt selle telekaga...(telekas ei tohiks toetada s-vhs i, kuid praegu hakkan mõtlema et äkki ikkagi toetab sest originaal Bandridge kaablil millega arvuti-s-vhs ja enne teleka tagant scart ühendatud oli toimis ja pilt oli hea kuid sealt siis ilmselt see 470pf kondekas puudub või on Bandridgele see samuti sisse pandud...!!&#33

              ???
              Puudub.

              Comment


                #8
                Võibolla teleka margi võiksid lisada...ehk selgub netiavarustest mõni tarkus.
                Hästi ei usu, et ühenduskaablil kondekas pistikus, aga mine hullu tea.

                Comment


                  #9
                  Seega tänaseks järgi proovitud ka teiste telekate peal asi toimib täielikult.

                  Tänu neile kes juhendamisel abiks olid...
                  Puudub.

                  Comment

                  Working...
                  X