Teade

Collapse
No announcement yet.

Arvuti- TV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Arvuti- TV

    Tere!
    Sain arvutist pildi telekasse isetehtud koksi kaabliga mõlemas otsas otsas RCA pistkud, heli tuleb tavalise audio juhtmega. Pilt on ilus, kui telekast antenni otsa välja võtan, aga siis hakkab telekas põrisema kuigi heli pole.
    Kas selle põrina vastu ka saab midagi teha ja kas sedasi saab, et üheaegselt arvutis filmi ei näita, aga telekas näitab ?
    Videokaart GeForce MX 440 ja koksi kaabli pikkus on 15m.

    #2
    Mh...ei saanud nagu aru. Kas põriseb antennikaabliga või ilma?
    Kui ikkagi kaabliga, siis põhjuseks arvuti korpuse ja antennikaabli suka (varjestuse) vahel olev potensiaalide erinevus. Vajalik siis antennikaablile galvaaniline eraldaja, sellest juttu palju olnud. Otsing foorumis aitaks aru saada, mis elukaga tegu.
    Kui GeForce kaart ise ja draiverid seda lubavad, siis saad küll eraldi pildid telekasse ja arvutisse. GeForce4 MX440 8x justkui toimiks selliselt, vähemalt manuaali järgi.
    Kindel aga see, et kui telekas videopilt, siis arvutis midagi erilist teha ei saa. Protsessori (ka videokaardi) võimsus jagub kahele kuvarile ja kuna video võtab suurema osa endale, siis kipub see "hakkima", kui ressursse väheks jääb. Näiteks mingi video telekasse ja samal ajal arvuti ekraanil mängida...ei õnnestu.

    Comment


      #3
      Kindel aga see, et kui telekas videopilt, siis arvutis midagi erilist teha ei saa. Protsessori (ka videokaardi) võimsus jagub kahele kuvarile ja kuna video võtab suurema osa endale, siis kipub see "hakkima", kui ressursse väheks jääb. Näiteks mingi video telekasse ja samal ajal arvuti ekraanil mängida...ei õnnestu.

      <.....siinkohal vaidlex vastu . sama kaardiga olen samal ajal kui lasin lastele telekasse tom&jerry (divx) -t sain plaate kirjutada ja ka mängida&#33; ei mingit hakkimist&#33;
      masin 1 g amd duron.

      Comment


        #4
        Galvaaniline eraldaja antud juhul kindlasti kasuks.
        Samuti võib probleemil olla oma osa halval kaablil. Endal tekkis probleeme kui katsetasin ajutiselt mingi näruse vene kaabliga mis oli veetud audioga paraleelselt. Kehva varjega kaablid hakkasid üksteist segama. Hiljem panin korralikumad video ja audio kaabli (Tasker 75 Ohm mis Tevalos müügil) ja pilt ning heli korralik.
        Igal plussil on omad miinused

        Comment


          #5
          Antenni kaabel on videomaki kaudu ühenduses telekaga. Siis arvutist tulev pilt virvendab ja hakkab kohati "jooksma". Võtan antenni kaabli videomaki tagant ära on pilt ilusti paigal (ei virvenda ega jookse), aga siis tuleb tugev põrin sisse kõlaritesse. Ja küsimus- milline see galvaaliline sisestus on?

          Comment


            #6
            Tuli veel meelde, et ostsin äsja 20 krontsi eest mingi kõrgsageduse kaabli (spetsialist ütles)- varje oli küll üsna korralik

            Comment


              #7
              proovi kõik ära maandada

              Comment


                #8
                http://www.hot.ee/mrtnz/tvut.png

                tee asi nii 2ra... endal nii tehtud ja tyytab korralikult
                sama kaart mul

                Comment


                  #9
                  Segan end kah siis siia oma problaga. Asi selles, et kui arvutist pilti telesse lasta siis jookseb ülalt alla üks, vahel ka kaks kõverat horisontaal triipu. Kui antenn tagant ära võtta, on kõik ok. Antennikaabli maandasin koridoris elektrikilbi nulli külge (see kollase-rohelise triibuline jäme juhe, mis jookseb läbi kõigi korruste), ei aidanud. Kas keegi oskaks öelda, mis võiks aidata peale selle galvaanilise eraldaja, või kuidas seda ise teha, või kus seda odavamalt võiks saada(tevalo hind suht kirves).

                  Comment


                    #10
                    Kui arvuti-TV vahe pole eriti üle 5 meetri, ühenda arvuti korpus ja teleka maandus (antennipistiku maandus) jämedama traadiga. Midagi see parandab, kuigi eraldaja oleks õigem. Arvuti ja telekas lüli ühendamise ajaks välja.

                    Comment


                      #11
                      Mida see traat aitab? Telekas ja arvuti on ju niigi videojuhtme sukkapidi kokku ühendatud ja arvuti omakorda läbi pistiku null kontakti maandatud. Või olen ma millestki valesti aru saanud. Kas siis keegi ei tea, mis selle galvaanilise jagaja sees on?

                      Comment


                        #12
                        Videojuhtme sukk on halb potensiaalide ühtlustaja, seal tekivad voolud, mis kanduvad edasi signaalijuhtmesse. Arvuti on pistiku kaudu maandatud, kuid TV ei ole, siit ka probleemid. Pikk jutt üldiselt, sellest on siin palju jahutud.
                        Galvaanilise eraldaja sees on 1:1 kõrgsagedustrafo või (väidetavalt-) halvemal juhul ainult kondensaatorid.
                        Ja miks ei viitsi otsingut kasutada? Sinna "galvaaniline eraldaja" ja kindlasti selgub, millega tegu, kust saab, kuidas ehitada jne.

                        Comment


                          #13
                          Eks ma siis proovin seda traadi saja. Otsingut kasutasin küll, aga see ei andnud soovitud tulemust. Skeem oli, aga mis väärtustega konded sinna käivad jäi saladuseks. Äkki keegi teab kuidas see asi inglise keeles on, otsiks googlist.

                          Comment


                            #14
                            Antenna signal galvanic isolator

                            Comment


                              #15
                              no kui läks juba murede jagamiseks siis pole ma ikka saanud lahendust probleemile kuidas s-videost pilt saada telekasse, asi selles et igavõimalik proovitud viis annab mustvalge tulemuse isegi sa proovitud sedasi, ühel telekal sai küll pildi aga see telekas kuhu on vaja pilt saada ikka ei funka midagi

                              Comment

                              Working...
                              X