Teade

Collapse
No announcement yet.

Muusikakeskus katki

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Muusikakeskus katki

    On muusikakeskus Samsung MAX-850. Juhtus selline asi, et seinakontaktide vahetamiseks lülitasin majal kaitsme välja kui keskus töötas ja peale seda keskus enam voolu sisse ei võta. Ei reageeri "Power" nupu vajutamisele ning kell, mis peaks koguaeg töötama, kui juhe stepslis on, ei tööta.

    Kaitsmed kontrollisin üle - korras. Edasi võtsin toitetrafo (peal kirjas AH26-80142Z HDY 813) küljest ja avastasin, et sekundaarmähise 6. ja 7. väljavõtte vahel on takistus lõpmatu. Ülejäänud väljavõtete (kokku 8) vahel on takistus olemas.

    Trafost lähevad juhtmed otse suurde trükkplaati, kus pistiku lähedal on näha kõrvuti 4 dioodi - 3 neist sarnased ja 1 erinev. Trükkplaat on dioodide alt pruunikas, kuid dioodid ise välimuselt ok. Kontrollisin neid veel nii, et skeemist lahti jootmata mõõtsin nende takistust - kõigil oli üht pidi takistus olemas ja teistpidi takistus lõpmatu (ma ei tea kui õige selline meetod on).

    Mis võiks keskusel viga olla või kuidas viga edasi otsida?

    #2
    Jooda enne dioode juhtmed lahti ja mõõda ära kas toide sinnani jõuab

    Saad teada kas toitetrahvo toimib.
    Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

    Comment


      #3
      ära midagi lahti võtta, vaid mõõda väljundpingesi. kui pinged on, siis kontrolli miinuspinge olemasolu(-28v)

      Comment


        #4
        Nii, trafost trükkplaati tulevates kõikides juhtmetes (va GND) on vool olemas. Järelikult on trafo korras. Vool läheb dioodidest ka edasi, järelikult on need ka korras.

        Kontrollisin ka pistikuid, kust vool läheb edasi teistesse trükkplaatidesse:

        5.6V oli olemas
        12V (teises pistikus oli tähiseks M VCC) oli olemas
        -VP oli olemas
        8V puudus
        -12V puudus
        +12V (miks kaks erinevat 12V?) oli pinge vaid 0.5V

        Aga ma ei tea, kas nendes juhtmetes, kus pinge puudus, peab alati vool olema või ainult siis kui keskus töötab.

        Kust edasi viga otsida?

        Comment


          #5
          vaata kõik kaitsmed üle. nad võivad olla väga erineva kujuga, samuti väikseoomilised takistid.need on kohe peale alaldit.vaevalt et midagi tõsisemat juhtuda võis.

          Comment


            #6
            Siiski, 1 variant tuleb veel pähe: nagunii on keskuses mingi prose juhtimiseks ja sellel arvatavasti oma setingute E2PROM. Selle sisu võib vahest segi minna, erit vooluimpulsist. Monitoride juures suht tihtiesinev viga, ei tea kuidas muusikakeskuste puhul.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              Kas mitte M VCC pole äkki "stand by" pinge, mis ka väljalülitud keskuse puhul peab olema...kui nii, siis teiste pingete puudumine võib küll nn. ootereziimi tähendada. Sellepärast ehk ongi +/- 12V veel eraldi ka.
              Vaata, kuhu "power" nupu juhtmed viivad...kui kuhugi mikroskeemi, siis toimub on-off lülitus digitaalselt (prose siseselt mingite CMOS võtmetele antakse 12V stand-by pinge, mis omakorda teised pinged sisse lülib), siis võiks kahtlustada mikroskeemi ennast...kindel muidugi ei ole...

              Comment


                #8
                felchi pakutud võimalusse ma eriti ei usu.sellised asjad juhtuvad muusikakeskustes ainult pärast parandaja poolt rakendatud vägivalda.iseenesest lähevad katki nad kõige nõrgemast kohast-toiteahelad s.t. kaitsmed ja väikseoomilised takistid.
                M VCC peaks tähendama mootorite toidet ja ootereziimis teda tavaliselt ei ole.kui indikaator üldse ei põle, siis tuleb kõigepealt kontrollida miinuspinget(tavaliselt -28v).ilma selle pingeta indikaator helendama ei hakka.

                Comment


                  #9
                  Nii, vahepeal ei olnud aega sellega tegeleda, nüüd mõtlesin, et kuna minu mõistus ilmselt sellest üle ei käi, panen ta tagasi kokku ja viin kuhugi remonti. Panin siis kokku ja peale kokkupanemist pistsin igaks juhuks stepsli seina - tööle hakkas. See on nüüd küll kummaline aga hea, et nii läks.

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by BSL@Sep 18 2004, 12:10
                    Nii, vahepeal ei olnud aega sellega tegeleda, nüüd mõtlesin, et kuna minu mõistus ilmselt sellest üle ei käi, panen ta tagasi kokku ja viin kuhugi remonti. Panin siis kokku ja peale kokkupanemist pistsin igaks juhuks stepsli seina - tööle hakkas. See on nüüd küll kummaline aga hea, et nii läks.
                    mul vahest sama asi katkiste asjadega, ei tööta.. kisun lahti, ei leia midagi .. panen kokku ja töötab jälle
                    müstika

                    Comment

                    Working...
                    X