Teade

Collapse
No announcement yet.

Acmaudio Srp115Se subwoofri võimul lõpptransid läbi põlenud;

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Acmaudio Srp115Se subwoofri võimul lõpptransid läbi põlenud;

    Tervist,
    sattus selline subwoofri võimendi parandamiseks nagu Acmaudio Srp115Se. Niipalju olen selgeks saanud, et läbi põlesid ühes õlas c5200 ja teises a1943, nood mis kõige lähemal väljundklemmile. Samuti oli millegipärast lõhki ühe õla toite stabiliseerimis kondekas 160v/100uF. OK vahetasin konde ära ja ühendasin katkised transid lahti. Läbi pirni toidet andes enam midagi maha ei põlenud ja ka relee lülitas ennast sisse. Niimoodi oli toitepingeteks +/-70V tühijooksul. Pirni välja jättes hakkas ka tööle, vähemalt tühijooksul. Niimoodi oli toitepinge ettenähtud +/-107V.
    Minumeelest ei saagi see võim kesta nende väljundtransistoridega, kuna vastupinge varu on väike. Arvatavasti mängitakse sellele et trafo pinge langeb koormuse all, käigus siis 13cm diameetriga 6 cm kõrge toroid.
    Küsimus oleks kas keegi on säärast võimu parandanud? Või on kellelgi skeem, ise netist ei leidnud midagi.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

    #2
    Vs: Acmaudio Srp115Se subwoofri võimul lõpptransid läbi põlenud;

    A seal on plaadile ju kõik komponendid märgitud, nominaalväärtused juures. Sel võimul on pigemalt kehvad toitekondekad. Kunagi sattus üks niisugune mil oli toitekonde laiali ja see oli alaldi ja trafo ka ära hukanud. Transistoritega pole muret olnud. 6 transsi õle kohta on täitsa OK ja see pinge ei ole ka neile midagi hullu. Jääb lubatu sisse. Iseküsimus on muidugi nende transside siseelu, originaalis neis võimudes küll märgitud transid aga tootja on neil Unisonic.Mingiaeg sai ise ka kasutatud seda bassikat ja välitingimustes sai kõvasti vatti, mul endaomaga pole mingeid jamasid olnud.Netist skeemi sellele ilmselt ei leia, need hiina tükid juba kord on sellised. Võid tootjalt küsida aga ilmselt nad ei vasta midagi.
    -superradical-

    Comment


      #3
      Vs: Acmaudio Srp115Se subwoofri võimul lõpptransid läbi põlenud;

      Toitekonded võivad nõrk koht olla küll jep, on seal ju 110V ahelas kaks 63V10000uF kondet jadas. Transse on 5 tükki õlas (praegu siis üldse 4, esimene töötab draiverina. Proovisin vaikselt kõlariga ning tundub et algviga võis olla üldse ragisevas sisendi potensiomeetris. (Minukäes on ainult võim)
      Kas nood lõpptransistorid peavad olema välja valitud hfe järgi või võib nö lambist järgmise panna?
      Ning mitme oomine woofri element üldse on?
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

      Comment


        #4
        Vs: Acmaudio Srp115Se subwoofri võimul lõpptransid läbi põlenud;

        Hm, minul on 6 paari transse, 1 paar siis draiverid.
        Aga need originaalkonded seal see 63V on väga küsitav. Pigem võiks need asendada mingi korraliku tootja isenditega. Isegi kui mõõtudelt sobivaid ei ole siis näiteks asemele 8200uF on ka parem kui need originaalid..mingi YEC vm kuradi asjad seal olidki...igaljuhul kehvad. Neil kalduvus oma mahlad välja lasta.
        United Chemicon on näiteks hea ja küllaltki soodne lahendus. 80V ja 10mF neil isegi oli mingi sama läbimõõduga.

        Element ise on seal 8 oomine, hea tundlikkusega. Aga vist on sul õigus, et sellekohta küsid...mul on pabermembraaniga ja lainelise servaga element, samas kuidagi on meeles, et see mil trafo jne kutud olid, seal oli mingi imelik lohv, raske käiguga membraaniga ja kummiservaga.
        Element ise peaks olema 400W RMS. Katsun vaadata kui saan ligi.
        -superradical-

        Comment

        Working...
        X