Teade

Collapse
No announcement yet.

Samsung SyncMaster 225bw häälitseb

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Samsung SyncMaster 225bw häälitseb

    Selline lugu siis et, mul on kaks pealkirjas mainitud monitori. Mõlemad töötavad muidu ilusti (näitavad korrektselt pilti jne), aga üks neist teeb imelikku häält.
    Tegi seda juba üsna uuena algusest peale. Väga raske on seda häält kirjeldada. Ei ole mingi trafo vingumine.
    Hääl meenutab seda häält kui päevavalguslamp põlema panna. Ainult et mu monitor ei tee seda ühe korra vaid teeb seda koguaeg.
    Hääl ei ole vali (päeval ei kuulegi) aga õhtul vaikses toas häirib natuke.
    Kui välja lülitada ja uuesti tööle panna siis on mõneks sekundiks vait, nii kaua kuni tausta valgus pole täit heledust saavutanud. Aga kui monitor on juba nõ. soojaks läinud siis jälle häälitseb.
    Kahtlustan et viga tausta valgustuses.
    Aga kas seda kuidagi koduste vahenditega parandada ka annab? Et kas hakkan lammutama üldse?

    #2
    Vs: Samsung SyncMaster 225bw häälitseb

    Tere!
    Kui garantiid ei ole siis kahjuks läheb remont kalliks.Kui uuest peast vilistas siis on viga kas toites , inverteris ja ka harvadel juhtudel paneel.See muidugi minu arvamus.

    Comment


      #3
      Vs: Samsung SyncMaster 225bw häälitseb

      Esmalt postitatud =SAAG= poolt Vaata postitust
      Kui uuest peast vilistas siis on viga kas toites , inverteris ja ka harvadel juhtudel paneel.
      Uuest peast jah. Aga ei vilista, nagu juba ütlesin. Ei ole selline korrapärane põrin või vilin nagu trafod ja inverterid teevad. Pigem selline imelik kolin, nagu päevavalguslampid teevad kui süttivad.

      Comment


        #4
        Vs: Samsung SyncMaster 225bw häälitseb

        Tere,

        Kui külma katoodiga fluorestsent lamp on süttimata, külm, siis on tema takistus päris kõrge ning tekitatakse suur pinge, et sisu sütitada. Kui see aga süttib siis takistus ja pinge langeb, vool suureneb. Selleks, et neid parameetrite muutusi realiseerida peab seda juhtiv süsteem (inverter) olema ilusti töökorras. Näiteks kui inverteri jõusignaal läheb läbi kahe kanaliga enhancement mode trench MOSFETi ning neist üks kanal on kutu siis ongi keeruline asja tööl hoida. Tegelikult ilmselt asi selles aga ei ole. Kõige tõenäolisealt vajad sa sinna uut CCFL lampi, kumbagi. Parandus ei pea tingimata kallis olema, pisut oskusega võid isegi kodus teha, kui keegi viitsib sulle juhendi kirjutada. Kõige keerulisem osa on leida kaks töötavat CCFL lampi, millega testida inverterit, nendega ei tohiks seda vilinat olla. Seejärel töötavate lampide abil testid monitori CCFL torusid - algul ühendad ühe töötava ning ühe monitori enda toru ning vaatad kas ikka viliseb. Siis proovid teise toruga. Halvim juht on see, et inverter on läbi, kuid ilselt 10 eurtsi eest saad ka selle uue. Öelda, et parandus on kallis.. Noh. Eks leiba saab osta nii euro eest kui saja euro eest.

        Kondekate värk on toiteploki osa, kus nad punnitavad, see sind tõenäoliselt ei sega. Muidugi võib, vabalt võib, kui asjad ongi päriselt punnis, siis tuleks ilmselgelt sellest alustada, kõige lihtsam. Vabalt aga võib viga edasi olla. Uuel masinal muidugi halbu kondekaid tavaliselt ei ole. Ma ise tallinnas võin asja üle ka vaadata, teen päris palju monitoride inverteri parandust ning ccfl vahetust.

        Comment

        Working...
        X