Teade

Collapse
No announcement yet.

Teler Sony KV-21R1E, ainult vilistab

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teler Sony KV-21R1E, ainult vilistab

    Sony KV-21R1E. Ostmisest 1997 siiani töötas probleemideta. Viimase kuu jooksul, sisselülitamisel u pooled korrad käivitus, pooled korrad plõksus (relee?), esipaneeli LED vilkus*, kineskoopi vool ei jõudnud. Aga jõudis siis kui käivitamisel kallutasin ette, st raputasin. Töötamisel mõnikord kineskoop praksus,- pilt tõmbus vahelduvalt kokku ja laiali, vastavalt ka vile muutis kõrgust. Paar müksu korpuse pihta ajas pildi paika. Ilmselt logiseb midagi. Teleka vilistamine ja koputamine on meeles ENSV aegadest, ju on kineskoopide tüüpviga. Nüüd tekib sisse lülitades ainult vile, pilti ei ole. Loksutasin kõik juhtmete ühendused läbi, ei midagi. Põhiplaadil A on ühe väikse dioodi (D1200) alt plaat pruun, ilmselt läbi põlenud. Kas dioodi vahetamine aitaks või on suurem viga?
    (Skeemi sain siit http://www.electronica-pt.com/esquem...tartdown/1652/ )



    Tänan.

    * 2008 a postist leidsin pädeva täienduse LED vilkumise x 3 kohta "
    display märgutuli vilgub kolm korda, ilmselt rakendub ülepinge kaitse, missjärel läheb toiteblokk ooterežiimile. Viga peitub enamasti toitelülitusskeemis, kontrolli transistori T603 ja takistit R672."
    viimati muutis kasutaja MacPooh; 16 m 2015, 14:42.

    #2
    Vs: Teler Sony KV-21R1E, ainult vilistab.

    kui oskad kolbi käes hoida ja tead mida tähendab mõiste ''külmjoode'' siis käi kolvi ja luubiga kogu plaat üle ja kui oskad testrit käsitseda siis mõõda toite sisendahela jupid üle samuti reatranss kontrollida jne...kui aga antud oskused puuduvad, siis ära näpi asja..vaid vii mõne spetsialisti kätte, aga arvesta siis juba sellega et see üpris kulukaks sul läeb..30€++ ja ülespoole töö pluss varuosad..aga kui kineka üks kolmest kahurist lühist peksab siis remont üldse mõttetu, sonydel see sellise ea kohta suht tavaline.

    Comment


      #3
      Vs: Teler Sony KV-21R1E, ainult vilistab.

      Paaril korral on juhtubud, et just reatrafo enda otsad lahti vibreerinud. Külmjoode ei ole, kuid klemmi ümber luubiga ilus ring. Järgmisena läheb toiteplokk läbi.

      Comment


        #4
        Vs: Teler Sony KV-21R1E, ainult vilistab

        Tänud vastamast! Reatrafo on kinni, vaatasin plaadid luubiga läbi, paar kohta ja SCART olid vähe kahtlased, jootsin kinni. Ilmselt läheb jäätmejaama või varuosadeks, kui keegi tahab.

        Comment


          #5
          Vs: Teler Sony KV-21R1E, ainult vilistab

          Tere!
          Reatransistor läks lühisesse ja kui koputamise peale mõjus siis on ka kindlasti külm joode.neil kipuvad ka koobid lühisesse minema, seda viitab kallutamine..Kui reatransi välja joodad kaob vilin.
          Vana mudel nii et vigu võib seinast seina olla.

          Comment

          Working...
          X