Teade

Collapse
No announcement yet.

S70 tagasiside

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    S70 tagasiside

    Kas keegi oskab täpsemalt seletada kuidas S70 tagasiside töötab ja kuidas seda reguleeritakse? Nimelt osade valjuhäälditega kõlar töötab ja teistaga läheb genereerima. Kui tähtis see tagasiside seal süsteemis on ja kas seda on mõistlik/võimalik üldse ülejäänud süsteemist välja lülitada nii, et võimandi töötab nagu tavaline valjuhääldi poolt tagasisidestamata võimendi?

    #2
    Vs: S70 tagasiside

    Lugemist ja skeem.

    Comment


      #3
      Vs: S70 tagasiside



      mul avaneb mozillaga,ie-ga jääbki mõtlema
      "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

      Comment


        #4
        Vs: S70 tagasiside

        Tagasisidemoodulit on küll võimalik vahelt võtta, kuid pead teadma et kõlari talitlus muutub märgatavalt, seda just madala otsa ulatuses. Teisalt, see tagasiside rakendus sellisena tekitab küllaltki ühesuguse (mudase) soundi mistahes signaaliga, nii et väga taga nutta seda moodulit ka ei tuleks. Ma pole palju aastaid skeemi vaadanud, aga on nagu meeles et moodulis on trimmer millega seatakse tagasisside ulatust - kuna erinevatel valjuhäälditel võib nn EMOS mähis olla erinev siis seetõttu võibki genereerima minna. Selle trimmeri seadmisel läheb ka originaal genema, kui tagasiside liiga agresiivseks keerata.
        Võimsusvõim kõlaris aga peaks olema klassikaline Radiotehnika, seega midagi erilist tegelikult pole.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #5
          Vs: S70 tagasiside

          Tänan vastuse eest. Võtmesõna EMOS viis mind skeemis õige koha peale. Nimelt on tämbriplokis selle tagasiside opamp К553УД2, mille juurest trimmerist R64 toimub tagasiside reguleerimine. Ühe kasti puhul läks isegi täiesti mahakeeratud tagasisidega genereerima, seal aitas opampi väljundist lüüdi C13 eemaldamine, ehk tagasiside eemaldamine signaaliahelast täielikult. Igatahes neljast kastist hakkasid kõik mängima ja nendest kaks anomaaliateta. Teised kaks mängivad aga ühel hakkab bassivaljuhääldi õrnasid popsusid tegema ühel hetkel ning teisel on helis tugev särin.

          Kui ma õigesti aru saan siis selle tagasiside eesmärk on moonutuste tuvastamine ning ülekoormuse eest kaitsmine?

          Comment


            #6
            Vs: S70 tagasiside

            Eesmärk on basside moonutuste korrigeerimine ja ülekoormuskaitse. Viimast saab ka teisiti teha ja tegelikult tehaksegi teisiti, eks siin RRR mehed tahtsid erineda.

            Ma võtsin nüüd skeemi ette. Et EMOS signaali korrektsiooniosa kätte saada ja välja "lülitada" - tuleb moodulis U3 võtta lahti kondensaator C1 10uF. Selliselt säilib kaitse juhtsignaal, kuid tagasisidet ei edastata võimendisse. Kas peaks selle sisendi ka vaikseks tegema, ei tea, ei mäleta kas korjas müra üles. Saab ka vältida neid tämbreid, ledikesi jne. kui viid uue sisendsignaali otse võimsusvõimendile, seda saab teha hästi koos R69 trimmeriga, selleks lahutad C10 10uF kondeka eelvõimupoolse viigu ja vabanenud jalale tood signaali. Nagu soovid.

            Muuseas, see skeem sisaldab ainult piesoelemendiga valjuhääldi varianti, kuid on ka olemas tavalise mähisega variant, mille puhul oletan et tegu on natuke parema lahendusega. Mul on selline läbi käinud. Kahtlustan et midagi on EMOS sisendis ka teistmoodi siis. Aga et esines kaks varianti, seletab ehk ka miks osad valjukad sobivad ja osad mitte.
            viimati muutis kasutaja OSX; 23 m 2014, 00:37.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #7
              Vs: S70 tagasiside

              Tegelesin umbes sama murega millest teema alguse sai. Lahendus oli mõnevõrra ootamatu kuigi mitte selline mida saab välistada. Toosama C1 mis peab olema 10µF oli tehasest saadik 0,5µF. Peale vahetamist ei hakanud enam midagi genereerima. Terve päev läks ära. Teadsin, et selline asi on reaalne aga kui sisu pole enne kaevatud siis ei pea seda eriti tõenäoliseks.

              Comment


                #8
                Vs: S70 tagasiside

                All kõige viimane - põhjalik remondiinstruktsioon.

                Comment


                  #9
                  Vs: S70 tagasiside

                  Kas keegi on seda juhendit kasutanud ka ? Ma üritasin sellest aru saada aga kui juhendis on kirjas, et signaal antakse aktiivsisendisse ja mõõta tuleb passiivsest sisendist siis läks mõttelõng nii sassi, et seda ei haruta niipeagi. Lisaks on seal tööde järjekorras toredad viited sellistele punktidele mida pole juhendis üldse olemas.
                  Lõpuks jõudis kohale, et passiivne väljund on siiski signaaliga koormatud läbi 1,5k takisti.
                  viimati muutis kasutaja dumb_user; 09 m 2015, 20:36.

                  Comment

                  Working...
                  X