Teade

Collapse
No announcement yet.

Philipsi plasma toiteplokk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Philipsi plasma toiteplokk

    Telekas mingit pauku ega midagi pole teinud ja lihtsalt lambist ei läinud enam tööle, teeb vaid mingi plõksu.
    Arvasin algul et toiteka kondekad kindlasti punnis. Tegin lahti, hoopis takistid põlenud.
    Kaks rida takisteid mõlemas reas 5 tükki. Augud sisse sulanud ja 2 tükki oli isegi minema lennanud kohapealt.
    Takistite pealt lugesin välja 47R, SMD-d siis. Nüüd siis oleks vaja uued tellida aga ei tea mis voldid ja võimsused sobivad.
    Oskab keegi soovitada millised 47oomised takistid sinna kõige tõenäolisemalt lähevad?
    Ka üks pindmontaazi kahe jalaga diood tunub läbi olevat kindel pole, alt on plaat natuke mustaks tõmmanud. Dioodile on peale märgitud V10 27, juhuks oleks ka seda vaja.

    TV info
    Philips 50FD9935/01S
    6,5A 650W

    #2
    Vs: Philipsi plasma toiteplokk

    Takisteid vaadataksegi ainult oomide järgi...v noh, võimsus ja pakend kah. Pakendiks SMD tüüp, takistus 47 oomi ja nüüd pead lihtsalt võimsuse välja sinna mõtlema.

    Aga samas seal võib vabalt mõni muu viga olla ehk kohe peale vahetust võib sama asi korduda.

    Comment


      #3
      Vs: Philipsi plasma toiteplokk

      tavaliselt takistid niisama läbi ei põle,nii et enne vahetamist vaata asjale sellise pilguga.
      aga kõigepealt investeeri 15 USD remondijuhendisse,muidu võib juhtuda et oma torkimisega suurendad remondihinda mitmekordselt

      Comment


        #4
        Vs: Philipsi plasma toiteplokk

        kahtlustan ülepinget, kuna siin kandis pole vooluvärk väga stabiilne, pinge kõigub päris korralikult. Ka toiteploki kaitse oli läbi, ning kindlasti ka need dioodid mida ennist mainisin. Vaatsin plaati vastu valgust ja selgelt oli näha tume laik dioodide all.
        Kui ma tellin kõige võimsamad 47R takistid sinna, siis ega selle pärast et liiga võimsad mingeid probleeme ei teki, pigem siis kui on liiga lahjad?

        Comment


          #5
          Vs: Philipsi plasma toiteplokk

          Ma soovitan samuti rohkem süveneda sellesse telekasse. Asi selles ,et kui kõik on korras ,siis hakkab see telekas sul ilusti tööle peale takistite vahetust (põhimõttel peaasi ,et väiksema võimsusega ei saa. Üldiselt suuruse järgi saab takisti võimsust hinnata mida suurem on seda võimsam on füüsiliselt võiks takisti olla umbes sama suur või tiba suurem ,siis on võimsus kah enamvähem sama.) Enne ,kui juhet seina hakkad lükkama soovitan ma siiski veenduda ,mis otstarbel need takistid seal on ja miks need ära põlesid. Tavaliselt takistid lihtsalt ära ei põle ja viga on hoopis milleski muus. Kui sa nüüd panend näiteks võimsamad takistid ,siis võib järgmisena ära põleda või tuksi minna hoopis kallim ja keerulisem komponent ,mida pole nii kerge asendada. Minul näiteks ei tule meelde ,et mul oleks mõni asi sellepärast tuksi läinud ,et mõni takisti on ära põlenud. Pigem on viga olnud milleski muus ja takisti on siis sellepärast ära põlenud.
          Alati põleb midagi.(SUURE LEEGIGA)

          Comment

          Working...
          X