Teade

Collapse
No announcement yet.

Isepäine TENSAI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Isepäine TENSAI

    Videomakk TENSAI, mudel TVR-17BK, nr.S-307600311, trükkplaadil kleeps TVR-17BK-B 3P6DE000053, protsessor CXP80724. Ostetud 30.01.95. Vähe kasutatud.
    Veaks on kasseti iseeneslik suvalisel ajal väljaheitmine. Viga ilmneb nii salvestus-, taasesitus- kui STANDBY režiimis. Muud funktsioonid toimivad normaalselt, pilt ja heli on väga head nii mahamängimisel, kui tüünerina.
    On olnud paranduses 4-s erinevas firmas kokku 7 korda. Igal pool, (v.a. Speleta, kus kätt külge ei pandud, kuna viga polevat ilmnenud) on kõigepealt vahetatud rihm ja hiljem käsi laiutatud. Powermill Service tehnik seletas lõpuks, et protsessor koormab 5V kanalit ja tüüner teeb seda sama ja teha polevat midagi. Ka skeeemi neil ei ole.
    Omal käel asja uurides ilmnes, et juba ooteseisus on toitetrafo ja eriti stabiliseerimisploki temperatuur ebanormaalselt kõrge: trafo 48-50°C ja stab. ploki radiaator 50-55°C (mõõdetud Hg-termomeetriga). Eriti tuliseks läheb 10V alaldussild 2KBP02M, millel üle 3-4s sõrme ei hoia.. Alaldatud 10V-st tehakse emaplaadile minev pinge 6V, millel on pulsatsioon 0,02V. See nagu viitaks tõepoolest toite ülekoormusele, kuid protsessor on sealjuures külm, kui kala. Mõnevõrra soojeneb kivi LA7390, mille otstarvet ma ei tea.
    Mida arvavad asjatundjad? Kas on lootust asjast asja saada? Kas oskab keegi juhatada meistrit, kes sellega kindla peale toime tuleb? Ehku peale on kulunud juba piisavalt pappi, enam ei tahaks riskida. Samas on kahju muidu korras riist mingi juhuslikult esineva vea pärast prügikasti visata.

    #2
    Vs: Isepäine TENSAI

    kui toiteplokk läheb nii kuumaks,ja samas midagi ei kuumene,siis võib arvata et toiteplokk on liiga väikse võimsusvaruga.või on toiteplokis mingi viga sees.sellest tuleks alustada.

    Comment


      #3
      Vs: Isepäine TENSAI

      Lisaks eeltoodule on selgunud, et LA7390 on VHS-format VCR Video Signal Processor, millel kasseti tagastamisega ei peaks küll pistmist olema.
      Kas oskab keegi juhatada kus kohast võiks leida TVR 17-BK toiteploki skeemi?

      Comment


        #4
        Vs: Isepäine TENSAI

        vaata parem fotoandurid üle.mehhanismi keskel on IR diood,kahel pool servades fotodioodid.kui nende ühenduses on katkestus,siis teeb sama asja.tinuta otsad üle ja proovi siis.

        Comment


          #5
          Vs: Isepäine TENSAI

          Kui mehanism käib siis võib seda viga põhjustada mitmed asjad aga väga loogika vastane on kui ka standby reziimis kasseti välja viskab.Pigem jääb mulje,et pult võib sellist vigurit teha.Puldi seest pesemine kõrvaldab tavaliselt need probleemid.

          Comment


            #6
            Vs: Isepäine TENSAI

            Puhasta programmlüliti kontaktid.

            Comment


              #7
              Vs: Isepäine TENSAI

              Alaldussilla 2KBP02M üks diood lühises, see ei tohiks tegelikult tuliseks minna. Sammuti on rikkis ka stabiliseerimisplokk. Trafo saab ülekoormust ja võib rikneda.
              -Artificial_Intelligent-

              Comment


                #8
                Vs: Isepäine TENSAI

                1. Fotoandurite jootekohad olid OK, kuid said üle joodetud.
                2. Puldi trükkplaat on piiritusega puhtaks pestud.
                3. Toiteploki jupid on korras, silla dioodides lühiseid ei ole, konded on kombes. 5V kanali detailid ilma koormuseta ei soojene. Emaplaadi 5V toiteahela sisendtakistus on 25 oomi, 6V pinge korral peaks koormusvool olema 240mA, aga on 420mA. Sild 2KBP02 peaks kirjade järgi kannatama 2A. Miks värk nii soojaks läheb on mõistatus. Äkki ongi toiteplokk aladimensioneeritud.
                4. Programmlüliti kohta paluks vihjeid, mida endast kujutab, kus asub?

                Comment


                  #9
                  Vs: Isepäine TENSAI

                  kui vool on nii suur,siis peab ju kuskil koormuses midagi kuumenema.selle järgi peaks olema suhteliselt lihtne põhjust leida.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Isepäine TENSAI

                    Üks element, mis kuumeneb on Video Signal Processor LA7390. Kirjade järgi on selle töötemperatuur -10 kuni +65°C ja hajuvõimsus 1070mW. Tegelikult üle 50°C ta küll ei ole.
                    Kuumad on ka 6V ahelas 0,8V pingelangu tekitavad dioodid, mis jagavad 5V toidet emaplaadi erinevate osade vahel. Toitetrafo, stab.ploki radikas ja 10V sild on üle mõistuse tulised ja kütavad emaplaadi nii soojaks, et üksikuid elemente enne mõningast jahtumist temperatuuri erinevuse järgi pole võimalik eristada.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Isepäine TENSAI

                      kui toiteplokk on ise korras,siis põhjustab tema kuumenemist ikkagi viga koormuses.kui midagi ei leia,siis pead katsetama mingit teist toiteplokki(seal on vist ainult 5V ja 12V tarvis)
                      tegelikult piisab ka ainult 5V toiteplokist.katkestad omal 5V ahela ära ja anna pinge kuskilt mujalt.see on nii imelik,et toiteplokk kuumeneb,samas aga midagi muud ei kuumene

                      Comment


                        #12
                        Vs: Isepäine TENSAI

                        Uurin asja...

                        Comment


                          #13
                          Vs: Isepäine TENSAI

                          Võrdlusest teise samast partiist pärit seadmega saab väita, et kriitilisele lähedase temperatuurirežiimiga toiteplokk on mudeli TVR 17-BK konstruktsiooni omapära. Ei usu, et see oli mõeldud ka toa kütmiseks, lihtsalt nii on välja kukkunud. Samas on ilmne, et tootja on probleemist täiesti teadlik olnud. Korpus on ventileerimiseks perforeeritud toiteploki kogu ulatuses nii pealt, kui alt. Samuti on lokaalne perforatsioon probleemsete tsoonide kohal (LA7390 ja 2 dioodi). Võimsam toitetrafo ja suurema pinnaga radiaatorid aktiivsetele elementidele alandaksid kahtlemata töötemperatuuri, kuid ei vähendaks skeemi poolt tarbitavat voolu. STANDBY- režiimis Tensai tarbib võrgust 50 mA, võrdluseks Samsung DVD+VHS Combo ainult 17 mA.
                          Kasseti väljatuleku vastu oli 2 soovitust, millised samaaegselt realiseerisin. Seega ei saa kindla peale väita kumb neist aitas. Arvan, et puldi pesu, sest trükkplaadi nuppude REW, PLAY, FF, STOP/EJECT piirkond oli tugevalt saastunud jootevedelikku või –pastat meenutava ollusega. Fotoandurite jalgade ümber ei olnud erosiooni märgata isegi tugeva luubiga.
                          Tänud kõigile kaasamõtlejaile, loeme teema ammendatuks.

                          Comment

                          Working...
                          X