Teade

Collapse
No announcement yet.

Priboi 50 UM 204 C remont

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Originally posted by marley@Mar 29 2006, 22:16
    Jah, mul ka seda lampvõimu fännamist tubli 10 aastat, vaatamata sellele,
    et konkreetset isendit parasjagu kirutakse. Moonutused moonutusteks,
    aga heli on lihtsalt kõrvale meeldivam ja pillid kõlavad õigemini.

    Jama isendiga algaski alles kuskil aasta tagasi,
    selle ajaga 4 lampi kärsand, 3 viimase kuuga. Sellepärast ka esimeseks
    asjaks lüüte kahtlustasin, need ikka ajaga kustuvad.

    Poelist pregu:
    1. uued toitelüüdid 6 tk
    2. koormustakad võimsamad 4tk
    3. toiteploki trimmer 1tk (igaks juhuks)
    4. kas peaks eelastme lampe ka võtma igaks petteks?
    5. ??
    Sul on eelpinged lõppudel paigast ära, anoodid ilmselt kenad punased ja lambid sellisele jamale vastu ei pea, või on siis osaliselt punased ja hõõguvad.6R3C on selles suhtes väga õrn, kui korra anood hõõguma läheb ,nii hüvasti noorus. kui trakti mõõta saad siis on kohe näha kui võhm väike ja moonutus suur. Vaheta välja katood takid ja eelpinged paika.Kontrolli ära kõik kahe vatised takid, neil on perekonna viga.Igatpidi ilus aga varalahkunud.
    Paljugi, mis kirutakse, kõik see pole kah nii hull. Jutupaunikuid on küllalt ja üks asi on hind. Loomulikult, kui kvaliteetsematest rääkida siis vaatame hindasid kah, ega palju alla 10.000.- pole ja õiged hakkavad alates 15.000 ja needki on kasutusel olnud tükid. Ma olen neid küll mõõtnud ja nendega vaeva näinud, ning julgen väita, et eks pange mingi lääne tükk samas hinnaklassis vastu. Ja polegi analoogi, nii et praktiliselt ilma käes kui olemas on. Ümbertehtud on ka juba maksumusega, mida meil siin on müügis olnud 8.500.- Nii, et kõik on suhteline.

    Comment


      #17
      Kaevasin skeemi ka välja ja muuseas küpsevad sul varivõrede takid R21 ja R24 240 oomi, mis viitab sellele, et anoodidele ei tule korralikult pinget peale. Kas on anoodi pistikute kontaktid väsinud või kuskil mingi külmjoode, et trafo oleks läbi kärsanud ei usu eriti.

      Comment


        #18
        Originally posted by moi@Mar 29 2006, 22:28
        Kaevasin skeemi ka välja ja muuseas küpsevad sul varivõrede takid R21 ja R24 240 oomi, mis viitab sellele, et anoodidele ei tule korralikult pinget peale. Kas on anoodi pistikute kontaktid väsinud või kuskil mingi külmjoode, et trafo oleks läbi kärsanud ei usu eriti.
        Osadel on varivõredes 1W takid ja need pahatihti ülekuumenenud või katkestuses. Kui aga on 2W siis pole jama olnud.Tuli neid mitmes variandis välja. See eelpinge potekas toiteplaadil on SPO tüüpi ja võimsusega 2W. tavaliselt on nad 0,25W. ära ämbrisse astu. 0,25W on ainult vahetamise vaev, vastu ei pea!

        Comment


          #19
          Kontrolli ära diood sillad VD1 JA VD2 kas on korras .Miks lõi C4 katte lahti? Kas dioodid sillas on korras. ja kas on olemas + 240V pinge, samuti kui suur on anood pinge mõõdetuna lõpu anoodil vahetult lambi peal. Jama tekib ka siis kui VD1 sillas on üks diood lühises ja vahelduva komponent on suur. Mõõda ära võimendi plaadil takil R14 keskmine ots peaks olema vahemikus -30-39V ja toiteplaadil takkide R1 JA R2 keeramisega pinge R14 keskmisel otsal muutub ja seda mõlematel kanalitel. Mööda ära varivõre pinged lõppudel, taki R24 JA R23 lambipoolsel otsal.Maa suhtes kuid otsi õige maa ots.

          Comment


            #20
            Selge. Nüüd tuleb tükk aega vaikust minu poolt, kuni Tartu ja Tiigi poodi saan.
            Võtan igaks petteks siis need sillad ja üksikud dioodid ka sealt.
            Kogu enda jupibaas jäi ühe eelmise kolimisega keldrisse maha...

            Tänud aitajaile, ja kui asjad käes ning vahetatud-mõõdetud, annan töökäigu ja tulemused.

            PS. Tegelikult vist ühe korraliku paarivatise single-endi tegemine väga kallis ei tohiks olla,
            ainuke asi mis peletab on trafod ja nende kerimine.

            Comment

            Working...
            X