Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõrvaklappide parandamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõrvaklappide parandamine

    Tere

    Asi selles, et mu Philips SBC HS520 kõrvaklappidel purunes juhe 3,5mm pistiku juurest. Võtsin juhtmelt pealmise kihi maha ja leidsin, et ise sellist asja korad teha ei oska. Juhtmed nimelt väga peenikesed ja neid seal 3 tükki. Kas keegi oskaks nõu anda, või siis mulle Tartus oma abi pakkuda? Kui vaja saan pildid ka panna.

    Ette tänades

    #2
    Nu kui seal need juhtmed on üle lakitud[mida need vist suht kindlalt on] või riidekiududega[mida on vähemalt väiksemates kõrvaklappides] siis edu sulle. Mina pole veel korralikult neid juhtmeid puhtaks saanud sellest lakist. Olen küll proovinud elava leegiga seda lakikihti maha põletada, aga pole veel õnnestunud. Lakk põleb ära, üritan veel nats puhastada, aga ei midagi. Tina külge saamine on paras jama.
    Samas kas neid juhtmeid äkki neli ikka pole? Ideeliselt peaks tulema mõlemast klapist 2 juhet, üks on signaal ja teine heal juhul varje. Varjed siis kokku ja signaalijuhtmed stereopistiku otsmiste klemmide külge.

    Comment


      #3
      lakki maha põletada on suhteliselt tüütu asi, enne hakkab kõik muu sulama. Üks võimalus on mehaaniliselt, nii peenikest asja on aga halb kraapida ilma et katki läheks. Vanarahvas võtab lakki ka maha aspiriiniga aga sellega on paar probleemi - esiteks aspiriini aur pidi olema mürgine ja teiseks see haiseb jubedalt. Operatsioon nagu kampoli kasutamiselgi - traat aspiriini peale ja kolviga kuuma. Soovitavalt õues ja ise mitte seda sisse hingates.

      Comment


        #4
        Fre soovitus ühest varasemast teemast:
        Natuke leebem ja palju käepärasem variant aspiriini asemel - sulatage jupp seda kõige harilikuma montaazhijuhtme pealt isolatsiooni jootekolviga väikeseks känkraks ja kasutage räbustina sellisel puhul. Mähisetraadi lakki (email on karmim värk) näiteks ei peagi maha kratsima enne ületinutamist, ainult kolvi otsa tuleb vähe tugevamini vastu alust traadiotsa peal suruda ja traati tõmmates kostub iseloomulikku kriginat - ja üllatus - ongi joodisega kaetud... Vana raadiomeeste nipp...
        Mina igatahes aspiriini enam ei kasuta Laki eemaldamiseks

        Comment


          #5
          Hm? Minu teada neil klappidel Jacki tulev juhe on 3 sooneline, kui õieti mäletan oli klappidel juhe ainult ühel poolel, mitte Y kujuline argnemine, niiet 3 juhet-maa, vasak-,ja parem.Lakki pole vaja ei põletada ega mehaaniliselt eemaldada, mina teen nii, hoian kolvi otsikut vastu "traati" ja teise käega sulatan natuke joodist-jääb ilus küll, tänapäevane lakk "põleb" kergemini, 320 C juures on tulemus hea (kasutan MULTICORE Crystal jootetraati), vanad vene lakkisolatsiooniga traadid PETV ja sellised on rängad-klooralhüdraat, mis muidugi sulaselge mürk, lahustab lakki nii, et tõmbad selle pärast paaritunnist leotamist traadilt maha nagu suka.Kui ise jagu ei saa siis võin ära parandada.

          Comment

          Working...
          X