Teade

Collapse
No announcement yet.

Teler Grundig st-72/9xx

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teler Grundig st-72/9xx

    Probleem selles, et telekal on pilt sinise tooniga. Pilt on ees ja hääl on korras. Mõõtsin koobi jalgadelt pinged ja sinisel värvil oli 122v teistel 80v. Teler on Grundig st-72/9xx (kaks viimast numbrit kustunud) ja cuc2031. Kivil on koigi kolme värvi pinged võrdsed (2,6v). Kas võib olla kinekas omadega otsas? Proovisin sinise värvi pinget koobil alandada, aga sinine toon on pildil koguaeg peal. Igasugune abi teretulnud.

    #2
    kuidas sa seda pinget vähendada püüdsid?
    reguleerimiste ligi pääseb koodiga 8500

    Comment


      #3
      Sealt servicest selle koodiga ei saanud midagi reguleerida ja sinine toon segab ka reg.tegemist kuna kõike pole ekraanil vist näha ja ilmselt loeb siin ka minu vähene kogemus. Manuali mis netis oli kättesaadav lugesin läbi.
      Sorry, läks valesti mitte sinise pinget ei vähendanud vaid proovisin roh. ja pun. pinget suurendada 10k potega. Võimendisse in otsale 10k pote ja teine ots maha. Võimendiks on tal kine plaadi peal kolm tda6103 -e igale värvile eraldi.

      Comment


        #4
        tuleb valida valge tasakaalu reguleerimine ja siis pilt must-valgeks reguleerida

        Comment


          #5
          Service menüüst pilti mustvalgeks ei saa. Sinine toon on ikkagi peal. Praegu on koobi pael kõigi kolme värvi pinge võrdne 80v. Kas värve kusagilt mujalt ei saa reguleerida, et näha kas roh. ja punane üldse olemas on.

          Comment


            #6
            kas sul on sinine toon peal,või puuduvad teised värvid hoopiski.need on kaks eri viga.
            võib juhtuda et kineskoop on juba nii kulunud,et enam paremaks pilt ei lähe.kui värviküllastuse mahavõtmisel läheb pilt must valgeks,siis puuduvad sul R ja G värvisignaalid.kui ei lähe,siis kahtlustaks kineskoopi.

            Comment


              #7
              Ilmselt on siis jah kineskoop läbi, sest mitte mingi nipiga pilti mustvalgeks ei saa.
              Suur tänu abi eest.

              Comment

              Working...
              X