Teade

Collapse
No announcement yet.

Reatransi vahetus telekal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Reatransi vahetus telekal

    Sellisel telekal nagu GRUNDIG ST 70-270/8 IDTV (CUC1836) kõrbes reatranss 2SC5331 lühisesse. Tevalo poes täpset asendust ei olnud ja sealt pakuti asemele 2SC3998. See on lihtsalt jupi maad võimsam. Kahtlesin ise, et kas tüürimisparameetrid klapivad aga otsustasin siiski ära proovida.
    Kuna muid lühises detaile ei leidnud, siis julgesin isegi voolud peale panna, lühiajaliselt muidugi. Kõik läks käima, aga... pilt on poole kitsam ja veidi "padi".
    Küsimused sellised: kas see võib olla tingitud valest transist? Või tahab iga transivahetusega skeem nii palju häälestamist, kuidas seda tehakse? Või võib see hoopis viidata muule veale, mis vana transi mahapõlemise põhjustas?
    Skeem on siin.

    Olen kodus digitehniks, analooglülitused pole minu tugevaim külg, ammugi mitte telekad, nii, et olen abi eest väga tänulik. Uus aasta tulemas, tahks normaalset telekat selleks ajaks, praegu vahin köögis mingit seasilma

    #2
    Lase ergutustrahvo ja realaotustrahvo kohad jootekolviga üle. Sitad kontaktid jootmises on ka 1 põhjus mahapõlemiseks. samahästi või toiteosa paigast ära olla. aga kui pilt ees siis siis pole see põhjus. Pilti saad mudida realaotustrahvot kruttides. kui see ei aita siis peab tõesti skeemi vaatama. Pole täheldanud sellist asja, et transi asendus mõjuks.
    MSN- taneltreima182@hotmail.com
    telefon katki.

    Comment


      #3
      vaata ka reatransi baasis oleva trafo primaar ahelas olevad 2 lüüti üle,kui korras siis seal on ju rea korrektsiooni plaat(vähemalt skeemis on)ja üks keerdsüdamikuga pool nendega säti pilt normi kui ei saa siis pead vaatama realaotuse impulssi ja reguleerima reasagedus gene normi.kui ma ei eksi siis on vaja sagedust suurendada.

      Comment


        #4
        järelikult oli telekal mitu viga, asi tuleb lihtsalt lõpuni viia.skeem on küll kehva kvaliteediga, aga kontrollida tuleb tda8145 ja selle ümbruskonda.

        Comment


          #5
          Sain nüüd ka originaalreatransi (Serigo'st) aga tulemus sama - mõlemast küljeservast jääb 10-15 senti puudu. Seega langeb transi parameetrite sobivuse küsimus välja.
          Esmaspäeval saan ossi ja siis vaatan senised soovitused üle. Kui kellelgi vahepeal veel ideid on, siis nad on teretulnud.

          Comment


            #6
            kuidas rea toitepingega on,normis või

            Comment


              #7
              oleksid võinud mõne normaalsema lingi skeemile anda ... mul jäi see nägemata.
              laotusplokis peab olema moodul, mis tegeleb padimoonutuse korrigeerimisega, ehk pildi õigesse mõõtu venitamisega. vene 280 seeria telekatel oli see eraldi plaadil. ilmselt on "venitav" trans katkestuses. kui plaadil on pildilaiuse reguleerimiseks takisti, siis see sellise rikke puhul ei toimi. rikki võisid nad minna koos realõputransiga kollektiivselt.

              Comment

              Working...
              X