Teade

Collapse
No announcement yet.

Autovõimu remont

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Autovõimu remont

    Lugu siis selline-sõber palus vaadata oma autovõimu, nagu et milles probleem, vaatasin ja uurisin kuid nagu ei oska midagi peale hakata, kuna pole autovõime suurt ravinud. Võim ise on muidu mingi FOCUS 5 kanaliga+sub. 5*75+1*175w, igavene jurakas-mingi pool+ meetrit pikk ka. Vea sümptomid muidu sellised: võimu pingestamisel hakkavad sellel olevad indikaatordioodid vilkuma, sama juhtub ka heliga-muusika tuleb kõlli n.ö. "impulssidena", võimu sees olevad trafod(üks neist) tekitab ka plõksumist (nagu relee)-umbes sekundise intervalliga, ja veel läheb kuumaks ühe kanali (peaks olema sub.) väljundastme 1 õla transs (ilma sisendsignaali ja koormuseta).
    Ehk siis keegi "oletaks" midagi, selle teema kohta? Või teaks anda nõu Focuse skeemide kohta-google pakkus minu otsingule hoopis mingit jura.Pole eriti selle võimu andmeid ega midagi-eestis vist? teda ka kusagil ei müüda?
    -superradical-

    #2
    alustada tuleb pingemuundurist, üldjuhul on selistel võimude toiteks kahepoolne 35-40v.

    Comment


      #3
      Väib olla ka mõni lõputranss läbi, kui väljund on pikemalt lühises olnud ja kaitse pole mingil põhjusel rakendunud .

      Comment


        #4
        Tundub, et ikka lõpp kutu. Plõksub ilmselt pingemuundi trafo mähis (aga võib ka hoopis toite drossel olla), kui kaitseskeem toidet sisse-välja lülitab. Siis teevad ka teised kanalid hetkeks häält. Võta võimult toited maha ja oota natuke, kuni lüüdid tühjenevad. Siis mõõda selle tulise lõpu transside C-E vahelist takistust. Karta on, et vähemalt üks neist näitab üpris nullilähedast takistust. Kuigi võib ka mõni eelneva astme transs olla. Nende autovõimude remontimiseks tuleb küll enne peotäis erineva pikkusega kruvisid välja keerata ja pärast ka õigesti tagasi, aga kui remonti ei taha viia, siis tuleb see operatsioon ette võtta. Skeemi pole kohanud ja minu meelest on autovõimude skeemidega netis üldse kehvasti.

        Aga ega see äkki MOSFET võim ei olnud... :huh:
        Harjutamine teeb harjutajaks.

        Comment


          #5
          Väljundis lühist nagu hädalise jutu järgi ei olnud-olevat olnud nii, et sisendsignaali saanud võim mingilt CD pleierilt? ja väljundis oli ainult üks kõll (sub), pärast kui võim kahtlast häält akanud tegema lülitanud tüüp selle välja ja juhuslikult läinud käsi vastu korpust-olevat võinud lausa muna praadida.
          KRT: kisun ta lahti ja vaatan, kas on MOS või mitte.
          -superradical-

          Comment

          Working...
          X