Teade

Collapse
No announcement yet.

Sony KDL-32U3000 lülitub juhuslikult välja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sony KDL-32U3000 lülitub juhuslikult välja

    Igapäevateler, tööaega ööpäevas kõvasti üle 12 tunni. Hakkas eelmisel nädalal juhuslikul ajahetkel välja lülituma - roheline LED jääb põlema, pinged lähevad maha, nii et valjukad krõbisevad. Aitab kas sabast või puldist välja ja sisse lülitamine. Kui kauaks tööle jääb, on ettearvamatu - mõnikord mitmeteks tundideks, mõne sekundi pärast ja mitu korda järjest, kõik vahepealsed ajapikkused..

    Service menüüst näen, et korjab HDMI E07 reale vigu, samas otseselt HDMI viga ei põhjusta, läheb maha ka analoogsisendil. Tõsi, mõlema HDMI juhtme väljatõmbamist pole proovinud. Huvitav on seegi, et sai täis tööaja loendur: 65535 maksimaalset töötundi on tehas määranud ja sealt edasi ei lähe, kerib pidevalt viimast 5 minutit.

    Küsingi, kas saab lahtivõtmise ja puhastamise (arvatavasti palju tolmu) ning kontrollimise ja lihtsamate osade vahetamisega korda või peab midagi spetsiifilisemat tegema? Mida veel vaadata?

    Praegu pole erinevatel põhjusel võimalik nii nokitseda, et päevadeks töölauale jätta, samuti sellises suuruses ainus ekraan majapidamises.
    Remondimanuaali sain.


    Tnx

    E: IC5503 on IP4776CZ38 HDMI host-interface protection. IC5504 tegeleb HDMI-pesadega ja on nn tark ehk suudab prosele veateateid tekitada. Kahjuks selle kiibi nimetust pole kirjas.
    viimati muutis kasutaja Scott; 06 m 2023, 08:58.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    #2
    küllap siin Kaits või keegi teine, kes nendega igapäevaselt tegeleb - paneb täpsema diagnoosi. aga ma ise kommenteeriksin niipalju, et ainult tolmust puhastamisega mitte ühtegi elektroonika seadet kohe kindlasti korda ei tee. heal juhul võid loota väsinud kondede vahetamisele või külmjoodetele, millest viimase puhul suuremate kiipide jaoks oleks vaja teha veel reballing või terve plaadi vahetus jne

    Comment


      #3
      Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
      ..sai täis tööaja loendur: 65535 maksimaalset töötundi on tehas määranud
      Ma ei tea küll konkreetset mudelit, kuid..
      Muul elektroonikal, näiteks inverteritel millel on sees samane lugeja, hakkavad üsna samaselt porvotama ja lõpuks ei lülitugi käima enam.
      Kontrolleritel, millel on Bat sees ja kui selle aeg saab täis on ka täpselt sama sümptom- hakkab seiskuma täiesti kordineerimatult.
      Arvutiprogedel on ka sees ajaloendur; aga mis ma tean, siis loevad rahulikult edasi sealt lõpp-punktist.
      Jah, võib eeldada et siiski on toitelüüdid läbi ja sealt see defekt tuleb (ma usun et nende kontrolliga saad ka hakkama, kui huvi on). Või mingi oksiid tekkinud pistikutesse ajahamba tõttu.
      Aga kui seade on nii kaua elus püsinud veavabana, siis külmjoode.. tuhanded temperatuuri jne muutused pole siiani viga esile kutsunud.. ja nüüd äkki ilmnes viga. Ainult kui mõni takki- või trantsijalg küpsetas aastaid ühendust.. siis ehk võibolla.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

      Comment


        #4
        Ega see ei saagi siis edasi lugeda sest 65535 on WORD (2 baiti) andmetüübi suurim väärtus.
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

        Comment


          #5
          Esmalt postitatud dieter poolt Vaata postitust
          kainult tolmust puhastamisega mitte ühtegi elektroonika seadet kohe kindlasti korda ei tee. heal juhul võid loota väsinud kondede vahetamisele või külmjoodetele
          Seepärast tegingi teema, et teada saada, kas on tegu soojuspaisumisega või ajuti "ajab tarkvaras midagi üle ääre". Näiteks täna pole kordagi vist olnud, eile oli perioode, kus minutitki vahet polnud.
          Kui on tegmist mikropraoga, siis saan selle parandada ja/või HDMI kiibile radika peale panna. Kui teine, siis ise ei tee vist midagi ära.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

          Comment


            #6
            Tervist. Sellises eas teleril võib jah midaiganes veaks olla..mingit veakoodi näitab? pean silmas et kas vilgutab punast tulukest kui välja lülitub? aga jahh kõige esimene mõte mis pähe kargas on et taustavalguslambid on väsinud..või kehv kontakt tekkinud miskise lambi ühenduspesas...seal veel need ccfl torukesed...suurt mõtet iseenesest ei näe sellise teleri remontimisel..saab juba tiba kaasaegsema 32" led teleri ~50€ eest soetada kui vaadata okidoki ja osta.ee kuulutusi...

            Comment


              #7
              Ei vilguta punast tuld, lihtsalt väike krõps kõlarites ja pinged lähevad maha, roheline LED jääb põlema. Puldist ooterežiimi nupule vajutades esimene kord ärkab ellu, näitab, millise sisendi peal. Teist korda vajutades läheb LED punaseks ja kolmandat korda lülitub sisse, nagu peab. Kaua kestab, on täiesti juhuslik mõnikord päeva, teinekord mõne sekundi pärast. Ptui-ptui, praegu on pikalt mänginud.

              Menüüs taustalampide ja toiteploki read on puhtad, näitab 0 error, aga HDMI E07 rea errorite arv nende väljalülitumistega suureneb.

              Tean, et on kasutatud telekad müügis, aga praegu pole lihtsalt võimalik mööda linna sõita.
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

              Comment

              Working...
              X