Teade

Collapse
No announcement yet.

Onkyo tx-nr818

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Onkyo tx-nr818

    Tere. Ressiiveril väidetavalt on HDMI kaart lõpetanud töölepingu ja ,jälle väidetavalt, uut varuosa tellida ei ole enam võimalik. Mina küsin, et kas skeemi kuidagi keegi remondib või pole ka see enam võimalik. Tänud, vastuse eest, juba ette.

    #2
    Kuskil räägiti et Poolas pidada saama neid praegu ka remontida. Saab ka reflow teha, aga see aitab tavaliselt mõneks kuuks, kui kivi alused rajad on juba ära kärsanud siis muidugi ei aita miski peale teise plaadi. Kui keegi saab korda, tuleb kohe panna HDMI plaadi protsessorite peale sundventilatsioon väljatõmbega, siis ei sure midagi maha. Töökorras masinatele sama soovitus, sest viga on ehtne ja muud ravi ei ole.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #3
      Peavad ikka pikemalt ka kui mõne kuu. Aitab ka metallradikas kivi peal, ei pea ventlaatordama. https://www.youtube.com/results?sear...i+board+repair

      Comment


        #4
        Meil siin foorumis oli keegi Sauelt või kuskilt, kes kunagi seda katsetas, kaua reflow kestab, esimene periood sai vist 3 kuud, teine nats üle kuu ja kolmandat ei tulnudki. Metallradikas niikuinii, kuid ma oma onkyol millel pole seda viga tulnud... 3x üle õla mida iganes, siis mõõtsin preventiivselt pealepandud emaplaadi sillaradikat, 10 tunniga saavutas ta siiski sama tempi mis ilma radikata tuli äkki 40 minutiga. Asi selles et see õhuliikumine ei ole seal sees kuigi hea, mingi väike originaalventikas ei ole minul üldse kunagi tööle läinud, kuigi on korras, üks suurem mis lõppväljundeid jahutaks, on läinud vist kaks korda tööle, st ma ei kuula reeglina nii valjusti et katlamaja tekiks. Nii jääbki ainsaks reaalseks õhuliigutajaks ise pandud ventikas mis tõmbab pandud radikalt õhku ära. Muidugi on vent vaiksete hulgast, mingi nexus oli vist, oranz siuke, ja regullitav plokk on toiteks millega saab rpm' optimaalseks sättida. Niisiis ma ei kuule et mul seal vent on, ja seda viga pole ka ise kunagi näinud oma masinal. Peale kõige - need ressid on aktiivse HDMi plaadiga ka STBY reziimil, nii et kui ta kasutajale nagu seisaks, seisab ka õhk masinas, kuid prosed huugavad ikka. Järelikult on oht olemas. Minu masinal on see oluline prose ka "katusel" takistatud loomuliku konvektsiooni silmas pidades, nii et targem on see õhk sealt ääre alt välja koukida. Aga igal on võimalus teha või mitte teha, kirjeldasin vaid oma seisukohta ses asjas .

        PS - vaatasin mõnda videot ja kommentaare, leidus selline mis annab aimu et ei piisa ikka ainult radikast...

        "Great video. I have the TX-NR5010 and my chip was replaced by Onkyo and I immediately put a heat sink on it. But now the problems reappear. I was watching Star Wars on TV (sub HDMI output was off), in the middle I decided to go with the projector, so I turned both HDMI outputs (in the Settings of the receiver) to on and after just one or two minutes the receiver was loosing the signal continuously so watching was not possible."
        viimati muutis kasutaja OSX; 01 m 2023, 17:32.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #5
          ..tänud.. aga kas siis oleks inimene "..iin foorumis oli keegi Sauelt või kuskilt, kes kunagi seda katsetas, kaua reflow kes.." kes võiks seda kaeda ja enda hinnangu anda. Võin toimetada "pilli" laupäeval Tallinnasse??

          Comment


            #6
            Mul ühel enda Onkyo'l aitas esimene reflow + väike permanentselt töötav ventikas umbes aastaks ja siis andis saba. Teistkordne reflow kestis kuu-poolteist. Kolmas kord enam tulemust ei andnud ja parem kraam (trafo ja transid) läks korduvkasutusse, muu maandus jäätmejaamas ... Et ei olnud ka see ventika trikk igavene ... Eks neid sai teistele ka tehtud aga niipalju kui ma tean, surid kõik varem või hiljem ära. .. Tuli ette juhuseid kus süüdistati halvas töös et ei kestnud. Kuigi oli jub alguses öeldud et tulemus ei pruugi kesta ... Tänamatu tegevus ...

            Comment


              #7
              Ma kerisin oma foorumis olemasolevad privasõnumid läbi, no ei leidnud seda selli kes mulle reflow hingeelu seletas, järelikult suhtlesime mingil muul platformil, kuna sellest on 8-10 aastat möödas siis ei suuda meenutada kes see oli ja kas ta ikka oli siin KF (kuigi mulle jäi justkui meelde et oli ).

              Kui Arvi kogemust ka (ja kindlasti!) arvestada, siis parim võimalik lahendus oleks see kui saab kätte kasutamata replacement board'i ja sellele kohe lisada ventilatsioon. Väidetavalt poolakad pidid plaadi välja vahetama, järelikult nende puhul siis tuleks täpselt nii toimida.

              Arvi kogemus muidugi natuke hirmutab - tuleb vist omal lahti võtta ja jahutus üle käia, pasta vahetada, üldine puhastus jne. 3 aastat tagasi sai üle käidud, aega on seega juba mööda läinud küllalt.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

              Comment


                #8
                Ja kui ei taha et ventikas kogu aeg uhab siis võib näiteks sellise vidina vahele panna https://www.oomipood.ee/product/oky3..._sensor_module ...seda saab igatepidi seadistada millise tempiga sisse ja millisega lülib välja ventika...mugav asi ja pisike kahh...

                Comment


                  #9
                  ------
                  viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 22 m 2023, 10:47.
                  -superradical-

                  Comment


                    #10
                    Pigem las vaikselt puhub kogu aeg, sest standby ajal see kõik töötab ikka edasi, sest HDMI switch peab aktiivne olema. Pole mingit mõtet lasta soojusel koguneda. Ventika toide tuleb sellisest kohast võtta et kui ressi füüsilisest nupust välja lülitad, ainult siis jääb seisma. RPM tuleb valida selline et õhku liigutab aga müra (palju) ei ole. Kui Arvi ütles et tal oli väike ventikas, siis mul on 120mm, need on vaiksed aga tootlikud.

                    Ega siis ainult Onkyo ei vaevelnud selle probleemiga, pea kõik tuntumad brändid kasutasid seda protsessorit ja lihtsalt lahendasid probleemi kliendiga erinevalt, et mainet ei kahjustaks.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment


                      #11
                      ..selge.. saan aru, et mõtet remontida pole.. ja nagunii üritan siin samariitlast mängida, et tuttawa untsuläinud tehingut veidikenegi parandada..
                      ..tuke hirmutab - tuleb vist omal lahti võtta ja jahutus üle käia, pasta vahetada, üldine puhastus jne. 3 aastat tagasi sai üle käidud, aega on seega juba mööda läinud külla..
                      ..aga kuna on weel üks onkyo tx-nr818 (antud isend kuulub minule endale) mis hetkel küll toimetab päris rahuldawalt, kui mitte arvessevõtta seda, et eelmine nädal hakkas sisselülitus natuke jupsima.. esmasel lülitusel nagu ei hakka tööle, puldist välja ja teistkordsel lülitusel kõik töötab väljaarvatud see, et internetijaamu uuesti seadistama peab..
                      ..peaks siis sellele hoolduse tegema??
                      viimati muutis kasutaja funky; 02 m 2023, 16:00.

                      Comment


                        #12
                        Jah, eks see "väike või suur" ole suhteline mõiste, oma ventikahunnikust sai sorditud selliseid mis olid esiteks vaiksed ja teiseks startisid madalama pinge pealt ka edukalt. Olid nad nüüd 90x90 või 80x80 ei mäletagi. Aga eesmärk oli et oleks vaikne ja et oleks siiski õhu liikumist ja seda kombot miski päris pisikesega on raske saavutada. Puusalt tulistan mälu järgi et võisid olla miskid ebmPapst omad. Ja kinnitus sai ka aretatud siis mitte otse kivi peale aga kuidagi suhteliselt vahetult tema kohale miskite iseväänatud kronsteinidega mis kinnitusid muu karkassi külge. Aga sai skeemist leitud miski selline koht kus oli standby's miski väiksem pinge mis siiski suutis ventika käima tõmmata aga pöörles aeglasemalt ja praktiliselt hääletult, kuigi õhu liikumine oli olemas. Noh ja kui ressile toide täie lauluga peale tuli siis pöörles ka kiiremini ja eks ta tegi törtsuke rohkem vuhinat ka aga ega seda enam muu heli taustalt kuulda polnud... Võimalik et otse kivi peal istuv ventikas annaks parema tulemuse aga selline ebatraditsiooniline lähenemine anyway ei anna statistlises mõttes ühest ja stabiilset tulemust mida võrrelda...

                        Comment


                          #13
                          Esmalt postitatud funky poolt Vaata postitust
                          ..peaks siis sellele hoolduse tegema??
                          Hoolduse ehk modifitseerimise küsimust et teha või mitte, ei saa üldse nende ressidega tekkida, see on ainuvõimalik moodus neid sälitada. Jah, olen ka selliseid tunnuseid kuulnud et sisselülitus mingi aeg nii trikitab, sellele järgneb juba siis see et heli üldse ei ole ja ei tule enam. Niisiis, juba TÄNA kaan maha ja tolm ära, kasvõi suvaline käepärast vent peale. Isegi kui kohe ei saa korrektselt vormistatud, pole hullu, saad rahulikult õiged asjad pärast panna. Vaja siis madalat emaplaadi sillaradikat, DC-DC reguleeritavat konverterit rpm sättimiseks ja suure mõõduga ventikat, et vaikne jääks lõpuks. Mida suurem seda parem, peaasi et selle korpus oleks kuni 2cm paks.

                          Muidugi selle juba trikitava isendiga võib ka rong läinud olla, aga see ei tohiks tükki küljest võtta kui proovida päästa. Nibin-nabin igal juhul.

                          Võtsin 818 remondimanuaali, seal on toites võtta stby pingeid nii +12V kui +9V, ventika tarbeks tuleks võtta +12V, mis asub pistikus JL9000A pin3 all. No ja chip ise on Q3001, mis kaitse alla tuleb võtta (igaks juhuks, videotest võib igasugu muljeid jääda).
                          viimati muutis kasutaja OSX; 02 m 2023, 17:09.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

                          Comment


                            #14
                            ..noojh.. säh sulle sis.. vedasin tepsli seinast wälja ..aga ned chipid ja pinnid on minujaoks nagu hiinakeel.. kas siin mingi privaatkirjade osakond ka on??

                            Comment


                              #15
                              Privaatkirjaks peab vist nimele klikima ja sealt avaneb mingi vaade kus muuhulgas ka "Privaatsõnum" seisab.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

                              Comment

                              Working...
                              X