Teade

Collapse
No announcement yet.

Philips AQ5150

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Philips AQ5150

    Sattus mulle kätte kasutatud Philips AQ5150/14. Skeemi ja remondijuhist pole ma suutnud leida. Vasak kanal ei mängi (ka kassetikat käiates). Madalsagedusvõimendi on eraldi plaadil ja sealt leidsin ühe punnitava elektrolüüdi, mis sai ära vahetatud; ka enamik elektrolüüte (mis tegelikult olid veel päris kobedad). Kui pill voolu alla panna, siis mängib ainult parem kanal, veerand tunni pärast hakkab mõnikord mängima ka vasak kanal. Kui lülitada pill välja ja uuesti sisse (raadio/kassetka nupust), siis mängib ainult parem kanal. Kui madalsagedusvõimendi sisendis olevaid takisteid mõõteriistajuhtmega natuke "ärritada", hakkab mängima ka parem kanal. Jootsin igaks juhuks takistid üle, midagi ei muutunud. Võimsusaste on ühe kivi peal, mille marki ma pole suutnud tuvastada, sest sinna on radikas peale joodetud. Ees on paar transi. Ilma skeemita on natuke keeruline hakata jälgi ajama, kuhu signaal kinni jääb. On kellelgi kogemust või ideid?

    #2
    5130 ja 5190 manuaalid äkki annavad aimu - https://elektrotanya.com/showresult?...a=All&kat2=All

    Comment


      #3
      Ma uurisin seda 5130, see tundub kõige lähedasem olevat. See, et vasak kanal mõne aja pärast ise tagasi tuleb, viitab ikkagi vigasele elektrolüüdile. Ega ma päris kõiki pole seal välja vahetanud (neid nominaale on päris keeruline radika alt ümbert nurga välja lugeda). Pastakaga läbikoputamine efekti ei andnud (külmjooted). Kui võimendi sisendit "ärritades" signaal tagasi tuleb, siis ilmselt on võimedi sisendtrans lukus (režiim paigast ära) ja avaneb alles ärritamise peale, või siis, kui vigane elektrolüüt natuke elumärki annab. Mõõteriistajuhtmega seal sees sorkides mürisevad mõlemad kanalid ühtmoodi. Ilmselt tuleb neid kondekaid veel välja vahetada. Intelligentne oleks muidugi õige skeemi järgi pinged metoodiliselt üle mõõta.

      Comment


        #4
        Oli mingi juhus, kus transs(plastkorpuses) tegi sama tempu. Tasasele koputamisele ei reageerinud ja ei mäleta, kuidas asi lõpuks välja tuli. Ilmselt hoidsin voltmeetrit peal ja jälgisin võimalikke hüppeid.

        Comment


          #5
          Tehtud! Karjub nagu loom.
          Praktiliselt kõik vasaku kanali elektrlüüdid olid küpsed ja on välja vahetatud. Põhjus lihtne - need kõik istuvad radika all ja radikas läheb päris soojaks. Ka üks külmjoode on üle joodetud. Viimane koht, kuhu signaal kinni jäi, oli lüliti raadio/makk. Kontaktiõli oli aastatega ära haihtunud, seega läks käiku vatitikk ja 80-kraadine koroonaviin, mis tegi ka töö ära.

          Comment

          Working...
          X