Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika 7301 stereo makk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radiotehnika 7301 stereo makk

    Lugu siis selline: kui vajutan PLAY nuppu, siis kustutus- ja helipea umbes poole maa peal jäävad seisma ja lindi vastu tuleb nad sõrmega lükata. Ka on see jama, et toonvõll närib linti ja võlli vahetus ei aidanud. Viga tekkis suht hiljuti.
    Enne seda aga tekkis veel selline jama:
    lindistades ta lindi ühele rajale ei jäta pea mingit signaali, kahtlustan, et selle kanali signaal on lihtsalt teise kanali pealt ülekostnud heli. Pealegi "normal" reziimis ta ei lindista eriti hästi, heli on ebakvaliteetne ja kipub katkema, nivoo madal, ka ei funka kustutus sel reziimil kuigi hästi, eelmine signaal kostab uuest läbi. Tuleb lindistades paratamatult kasutada kroomdioksiidlindi reziimi ka tavalistel kassettidel, et helikvaliteet paras oleks.
    Lindiarvesti lollitab-"kerib" kogu aeg numbreid allapoole sõltumata lindi liikumise suunast.

    Vajaks abi ja kui võimalik, ka skeeme.

    #2
    vaheta lüüt konded kõik ära,kui kusagil katkestust ei ole ja helipea korras siis peaks ju lindistama,kontrolli ka ümberlülitit play/rec,see lindi arvesti on lihtsalt algeline loll (omal ka sama makk,selle loenduri andur on selline,et loebki ainult ühtepidi) kontrolli mehhaanikas,et mingi vedru nõrk või katki ei ole ega midagi kõver.linti võib ka selle pärast närida,et rull ei avalda korralikku survet toonvõllile,või on helipea valesti reguleeritud.
    kahjuks pole scannerit-skeemid on paberil.
    otsi netist,kusagil vene lehtedel kindlasti on.

    Comment


      #3
      Kas see on ikka see sahtliga variant? Skeemi järgi on äravahetamiseni sarnane Radiotehnika M-201 - ga. Sellel küll ei olnud mingit "normal" režiimi. Või on mingi moderniseeritud variant? Ja pead ning surverulli liigutati ilma mingi elektroonikata.
      Kui linti närib, siis reeglina viga hoopis surverullis. Kui külje pealt vaadata, siis on selgelt näha, et keskelt kumer. Vahel on see tingitud sinna kogunenud kõntsast aga võib ka kumm olla väsinud. Proovi seda piiritusetampooniga põhjalikult nühkida, kuni tampoon jääb täiesti puhtaks. Neid võib rohkem kui üks vaja minna. Kui see ei aita, siis tuleb surverull ära vahetada.

      EDIT: Rulli puhastamisest veel niipalju, et mina teen seda nii:
      Paned maki käima ja surud tampooni vastu rulli. Seejuures peab vaatama, et vatti toonvõlli ümber ei keri - tampoon sinnapoole, kus rull kerib võllist eemale. Ja tampoon ei tohi piiritusest nõretada, nii et piiritus koos kõntsaga laagrisse jookseb.
      Kui ühe tampooni kõik küljed on kõntsased, võtad järgmise ja nii edasi, kuni enam midagi tampoonile ei jää.
      "Normal" - režiim tekitas hämmeldust. Ilmselt mõtlesid normaallinti. Mul jäi algul mulje, et sellel kiirlindistus ka ja siis oli mõtlemist, et milleks küll, kui pole duubel.
      Kas pead ikka puhtad ja kulumata, et kehvasti lindistab ja kustutab? Kui jah, siis peab uurima kustutusgenet ja eelmagneetimist.
      Kas teisel makil salvestatut mängib korralikult?
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #4
        ta peaks olema sama mis M201.indikaatori vigade korral tuleb kõigepealt kontrollida pingeid +/- 15v. tavaliselt on mahtuvuse kadu pingestabilisaatorites.

        Comment


          #5
          Jah, sahtliga variant, millega saab ka lindistades kasutada kaht tüüpi linte (tavaline ja kroomdioksiid). "Normal" tähendabki tavalise ehk raudoksiidlindi reziimi.
          Lindiarvesti muide varem luges ilusti mõlemas suunas, enne kui lolliks läks.
          See võimalik katkine vedru seal mehaanikas asub minu jaoks ligipääsmatus kohas-okey, peade süsteemi saan maha võtta, kuid kuidas sügavamale pääseda?
          Altpoolt kah ligi ei saa, seal tundub kah kõik terve olevat.
          Helipea sai uue vastu vahetatud kohe peale maki saamist enda valdusse ja välimus on sama mis eelmisel (takistust siiski ei võrrelnud-kas see võiks kah mõjutada?). Ja helipead regullida ma oskan-seega asi pole peas. Kustutuspea võib jah väsinud olla, seda ma ei vahetanud.
          Teisel makil lindistatud ja originaalkassetid mängivad ülihea kvaliteediga, nende juures vigu ei leia. Aga selle makiga lindistades pean nivoo julmalt peale keerama, et eelmine signaal kuuldavaks ei jääks (mida aga muusika vaiksematel kohtadel siiski esineb), samuti, nagu mainitud, pean kasutama lindistades kogu aeg kroomdioksiidlindi reziimi-tavalise lindi reziimil lindistatu on õudselt kehv.

          Tahaks teada, kus asub eelmagneetimise ja kustutuse genekas. Proovisin sättida neid regullitavaid poole, mis asuvad just kustutuspea juhtmete plaadiletulekukoha juures, aga-ei mingeid tulemusi. Kuigi poolid peaksid sellises genekas asuma.

          Comment


            #6
            peaks abiks olema

            Comment


              #7
              See, et lindistada saab ainult kroomi asendis ja sitasti kustutab, viitab, et kustutusgene DA2 saab viletsat toidet (10 jalal peab vähemalt 12V olema).

              Kas lindistamisel näitavad mõlema kanali indikaatorid signaali ja kas signaal on liiniväljundis mõlemas kanalis olemas ???
              Kui nupust ei saa peale keerata (indikaator ei näita) , siis kontrolli sisendi plaati ja paralleelita seal XS6 4 ja 6 kontakt omavahel , kui siis signaal ilmub, otsi viga sisendiplaadilt ja eriti kivi DA3 ahelatest (ümberlüliti) pane kokku kovi jalad omavahel 3 ja 1 ning 6 ja 7, siis asi peaks olema jõumeetodil liinisisendile ühendatud - mikrofonist signaali kasutada ei saa.

              On juhuseid, kus on katkend eelmagneetimisvoolt tõkestava filtri pool. Kontrolli poole L3 ja L4, samuti kondesid C26 C27


              See, et loendur jamab, tundub olema nende loendurikivide tüüpviga . Kord sattus kätte selline eksemplar, mille keskmine number käis vastupidi

              ja !! kontrolli kindlast mängimis-lindistuslülitit !!!

              toiteploki pinged on ikka normis ?

              Martin@makkide fänn


              edit : vaata ka seda teemat http://www.tevalo.ee/foorum/index.ph...topic=5606&hl=
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

              Comment


                #8
                proovi ainult kustutada.kui kustutab, siis on viga eelmagneetimises.kui ei kustuta, siis on viga generaatoris.

                Comment


                  #9
                  Indikaatorid näitavad signaali mõlemal kanalil nii lindistades kui ka maha mängides, ja seda ilusasti. Lindistades on signaal mõlemal kanalil olemas ja originaalkassetti mängides samuti-aga selle makiga lindistatul ühel kanalil signaal väga nõrk. Indikaator on igati korras.
                  Ka ainult kustutamine on ära proovitud-kustutab, aga halvasti ja seda nii tavalise kui ka kroomdioksidlindi reziimil.
                  Lihtsalt kroomlindi reziimil on nivoo piisavalt korralik, et enamasti vana signaal ära summutada, samas kui tavalise lindi reziimil võin nivood kuitahes julmalt peale keerata (indikaatori skaala lõppu)-ikka lindistab nõrgalt.

                  Comment


                    #10
                    tee proovilindistus tühja kasseti peale,(tekis kahtlane tunne, et kustutuspea on paksu sopakorra all).

                    Comment


                      #11
                      Nii. Lüüdid üle vaadatud, mitu tükki ka vahetatud. Pead on korras, vasakus kanalis heli puudub (vaatan siiski lüüdid veel üle-äkki jootsin midagi valesti). Mehaanika isegi hakkas tööle, kuid-mõne kassetiga ta viskab kiiruse liiga üles ja mõnda teist jälle närib. Ning tihti kostab mehaanikast heli, nagu hõõruksid 2 kulunud hammasratast üksteise vastu ning heli väriseb selle ragina rütmis.
                      Sahtli alumise plaadi kivi DA1 juurde panin ühe 100 mikrose lüüdi, kuna originaali ehk 50 mikrost ei leidnud. Surverulli surve tõstmine paneb süsteemi linti närima.
                      Kustutuspea takistus on 2 oomi-peaks nagu korras olema, eks ole?
                      Kas see kustutusgenekas on sahtli alumise plaadi DA2? Selle peal on pinge ca 14 volti.

                      Comment


                        #12
                        Kuna sain uue maki ja remondis oleva pilli mehaanika on pees, siis jätan selle asja ilmselt kus seda ja teist.

                        Comment


                          #13
                          No üks asi proovida oleks veel lindistuspea otsad ringi vahetada... Kui siis lindistab teist kanalit, on ikkagi lindistuse ahelates viga... Selle makiga on mul endal ka väga palju jamamist olnud... Viimane suur otsimine oli selle sahti plaadilt leida külmjoode.
                          Seda mehaanikat seal on kindlasti vaja õlitada. Ühel taolisel makil ei läinud enam kerimised sisse - tuli välja, et mehaanikas oli puksid kinni kuivanud ja vedru enam seda süsteemi ei liigutanud.

                          Comment


                            #14
                            Originally posted by digital@Oct 12 2004, 22:54
                            No üks asi proovida oleks veel lindistuspea otsad ringi vahetada... Kui siis lindistab teist kanalit, on ikkagi lindistuse ahelates viga...
                            Mängib ju sama peaga.

                            Kahtlistan millegipärast ikka punnfiltri pooli (on ennem ka juhuseid olnud).
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                            Comment


                              #15
                              Pead saab üle vaadata ka lihtsalt oommeetriga, ei pea tingimata otsi ringi vahetama...
                              Kerimised asjal töötavad. Kunagi sai kõik liikuvad osad lahti logistatud ja ära õlitatud.
                              See, et pikaajalisel seismisel mehaanika kinni kuivab, on mul teada.
                              Kuid ma vist arvan, et miski jäi mul kahe silma vahele ja nüüd mingi hoob, mis peaks liigutama mingit hammasrataste ühendust, ei liigu...

                              Comment

                              Working...
                              X