Teade

Collapse
No announcement yet.

Technics SH-GE70 ekva sahiseb

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Technics SH-GE70 ekva sahiseb

    Tervitus!

    Sai IceUul-i käest ostetud Technics SH-GE70 ekvalaiser.
    Eile ühendasin esmakordselt ning muusika kuulamise ajal ei saanud isegi aru, et sahiseb. Kui aga kinni panin, oli sahinat kuulda... kui "bypass" (ekva ei tööta) variandi peal on, siis sahin puudub.

    Milles võiks probleem olla, kuidas kõrvaldada?

    -Siim Sepman

    #2
    Kui kõik sagedused 0dB (Flat) paned peaks ikka vaikne olema...müratase sel pillil on -105dB...see üsna hea
    10kHz üles tõstad, siis peabki natuke sahisema.

    Comment


      #3
      kontrolli, kas siis ikka sahiseb, kui sisendi ära lühistad? Võibolla tuleb sahin ebapiisava kvaliteediga sisendikaablitest sinu süsteemis?

      Comment


        #4
        Sisendikaablites ei tohiks asi olla. Kuna sama kaabeldusega, kuid "bypass" variandis sahinat ei olnud (sama kui ekva on välja lülitatud).

        Minu arust ka "flat" konfiguratsiooniga sahises, kuid vaatan igaks juhuks üle. Sahin on küll suht. vaikne, kuid piisavalt häiriv, et olla normaalne, seega midagi on ikkagi korrast ära (ekval pole ka eriti mõtet kui ainult "flatiga" kuulata).

        Kuna ma ei ole ennem elektroonikaseadmeid remontinud, võiksite pakkuda tüüpkohti kust tavaliselt tuleks vea otsimisega algust teha... teatud lüüdid kuivanud vms.

        Comment


          #5
          Kui ikka tõesti sahiseb, siis remont ei aita vaid tuleb mingi teine eku osta, mis võib ka sahiseda. Ekus nii palju kivisid sees et kõik kokku võivad tuntava sahina tekitada isegi vaatamata sellele et tootja <100dB müra julgeb spetsi kirjutada,

          Comment


            #6
            Proovisin nullnivoo ära - ei sahise.

            Senine konfiguratsioon oli: cd-player, ekva, 25ac-311

            Kõlaritel oli eelvõimendi puudu, võib-olla on viga selles. Nivood võivad paigast ära olla. Eile õhtul proovisin eelvõimendit vahele panna, kuid ei õnnestunud(ei saanud heli kätte... kaabelduse viga ilmselt)... kui selle vahele saab, annan jälle aru.

            Sisend-väljnud nominaalpinged on ekvalaiseril 1V, maksimum 8V

            Comment


              #7
              Põhimõtteliselt sisendsignaali taset tõstes muutub väljundis müra (siis ekvalaiseri enda müra, mitte sisendallika oma) "vähem kuuldavaks" sest müra pinge ja kasuliku signaali suhe muutub. Lõppvõimendi peab ka siis "tuimem" olema, muidu pole asjast kasu. Kahjuks suurenevad ka moonutused...see 8V väljundi max. on muidugi ilmne liialdus .

              Comment


                #8
                kust see 8v tuli?see on ainult ekvalaiser s.t. tal on ainult liiniväljund. 25AC-311 tahab normaalseks tööks 1v sisendpinget. liiniväljundi norm on 250mV.seega on võimendi sisendil signaali/müra suhe madal ja sahin on sees. et asi korralikult töötaks, tuleb vahele panna eelvõimendi.

                Comment


                  #9
                  Sel ekvalaiseril reg. ulatus +/- 12dB, mis tähendab, et mingit etteantud sagedust (7 erinevat) saab tõsta-langetada 12dB ehk pinget 4 korda. Kui sisendpinge näit. 10kHz juures 1V, siis reguleerides muutub see väljundis 250mV...4V.
                  Sellest siis see 8 volti, mida ekvalaiser peaks ilma moonutusteta välja lubama. Vene tehnikal normaalseks sisenpingeks 250mV....lääne asjadel enamasti 1V...sellest ka erinevus müras.

                  Comment


                    #10
                    tõstsin üles kõik technicsi võimendite servis manualid mis mul olid ja neis oli liinisisend&#092;väljund normeeritud pingega 150mV. loogiline on mõelda firma teeb kõik oma seadmed üksteisega ühilduvatena. seega pakun välja et see ekvalaiser annab samuti välja 150mV. mitte mingil juhul 1v, rääkimata 8 voldist.

                    Comment


                      #11
                      -+12dB ei tahenda mitte mingi nipiga valjundi vahemikku 0.25mV - 4V, tule mxistusele. Ekva valjund on yhendatud lxppvximu reeglina (ei mxtle liinivaljundit) ja lxppvximu sisend on arvestatud (nom.vximsusel) 0,8V reeglina ja mxnikord ka 1V ja maximum umbes kuni 1,4V-2V (erandjuhul), kuid mitte kuidagi 8V see ei saa olla.

                      Comment


                        #12
                        -+12dB ei tahenda mitte mingi nipiga valjundi vahemikku 0.25mV - 4V, tule mxistusele. Ekva valjund on yhendatud lxppvximu reeglina (ei mxtle liinivaljundit) ja lxppvximu sisend on arvestatud (nom.vximsusel) 0,8V reeglina ja mxnikord ka 1V ja maximum umbes kuni 1,4V-2V (erandjuhul), kuid mitte kuidagi 8V see ei saa olla.
                        Loomulikult ei võta keegi ekvalaiserist sellist pinget...see oleks nonsenss&#33;
                        Küsimus hoopis selles, mida tootja oma pilli maksimaalseks väljundpingeks lubab (ja muidugi üle pakub).
                        Selle 0,25...4V tõin lihtsalt näite ja teoorias on see õige. Praktikas on juba sisendpinged niipalju väiksemad, et väljund eriti üle 1V ei läheks.
                        Aga loomulikult ei lase keegi oma ekvalaiserisse 1V ja 10kHz signaali, samas keerates vastava sageduse põhja&#33; Aga 2-voldiga ekvalaiseri väljund küll piiratud ei ole...iseasi, mis moonutused sellega kaasnevad...see oleneb juba aparaadi kvaliteedist .

                        Comment


                          #13
                          paistab, et teist keegi ei viitsi skeeme vaadata.teoreetiliselt võib sisendisse ka 100v lasta,aga praktiliselt on see võimatu.vene ajal oli keelajaks GOST, tänapäeval DIN.sellele võib muidugi ka sülitada, aga siis on muusikat kole kuulata. GOST/DIN normeerib sisend/väljundsignaali ja vastavalt sellele siis seadme võimenduse.kui me anname liiga suure sisendsignaali, siis me ei saa vastavalt suurema väljundsignaali.vaid ikkagi normeeritud väljundsignaali, mis on koledasti kahelt poolt piiratud.see väljund mis annab reguleeritavat kuni 4v. signaali, ei ole liiniväljund, vaid autoraadio väljund välise võimendi ühendamiseks ja võetakse juba peale helitugevusregulaatorit s.t. peale eelvõimendit.

                          Comment


                            #14
                            2V on lääne tehnikas levinud. Reaalselt on pinge piiratud sisemise konstrui tõttu (opvõimud ja kahepolaarne pinge) 10..13V.
                            Üpris mõistlik on kui ekvalaiseri väljundpinge on kõrge (6-8V), selle saab ju lõppvõimu sisendis alla tõmmata, seejuures SNR säilib.
                            Klassikaliselt on lõppvõimu sisendis potekas. Keerad poole peale ja ongi ok.

                            Teoreetiliselt ei või sisendisse 100V lasta, sest siis põleb sisend maani maha. Teoreetiliselt on sisendsignaali tippväärtus piiratud (toitepinge+0.5V), sest enamasti kaitseb sisendit toitesse ühendatud diood. Varistore ja stabikaid eriti vist ei kasutata, vähemalt normaalses seadmes mitte - tekitavad mittelineaarmoonutust.

                            Comment


                              #15
                              Üpris mõistlik on kui ekvalaiseri väljundpinge on kõrge (6-8V), selle saab ju lõppvõimu sisendis alla tõmmata, seejuures SNR säilib.
                              Paremate ekvalaiserite lubatud suurim sisendpinge on 10V ja väljundpinge samuti 10V...ja seda u. 0,005...0,1% THD juures, kõik oleneb sellest, missuguseid OP-d kasutatakse. Ekvalaiser on ju põhimõtteliselt pingevõimendi. See müratase -105dB on n.ö. pilli omamüra, kui regulaatorid FLAT asendis...tasub vaid regulaatoreid kergitada, kui müratase suureneb.
                              Technicsi 8V max. väljundpinge polegi kusjuures nii uskumatu kui algul näib...
                              Konkreetne pill siis...tuleb 25AC311 sisendi tundlikust vähendada ja ekvalaiserisse pleierist tugevam signaal anda.
                              1. Võimalus kasutada pleieri klapiväljundit Line-Out asemel (kui Line-Out antud isendil üldse on)...halb see, et kasvavad moonutused (pleieri sisene klapivõim tavaliselt lisab neid) ja kasvab loomulikult ka pleiri enda müra (jälle klapivõim&#33.
                              2. Kasutada eraldi eelvõimu pleieri ja ekvalaiseri vahel.

                              Comment

                              Working...
                              X