Teade

Collapse
No announcement yet.

Kenwood'i lõpukivi tuline

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kenwood'i lõpukivi tuline

    Tuli remonti Kenwood KRC-358R. Selgus, et kaitsediood lühises, toiterada põlenud.
    Vahetasin dioodi ära, raja paikasin kah. Lühist rohkem kusagil ei paistnud olevat - seega särts peale. Tööle hakkas, aga... lõpu (TA8251AH) jõudevool ca 2,5A!!! Peaks olema pea 10 korda väiksem. Väljundis pinged normis, ossiga ühelgi koival mingit võnkumist vms. ka polnud. Mõtlesin, et äkki kivi sai ikkagi haiget ja panin uue. Mitte mõmmigi!!! Radikas ikka paari minutiga nii kuum, et haiseb. Ei hakanud laboratoorset tööd tegema, testimaks, kas kivi termokaitse ka hästi töötab - nats kallivõitu kivi, et neid huvi pärast kärsatada. Vahetasin igaks juhuks kivi ümbert lüüdid ka ära - ikka sama jama :blink:. Nüüd ei oska enam kuskilt osast kallale minna. Pinged oleks nagu kõik normis. Pilli skeemi mul pole, aga kuna lõpp on praktiliselt identne kivi datasheedis tooduga, siis nagu polegi enam miskit eriti vahetada. Oss ei näita endiselt mingit signaali ei sisendis ega väljundis (peale aimatava müra muidugi). Misasja kivi selle vooluga teeb, aru ma ei saa...
    Kas keegi on komistanud sama kiviga sama vea otsa?
    Harjutamine teeb harjutajaks.

    #2
    Mul oli analoogne probleem ühe automaki TA8220H-ga. Ilma koormuseta läks nati aja pärast hirmtuliseks, aga oli kivi enda viga...pärast vahetamist kõik toimis.
    Kas pole ikkagi mingi genereerimine? Kuidas ilma koormuseta käitub? TA8220-l on väljundi otstel mingid 4 keraamilist kondet, mis läbi 2,2 oomiste takkide maha lähevad, need vist genereerimise vastu...justkui...aga ei tea ka

    Comment


      #3
      No ei tea... Siis oleks ossiga ka miskit näha. 2,5A - ga peaks juba päris vägev väljundpinge olema.
      Raadio iseenesest toimib. Pole moonutusi ega miskit. Tuliseks läheb sõltumata koormusest ja/või valjusest.
      RC - ahelad võimude väljundeis ikka rohkem kõrgemat järku harmooniliste mahasurumiseks. Kunagi ammu sai mingit 5W võimu ehitatud ja unustasin vist selle 100nF konde sisse jootmata. Sel ajal oli AM - ringhääling veel täies elujõus ja mingi raadio oli peale remonti kontrollimiseks riiuli peale käima pandud (kesklainel). Kui siis võimu nii valjuks keerasin, et juba moonutusi kuulda oli, läks raadio riiuli peal äkki nässu - mingi kraaksumine tuli sisse. Võttis ikka natuke aega, enne kui aru sain, et see ju täpselt tümpsu taktis! Ja siis veel natuke, kuni põhjuse ära jagasin - võim hakkas piirama ja siis tuleb sealt ohtralt harmoonilisi, mis olid veel 1MHz kandis piisavalt tugevad, et nõrka AM - jaama segada. Peale konde jootmist kadus raadio "viga" iseenesest .
      Nüüd tuli jälle palju offtopic'ut. Sorry!
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #4
        kuidas sellest aru saada, et raadio toimib?on siis heli või ei ole?

        Comment


          #5
          Originally posted by Padasonic@Aug 20 2004, 05:05
          Raadio iseenesest toimib. Pole moonutusi ega miskit.
          Et siis on heli.
          Harjutamine teeb harjutajaks.

          Comment


            #6
            kontrolli jalgade 13. 4. 8. 18. 22. ühendust üldjuhtmega.see peab toimima trükiradade mitte aga plekkkesta ja kruvide kaudu.

            Comment


              #7
              Kui rajad on terved, siis on kivi lõpptransid ise läbi. Õigemini sellele viitab ka sulavkaitsena "põlenud" rada.
              Tõenäoliseks põhjuseks kas liialt väikse koormusega kõllid või liialt kaua "peale keeratud" suur helitugevus vms.

              Comment


                #8
                Mnjahh... Viga oli tegelikult selline, et häbi tunnistadagi. Nimelt oli raadio kaablitele otsa aretatud mingi x pistik. Kuna töö oli suht korralikult tehtud, ei osanud halba aimata. Selgus, et keegi tarkpea oli siis esimesed ja tagumised kanalid "sillanud", st ühe kanali esimese "+" ja tagumise "-" omavahel kokku ja kõll siis "äärmiste" otste vahele!!! Teine samamoodi. Jah, on küll selliseid 4ch/2ch pille olemas, aga mitte SELLE kiviga. Annab ikka selle peale tulla, et sildvõimu veel püüda sillata!
                Kuna Kenwoode käib vähe remondis, siis pole hakanud ka "remondijuhet" ostma või tegema ja selle x pistiku teine pool jäi ju kliendi autosse. Seega jootsin lihtsalt kõllid-voolud otse plaadi peale. Ei tulnud selle peale, et mõõta kanalite vahelist takistust!
                Kõige üllatavam on see, et võim tegi korralikku häält, kuigi ma kõva tümakat ei proovinud, sest kivi oli niigi juba "higine". Kui tundsin, et endal hakkavad juhtmed kokku jooksma, tegin viimase katse ja tõmbasin raadiol pistiku välja, et seda uurida... Kolks! kukkus ampermeetri osuti ca 300mA peale! Harutasin siis juhtme laiali ja... Edasi tuleks pikk rodu roppusi...
                Vaatamata sellele, et oma 25 aastat asjaga tegeldud, astusin ikka lollilt ämbrisse :angry:
                Et mis sest loost õppida? Eks ikka seda, et elektroonika on endiselt teadus kontaktidest
                Tänud kõigile, kes oma arvamust avaldasid!
                Harjutamine teeb harjutajaks.

                Comment

                Working...
                X