Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite 3D printimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõlarite 3D printimine

    Kas keegi tegeleb kõlarite 3D printimisega?
    Kui CAD failid teen ise, siis oskaks keegi pakkuda sellise printimise hinda?
    Kas tuleb odavam ise printer osta või tellida teenust?
    Kõlarid oleks midagi sellist: kaks 6 1/2 tollise auguga ja 24 cm välisläbimõõduga "velge", mis omavahle kokku ühendatud nii, et nende vahele saab paigutada kõrgete valjuka mõõtudega 20x10 cm.

    #2
    Vs: Kõlarite 3D printimine

    Olen kõlari kaste printinud omajagu aga mul on mõõdud 25x21x21 max. Päris kaua võtab aega, printer palju voolu ei võta aga sellist suurt detalili prindib mitu ööpäeva. Ma oletan kuskil kolmveerand rulli läheb sellise kasti peale, oleneb kui paks ja kui palju infilli. Rull PLA-d ca 20 €.
    Kui saadad joonise oskan täpselt öelda palju materiali läheb.
    Printeri ostuga niipalju et kui sul üks detail printida siis ei tasu ära, aga kui rohkem tahad printida siis ikka pika peale tasub. Kõige odavamatest printeritest ei tea, ise kasutan prusat.
    "No one likes a smartass, but everyone loves being one"

    Comment


      #3
      Vs: Kõlarite 3D printimine

      Pilt viimasest DIY bt kõlarist mille printisin.
      Click image for larger version

Name:	C41B19BD-A01A-4BAE-9D1F-051E6348E851.jpg
Views:	1
Size:	94,4 KB
ID:	873202
      "No one likes a smartass, but everyone loves being one"

      Comment


        #4
        Vs: Kõlarite 3D printimine

        Mingi esialgne neljandik on selline:



        Krdi pael selle foorumiga on, peab saama kuidagi umlautidetta hakkama?
        viimati muutis kasutaja moi; 01 12 2020, 19:31.

        Comment


          #5
          Vs: Kõlarite 3D printimine

          Saad ehk 2D teha kus oleks mõõdud ?
          "No one likes a smartass, but everyone loves being one"

          Comment


            #6
            Vs: Kõlarite 3D printimine

            Ei ole asi veel nii valmis.
            Hetkel rohkem pole kui: Kõlarid oleks midagi sellist: kaks 6 1/2 tollise auguga ja 24 cm välisläbimõõduga "velge", mis omavahle kokku ühendatud nii, et nende vahele saab paigutada kõrgete valjuka mõõtudega 20x10 cm.
            Ja kokku on neid 2 tükki.

            Comment


              #7
              Vs: Kõlarite 3D printimine

              Mina olen tellinud 3d kojast paar aastat tagasi. Korjasin siis pakkumisi mujalt ka, aga nende oma oli kõige mõistlikum. Kvaliteet oli okei. Pärast hakkas rohkem vaja olema, siis ostsin printer. Ja teise. Ja nüüd juba kolmanda.
              Ise printimisega on see häda või rõõm, et ega printeri ostuga asjad ei lõpe. See on terve uus valdkond, kuhu tuleb tõenäoliselt investeerida sadu tunde, enne kui erinevate materjalidega erinevad prindid enamvähem välja kukkuma hakkavad. Eriti odavama otsa printeritega. Või siis olen ma keskmisest juhmim
              Mõõdud on paraku napilt üle odavate printerite max mõõtude. Mis on seal 210 - 235mm vahemikus. Ei ole muidugi suur probleem jupphaaval teha ja kokku panna, aga jälle üks ekstra samm.
              Kui su põhieesmärk on kõlaritega tegeleda, siis tee mudel valmis ja saada paari kohta, 3dkoda sealhulgas, päring. Selle pealt saad edasi otsustada.
              Toidan trolle!

              Comment


                #8
                Tegelikult võib ka muud variandid kõne all tulla. Näiteks puidust CNC-ga välja lõikamine või treimine, kuigi ka need peaksid üsna keerulised olema ja mitte odavad.
                viimati muutis kasutaja moi; 02 12 2020, 15:16.

                Comment


                  #9
                  CNC treipinke on väga vähestes kohtades, peamiselt vist metalliettevõtetes. Nendega on telgsümmeetrilisi asju pisut kiirem teha võrreldes ruuteriga-ga. Aga ruutereid on rohkem. Ka kodugaraazides, võibolla keegi foorumlane isegi viitsib sulle valmis põristada.
                  Saada mudel meiliga, ma vaatan seda natuke. Sealt vaatest ei saa täpselt profiilist aru, et mis piirangud üldse ühe või teise meetodiga võivad tulla.
                  Toidan trolle!

                  Comment


                    #10
                    Ega see profiil ei pea täpselt selline olema kui pildil on, võib ka täitsa lauge ilma kontsentriliste joonteta olla (jooned on simulatsiooni ja meshingu jaoks) aga see on nagunii ainult osa kogu jupist ja see kogu pilt pole valmis.
                    viimati muutis kasutaja moi; 02 12 2020, 16:12.

                    Comment


                      #11
                      Nüüd ehk natuke rohekem vamis.
                      .Click image for larger version

Name:	kolar2.png
Views:	451
Size:	330,6 KB
ID:	1107637

                      Comment


                        #12
                        Need väikesed nüansid, mis printimisel või freesimisel peavalu võiks valmistada siit siiski väga hästi ei paista. Kui sa postitaksid rõnga lõike (või saadaks terve mudeli archive'na) siis saaks natuke rohkem mõlgutada. Trükkida saab ikka, aga küsimus on, et kas tugistruktuuriga või ilma. Esimene kipub paratamatult ka halvema pinnakvaliteedi jätma nö õhus rippuvatel kohtadel.
                        Freesides on sarnased väljakutsed - negatiivsed kalded kusagil topsi sees on kättesaamatud. Saab kahelt poolt freesida, aga siis on vaja rakis teha, et koordinaadistikku hoida kui tooriku ringi pöörad.
                        Kas topsi mõõtude 22cm sisse toomine on välistatud? See ei ole väga oluline, aga tooks rohkem laiatarbeprintereid sobivaks.
                        Toidan trolle!

                        Comment


                          #13
                          Kõik variandid on laual. Ka väiksem läbimõõt on võimalik, midagi pole lukus ja on adapteeritav vastavalt võimalustele. Kuna ma väga 3D printimisega kursis ei ole, siis on võimaik, et mõistlik on mingi teine konstruktsioon või mingid muudatused. Praegu on lähtutud ja ka joonis tehtud puhtalt akustika simuleerimise tarvis. Ilmselt peab printima mitme jupina ja need kokku liimima. Vaja on see komplekt ka kuidagi mingil alusel seisma panna, see osa on puudu. Saatsin faili PM-iga, ehk tuleb läbi.

                          Comment


                            #14
                            Sain kätte. Printimise ega ka freesimise mõttes ei ole midagi väga keerukat, kui topsik töödelda (printida või freesida) kahe tükina - selle sisemise rõnga juurest poolitades. Siis ei ole printides ka supporte vaja. Keskmise tüki mõõdud lähevad ka nende pisikeste printerite mõõdust pisut välja. Kui kellelgi on pisut suurem aparaat, siis on suht lihtne print.
                            Ainuke väljakutsuv koht on ribboni raami alumise poole ümardus, mida sellisel kujul ei saa hästi ei printida ega freesida. Aga 45 kraadi faas võiks juba välja tulla, või siis trükkida supportidega ja käsitsi üle töödelda.
                            Juppide omavahel kokku sobitamiseks pole ka keeruline mingid tiftid vms joonistada.
                            Toidan trolle!

                            Comment


                              #15
                              Tegin veel natuke simulatsioone ja kui võrrelda ümarat ebasümeetrilist H-frame (just see ta on mis eespool piltidel) varianti võimalikult samas mõõdus (sügavus nii ette kui taha) neljakandilise H-frame variandiga, siis mingit sisulist erinevust akustiliselt mulle vajalikus ribas ei ole. Kõik erinevused on kõrgemal kui 2 kHz ja seega on see ümar kuju ainult disaini element. Kuna plaan muud kõlari osad liimpuidu paneelidest teha, siis oleks ka täitsa võimalik variant teha lihtsad neljakandilised korpused. Lisaks oleks võimalik kasutada ka neljakandilise korpuse puhul normaalselt summutusmaterjali, mida ümara variandi puhul on väga raske ilusti vormistada. Saaks kõik ise teha ja sobiks bassi poolega visuaalselt paremini kokku.

                              Comment

                              Working...
                              X