Teade

Collapse
No announcement yet.

Ühest elemendist kaks t-line väljundit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ühest elemendist kaks t-line väljundit

    Tabasin täna õhtul ennast mõttelt, et kuidas arvutada sellist kasti, kus ühest elemendist läheb mõlema kasti serva suunas kaks liini. Kas see üldse kasulik oleks kuidagi või teeb asja ülemääraselt keerukaks. Kindlasti on siin juba sellest räägitud ka aga ei osanud ühtegi otsingusõna isegi kasutada. Mõtlesin 3" TangBand subwoofrist pisikese õuekõlari teha ja T-line tundus mõistlik mõte ja siis läks aga mõte uitama, et kuidas arvutuskäik oleks kui kõlar nö pooleks jagada kahes suunas minema. umbkaudne illustratsioon ka lisatud.

    Click image for larger version

Name:	idee.png
Views:	1
Size:	2,8 KB
ID:	883130
    -

    #2
    Re: Ühest elemendist kaks t-line väljundit.

    Kokku see ju võrdub kui üks suur "tigu" kui pooled võrdsed on.
    Arvuta harilik TLine ja jaga pooleks.

    Comment


      #3
      Vs: Re: Ühest elemendist kaks t-line väljundit.

      Sellist tüüpi kõlareid (ja veel palju muid erilisi tüüpe) saab arvutada sellise vaba tarkvaraga kui HornResp, https://www.avsforum.com/forum/155-d...-hornresp.html
      Miks sa asja nii keeruliseks tahad ajada? Selline kastitüüp (T-line/TQWT) ei oma eriti suurt eelist võrreldes tavalise inverterkõlariga.
      Mõistlikum on tegelikult osta korralikum valjukas, kui mingist mänguasjast bassi üritada välja punnitada keeruliste lahendustega.

      Comment


        #4
        Vs: Re: Ühest elemendist kaks t-line väljundit.

        Suuri bassikaid on mul küllaga kastidesse pandud, ei ole huvitav enam. Mind inspireeris selline tegelane tegelt https://www.youtube.com/watch?v=4_4tu4rAtgI ja ei olegi vaja keeruliseks ajada. Võtmesõnadeks nagu tänapäevale kohane, portratiivsus. Peakõlar on mul BG20 ja see karjub mehiselt tänu Toshiba ta8211ah kivile kuid bassiosa jääb natukene vajaka selle 20 liitrise kastiga. Mõtlesin siis teha liideskastid, et kui bass juurde vaja, läheb see 3" sub eraldi kastiga magentitega peakarjuja külge, kust võtab endale võimu. BG20 sai õnneks kunagi ettenägelikult 8 oomine soetatud ehk ei juhtu midagi, kui bassikas paralleelis juurde lendab.

        Olemas ostetud BassBox kuid too sunnik ei tea T-line jne asjadest midagi kahjuks. Samas ma ei tea, kas HornResp ikka suudab mulle kahe auguga t-line välja mõelda? Kas on kahest liinist üldse midagi kasu või on lõppude lõpuks ikkagi sama nagu oleks ühe liiniga? Ma ei saa praegu ise testida seda HornResp'i, sest tal tekib windowsi fontide puudumisega probleeme linuski keskkonnas.
        -

        Comment


          #5
          Vs: Re: Ühest elemendist kaks t-line väljundit.

          Esmalt postitatud Deus poolt Vaata postitust
          Samas ma ei tea, kas HornResp ikka suudab mulle kahe auguga t-line välja mõelda? ...Ma ei saa praegu ise testida seda HornResp'i, sest tal tekib windowsi fontide puudumisega probleeme linuski keskkonnas.
          Suudab kindlasti, softi taha seal asi pidama ei jää, Linuxi all tema tööst ei tea. Kaks või üks toru ei muuda tundlikuses midagi, mängivad sama moodi kui on õigesti tehtud.
          Samas kui ikka valjukas bassi ei anna, siis ei aita ka T-line seal midagi. 3" ja 8" tundlikused on juba nii erinevad, mingi 6-10 dB, oleneb valjukatest, 3" ei saa kuidagi samal tasemel bassi anda kui 8".

          Comment


            #6
            Vs: Re: Ühest elemendist kaks t-line väljundit.

            BG20'st pisikese kinnise kastiga väga madalat otsa välja ei võlu aga häält on tal mehiselt. Ma muidu olen ise rahul selle asjaga, mis valmis sai, läbukõll ikkagi ja kisab suht puhtal kõike, mis talle ette annad aga kui mõte lendama hakkab, siis ta hakkab ja ikka tekib tahtmine veel midagi juurde lisada
            Ma võtan siis kas TangBand W3-1876S või W3-1750SB ligi ja teen sellest mikroskoopilise t-line või inverterkasti alla ja elu ilus. Tänud kaasa mõtlemast.
            -

            Comment

            Working...
            X