Teade

Collapse
No announcement yet.

Ovaalse ristlõikega toru

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Ovaalse ristlõikega toru

    Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
    Tuleb ikka tuua poest orgklaasist toru ja triikrauaga lapikuks triikida.(Korduvalt kasutatud tehnika)
    Ma tegin keskkooli ajal 5mm pleksiklaasist kuumas vees painutades kiivrile kumara kaitseklaasi. Klaas oli Ikarus bussi sinine pleksiklaas, mis oli akna ülaosas. Vesi oli muidugi päris kuum, tuli kasutada nahkkindaid.

    Seda eespool mainitud freesiga, kõrikäiaga avade ühteajamist, poleerimist on tulnud kasutada mitmete mootorite puhul. Ja seda praktiliselt kõikidel mootoritel alates võrridest. Kui sisselaskekollektori ja plokikaane liitekohad, tihend on siledad, on minek ja muud näitajad palju paremad.
    Ja inverteritoru tooks ma ikka esipaneelini välja, sest puit elab niiskuse muutudes.
    viimati muutis kasutaja Svago; 02 07 2019, 21:09.

    Comment


      #32
      Vs: Ovaalse ristlõikega toru

      Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
      Ma tegin keskkooli ajal 5mm pleksiklaasist kuumas vees painutades kiivrile kumara kaitseklaasi.
      Meenub välklambi orgklaasist korpuse tegemine.
      Painutasid, läks valesti. Uuesti triikrauale ja tõmbus täpselt sirgeks. Kinni ei jäänud
      Plast senaplaadid sulasid rauale kinni

      Comment


        #33
        Vs: Ovaalse ristlõikega toru

        Ma konsulteerisin tädipojaga. Ta on üle 20 aasta ühes lääne orelitefirmas neid ehitanud, remontinud ja häälestanud. Olen kasutanud teda kõlarite hindajana.

        Madalatele toonide viled tehakse vaid puidust. Kuna ümarat on raske teha, siis on need tavaliselt neljakandilised – ruut või ristkülik. Põhiliselt tehakse kõvemast lehtpuidust - annab maheda madala heli. Kõrgete toonide viled tehakse Pb ja Sn segust ja annavad puhta tooni. On ümarad. Roostevaba teras pidi andma kileda heli.

        Ühed inverterkõlarid tegin puidust topeltpõhjaga, kus sisemine oli lühem - arvutatud pikkuse ja kaugusega põhjast. Ette jäi inverteri pilu.

        Inverteri toru peab olema jäik, et ei tekiks harmoonilisi ja et see ei annaks omakõla. Õhuke plast, roostevaba teras, alumiinium selleks ei sobi.
        viimati muutis kasutaja Svago; 03 07 2019, 15:19.

        Comment


          #34
          Vs: Ovaalse ristlõikega toru

          Ma võtan vastu igasugusest materjalist ovaalseid torusid sobivas mõõdus.

          Comment


            #35
            Vs: Ovaalse ristlõikega toru

            Joonesta valmis ja ma panen printeri sooja. Max kõrgus mida saan printida on 165mm, kui pikemat vaja siis tuleb jätkata.
            Toidan trolle!

            Comment


              #36
              Vs: Ovaalse ristlõikega toru

              Kui ma prototüübi järel päris asja hakkan tegema kindlasti prooviks. Mis formaadis joonis peab olema? Mingeid muid piiranguid ka on, materjali kokku hoiu mõttes võib pikemate ristlõike pindade vahele toe(d) panna?
              Mul tuleb inverteri pikkus kuhugi 12-10 cm kanti, sellest 20-27mm on esipaneeli paksus. Koonust vist printeriga tehes ei tule pind kuigi sile, nii et see on parem esipaneeli sisse lõigata, ülafreesi ja žablooniga saab piisavalt täpse ja mulle tundub, et plastist pole ilusam kui puidust.

              Comment


                #37
                Vs: Ovaalse ristlõikega toru

                Printer sööb STL-i. Ma ise kasutan Autodesk Fusionit, nii et selle formaadid sobivad ka, siis saan veel enne üle vaadata. Tõsi, et prinditud pind ei jää väga ilus, nii et esipaneelile ma seda ei jätaks. Materjaliga teeb slicer ise nii, et prindib solid body seinad ainult täismaterjalist ja sisse genereerib automaatselt mustri. Seinapaksust ja mustrit saab muuta. Aga üldiselt jääb selline jupp üsna jäik ja tuhmi kõlaga. Kui torujas keha printides "otsa peale" panna, siis ta suudab suht mõistlikult seda kasvatada, vajadusel ka nurka muutes, aga järsud nurgad vajavad tugesid. Need ta genereerib ka ise ja pmst on olemas ka vesilahustuv materjal, kui need sellega trükkida, siis pärast peaks pind üsna puhas jääma. Aga ma ei ole veel jõudnud selle vesilahustuva jaoks teise pea katsetamiseni ja muud parameetrid vajavad ka natuke veel paikaajamist, et järsud kalded päriselt ilusad saaks. Nagu ikka on kaks varianti - kas ostad odava printeri ja maksad ajaga või ostad kalli printeri ja keegi on selle vaeva su eest ära näinud

                Kui sa protot teed, siis miks sa üldse ei tee kandilisi õhukesest mdf-ist või vineerist vms torusid (nö "karpe"), lihtsalt neli seina liimida kokku. Nurgad tõmbad kasvõi penot täis, et toru mõõt ja kuju õige oleks.
                viimati muutis kasutaja Scott; 05 07 2019, 06:02. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima
                Toidan trolle!

                Comment


                  #38
                  Vs: Ovaalse ristlõikega toru

                  Proto tegemisel on ka väike tehnoloogia ja disaini arendamise mõte, saab elusast peast aimu, milline lõpptulemus võiks olla ja kuidas seda saavutada.
                  Ehk teen enamvähem nagu päris aga odavamast materjalist ja mitte väga täpse töötlusega.

                  Comment

                  Working...
                  X