Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarid kahe võimendi taga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

    Esmalt postitatud forint poolt Vaata postitust
    Lisaks otse kaablite ühendades tekib nn. dead end ehk siis signaal käib ikke läbi mõlema võimu sul. Tegemist on siiski nõrk vooluga.
    ?
    Kuidas see mõeldav on kui mittetöötava või mitte lubatud väljundiga võimendi sees on relee kontaktid avatud? Kõlarite miinus ehk võimendite GND on aga nagunii omavahel läbi signaalijuhtmete maa ühendatud.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #17
      Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

      Ei ole ise ekspert selle kohapealt paraku. Kuna ise olin sama probleemi ees siis AVS foorumist saad vastuseks ikke ,et ära silda kokku keerad halvimal juhul mõlemad võimud tuksi. Ju siis ikke on targem mitte sillata.

      Comment


        #18
        Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

        AVS foorum... kui ikke välismaa foorum siis peab uskuma ? Mul tiksuvad kaks võimendit ja ress peakanaliga ühtede kõlarite taga, juba ikka mitmeid aastaid, no ei saa rikutud. Jah, muidugi on tehniliselt korrektne teha lisaks eraldi kommutatsioonimoodul nagu Marcor1 siin nimetanud on aga teadlik kasutaja seda ei vaja. Lisaks pole see lisamoodul ka kõige kindlam vahend ei kvaliteedi osas (lisarelee(de) mõjust ahelas Marcor1 juba kirjutas natuke) ega ka lollikindluse osas nii et kokkuvõttes jääb see asi ikka toimima esiteks kasutaja rutiinil ning kui see alt veab, siis konkreetsete võimenduste kaitsemoodulitel. Ja need on sees kõigil tööstuslikel võimenditel, DIY maailmast me siinkohal ei räägi.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #19
          Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

          Tegelikult on mul kaunis lihtne probleem miks ei saa kogu mudru ressi taha panna - tollel on 5 sisendit, millest neli (HDMI kujul) kasutusel. Võimendi taga on 6 heliallikat. Selline kõlarite topeltkasutus on vajalik kuni helisüsteemile omad kvaliteetsed muretsen/ehitan.

          Vaatasin Estonia lõpuka skeemi - no pole võimalik et helisignaal sealt kuhugi mujale kui relee lahutatud kontaktidele satub. Usun et Onkyol (TX-NR414) on vähemalt sama hea lahendus.
          viimati muutis kasutaja znif; 20 m 2016, 08:40. Põhjus: Lisan

          Comment


            #20
            Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

            Uskuda pole seal midagi - ongi igal juhul releed vahel . See on ju kuulda kui reziime vahetad, 2ch ja mch vahel.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #21
              Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

              Alles kuu-kaks tagasi lugesin ühest vene foorumist ühe inimese muret, kellel pereliikmed olid kogemata võimendite väljundid omavahel kokku ühendanud ja tulemuseks oli ühel võimendil lõpu astme maha põlemine
              Kindluse mõttes soovitaksin väikese karbikese väljundite ja kõlaripaari vahele ehitada, mis ümberlülitaks releega allika ringi, siis ei ole ohtu juhul, kui kogemata või hajameelsusest mõlemad aparaadid sisse lülitada.
              Selles osas oleni päri, et stereo jaoks tuleb kasutada võimendit, kuna enamus ressid ei ole suutelised samaväärset tulemust pakkuma ja ressist pre-outi võtta ma ei soovita, sest juba pre-outini võib heli parajalt ära käkitud olla.

              Comment


                #22
                Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

                Kogemata ühendamine... "võimalik vaid venemaal" on suht ühel pulgal asjad. Kogemata võib palju juhtuda, tikuga saab silmad ka välja torgata või end ära põletada, ometi ei kohta me õpetust ega abivahendeid kuidas n.ö. ohutult tikkudega ümber käia. ...Või olete näinud kedagi kandmas turvaprille ja tulekindlaid käpikuid kui kaminasse tuld tehakse?

                Mis juhtub kui kaks võimendit korraga sisse lülitada? Kaitseautomaatika lülitab juba olemasolevad releed lihtsalt välja ja hajameelne kuulaja peab uuesti mõtlema millise aparaadi ta siis kuulamiseks sisse lülitab. Paar-kolm korda plõksib power nuppudega ja jääb juba meelde mis ja kuidas. Mul saavad isegi lapsed aru kuidas süsteem käib, üks käib alles algkoolis.

                Kuid tehniliselt on tõesti viks ja viisakas eraldi plokk vahele panna. Kas keegi soovitab mis loogika abil see plokk toimiks ja kuidas ta näiteks, juhul kui kasutab kontrollrelee juhtimimiseks andmeid võimendite toite olemasolu kohta, suudab korrektselt juhtida nii et üks võimendi töötab kõlaritele ja teine klappidele, samaaegselt? Süsteem peaks töötama ilma kasutaja otsese sekkumiseta.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #23
                  Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

                  Enamus juhtudel on ju kõrvaklappide väljundil isiklik kontaktipaar sees mis kõlarid välja lülitab. Kui veidi võimendit häkkida, saab tahapaneelile lisaotsad vedada mis releed automaatselt juhivad aga kui kõlariväljund on nagunii kinni juba, siis... Teine võimalus oleks ehk prioriteediga - kumb võimendi on olulisem kõlaritesse heli edastamisel. Estonia UM'il küll kõrvaklappide ots on DIN5 ehk ei lülita miskit välja, ise olen kasutanud minidisci mängijat salvestusreziimis klappide kasutamisel aga see pole kuigi hea lahendus. Samas kassetikal pole klappidele volüüminuppu, vinüülikal pole väljundit ja Estonia oma ei kipu kasutama - eriti kuna pole sobivat üleminekud DIN5-pulk.

                  Aga kuidas venemaal nii võime läbi lastakse - odavama otsa võimudel pole tihtipeale piisavat kaitselülitust. Või on mõni muu põhjus?

                  Ei usu et ma ise nii segi peaga toimetan et mõlemad võimendid koos mängima panen. Pereliikmed aga ei kasuta üldse muud kui ressi, minu muusikanurgas nad midagi ei näpi. Ja kui juhtubki et mõlemad korraga käima saavad siis selgub praktikas mis juhtub.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Kõlarid kahe võimendi taga

                    On 3 varianti, kui ei taha võimendi sisse „ronida“:
                    1. Tõstad pistikuid ringi.
                    2. Teed komutaatori ümberlülititega.
                    3. Teed kommutaatori ümberlülitavate kontaktidega releedega (näiteks suure vooluga auto omad). Tavaliste puhul (NO/NC) tekib teoreetiline võimendite rikkimineku võimalus – näiteks relee mähisega juhtub midagi, kontaktide kinnikleepumine, kinnikeevitamine, mehhaaniline rike.


                    Selleteemalisi vene foorumeid on nii, et tapab

                    Otsing: подключение 2 усилителей к одной паре динамиков või коммутатор акустики
                    viimati muutis kasutaja Svago; 20 m 2016, 15:47.

                    Comment

                    Working...
                    X